2024 mannenkapsels

Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe mannen kapsels en trends. In veel gevallen wordt er natuurlijk voortborduurt op de trends uit 2023, maar er zijn altijd wel weer verschillen te ontdekken. Hieronder bespreek ik vijf populaire trends voor mannen die je veel gaat zien in 2024.

1. Krullende Herenkapsels

Krullende herenkapsels

Krullende kapsels zijn in 2024 nog steeds helemaal in. Deze stijl omarmt de natuurlijke krullen of golven van je haar, en houdt deze netjes en compact boven op je hoofd. Dit wordt vaak gecombineerd met een lage fade voor een wat strakkere look. Dit soort kapsels zijn erg populair bij wat jongere mannen.

Het is geschikt voor jongens met krullend of afro haar en is gemakkelijk te stylen en te onderhouden. Laat het haar natuurlijk aan de lucht drogen voor het beste effect. Het sleutelwoord bij dit kapsel is natuurlijkheid, waarbij de krullen of golvend in je haar vrij spel krijgen. De nadruk ligt op meer structuur en volume creëren.

Beste producten voor krullende mannenkapsels in 2024

Producten zoals een krul crème of sea salt sprays kunnen helpen om je krullen te definiëren en een strandachtige structuur te geven. Dit mannen kapsel is ideaal als je er stijlvol uit wilt zien zonder dat het lijkt alsof je heel veel tijd aan je haar hebt gespendeerd. Het mag lekker los en luchtig ogen in 2024.

Producten met wat meer glans doen het altijd goed in krullend of afro haar, want dan lijkt het minder droog en iets natuurlijker. Ook helpen deze producten om je haar wat meer te voeden en te hydrateren.

Producten voor krullend haar in de shop:

2. Buzz Cut met Design

Gemillimeterd haar

De buzz cut met design is een gedurfde keuze voor 2024. Deze kapseltrend transformeert de eenvoudige buzz cut in een unieke en opvallende uitspraak. Een buzz cut is de Engelse benaming voor gemillimeterd haar.

Creatieve ontwerpen en patronen worden in het kortgeschoren haar gemaakt, waardoor het een persoonlijke touch krijgt. Dit kan je doen aan de achter- of zijkant van je haar. Een tiental jaar geleden was dit ook populair en we zien het weer meer terugkomen in 2024, als het ten minste wat voor jou is.

Gemillimeterd haar is geschikt voor mannen met elke gezichtsvorm of haarstructuur. Uiteindelijk zullen veel mannen er toch aan moeten geloven wanneer je haarlijn zich verder terugtrekt en je niet wanhopig nog plukken over je hoofd probeert te kammen.

Het is een perfect herenkapsel voor de avontuurlijke man die zijn individualiteit wil uitdrukken en tegelijkertijd een onderhoudsarme look wil hebben. De buzz cut met design is ideaal voor de zomermaanden of voor mannen die op zoek zijn naar een frisse, stoere uitstraling.

Beste producten voor een buzz cut in 2024

Wanneer je gemillimeterd haar hebt, dan hoef je uiteraard niet veel styling producten te hebben. Het is belangrijker om je te focussen op een gezonde hoofdhuid. Mocht je last hebben van witte vlokken in je haar, denk dan eens na of een antiroos shampoo uitkomst voor je kan bieden. Ook een conditioner kan helpen om je haar te hydrateren. Op die manier lijkt je haar minder droog en blijft het gezond.

Anti roos shampoo in de shop:

3. Tapered Fade

Tapered Fade

De tapered fade is een strak en veelzijdig herenkapsel dat in 2024 erg populair zal zijn. Deze stijl combineert een nette uitstraling met wat lengte boven op het hoofd en een strakke fade aan de zijkanten. Een taper fade betekent dat je het haar stijlvol en langzaam laat overlopen van langer naar korter of bijna helemaal geschoren.

Het is een heel veelzijdig mannenkapsel en kan eenvoudig worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren. Dit kapsel past het best bij ovale, vierkante of diamantvormige gezichtsvormen en is geschikt voor diverse haarstructuren, zoals steil en golvend haar.

De taper fade is perfect voor de moderne man die een veelzijdige look zoekt die zowel in een formele als een casual omgeving past. Wanneer je een redelijk formele baan hebt, dan is het aan te raden om je taper fade gedekt te houden, dus dat je geen hoofdhuid kan zien.

Beste producten voor een tapered fade in 2024

In dit geval hangt het er helemaal vanaf hoe lang je je haar bovenop wilt laten, maar het mooiste zijn taper fades met wat structuur en gelaagdheid. Daarbij past het minder om te gaan voor hele glanzende producten, dus als jij voor de meest stijlvolle tapered fade gaat in 2024, dan zou ik kiezen voor haarwaxen, haarpastes en haarklei met een (semi) matte finish.

Matte haarpastes in de shop:

4. Quiff Kapsel

Quiff kuif kapsel

Het quiff kapsel is een tijdloze klassieker en blijft populair in 2024. Al in het eerste jaar van Moquer in 2014 hebben we het wel eens gehad over quiff kapsels, dus dat is al meer dan 10 jaar een stabiel kapsel in alle lijstjes. Een quiff is gewoon een kuif in goed Nederlands.

Het wordt gekenmerkt door langer haar boven op het hoofd voor volume, gecombineerd met korter haar aan de zijkanten en achterkant. Het is een stijlvolle keuze zonder risico, dus ideaal voor heren met ronde en ovale gezichtsvormen.

Een moderne kuif biedt een mix van klassiek en modern en is een populaire keuze voor diegenen die in 2024 op zoek zijn naar een hip, maar toch handelbaar kapsel. Het is perfect voor de man die een modieuze uitstraling wil zonder te veel aandacht op zichzelf te vestigen.

Beste producten voor een quiff kapsel in 2024

Een kuif kan je zo groot maken als je wilt, maar in alle gevallen is het wel mooi om in 2024 een beetje volume toe te voegen aan je quiff kapsel. Gebruik daarom een goed pre-styling product en föhn je haar in model om dat extra volume te bereiken.

Daarna kan je dan nog een ander product aanbrengen voor meer hold en styling. Ook hier zijn mattere producten het mooist. Matte producten zijn al jaren een trend en dat blijft ook nog wel even zo.

Pre-styling producten in de shop:

5. Faux Hawk met Fade

Faux Hawk met Fade

De faux hawk is al veelvuldig aan bod gekomen in allerlei blog posts op Moquer en dat is niet zonder reden. Het is gewoon een heel tijdloos herenkapsel dat veel mannen goed staat. In 2024 zien we dat een faux hawk met fade aan populariteit wint om het toch iets eigentijdser te maken in vergelijking met die jaren 90 versies van destijds.

De faded faux hawk is een moderne variatie op de traditionele faux hawk, een herenkapsel waarbij het haar meer naar voren in omdel wordt gebracht, en voegt een eigentijdse twist toe met een geleidelijke fade aan de zijkanten. Dit kapsel is gewaagder en trekt wat meer de aandacht. Dit mannenkapsel komt het beste tot zijn recht bij ovale, vierkante of diamantvormige gezichten.

Het werkt het beste met steil of golvend haar met een medium tot dikke structuur. De faded faux hawk is een uitstekende keuze voor mannen die een statement willen maken met hun haar en houden van een scherpe, moderne look. Het vereist enige styling, maar het resultaat is een opvallende en stijlvolle uitstraling die zeker de aandacht zal trekken.

Beste producten voor een faded faux hawk in 2024

Qua haarstylingproducten kan je hier het voorbeeld volgen van een quiff kapsel. Deze twee herenkapsels lijken ook wel enigszins op elkaar. Een faux hawk leent zich net iets meer voor een fade. Ik zou gaan voor producten met een medium hold en een matte tot medium finish.

Het beste zijn dan haarpastes, waxen of iets sterkere haarcrèmes. Om je haar extra goed in model te houden zou je kunnen kiezen voor een haarlak. Deze finishing sprays zorgen ervoor dat de hold wordt verlengd, dus dan blijft je faux hawk met fade extra lang goed in model zitten.

Matte haarcrèmes in de shop

Conclusie

Deze herenkapsels vertegenwoordigen een mix van klassieke en moderne look. De een wat gewaagder dan de ander, dus dan is er wat te kiezen. Een nieuw mannenkapsel in 2024 moet ook bij je gezicht en persoonlijkheid passen.

Ga dus niet zomaar mee met een kapseltrend in 2024 als je je er niet goed bij voelt of als het misschien niet zo goed bij je gezichtsvorm past. Er zijn genoeg kapsels om uit te kiezen en dit is slechts een kleine greep.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijke update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste kapseltrends en uiteraard de nieuwste producten!