• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Haar Klei

Wat is haar klei?

Lees meer

Haar klei of haar clay is een haarstyling product dat als basisingrediënt vaak bentoniet, kaolin of diatomeeënaarde bevat. Dit zijn allemaal natuurlijke kleien die zorgen voor een goede hold en ook een matte finish. Deze kleien absorberen namelijk overtollige olie uit je haar, zodat je haar niet teveel glanst.

Over het algemeen werkt een haar klei het beste voor mannen met steil of golvend haar. In krullend haar zal haar clay lastig verdelen te zijn en het maakt krullend haar erg dof. Qua dikte kan een clay in zowel dun, normaal als dik haar gebruikt worden, maar in dun haar is een medium hold clay het beste.

Eigenschappen van een haar klei voor mannen

Een haar klei is de stroefste categorie haarstyling producten. In veel gevallen lijkt een klei veel op een haar wax, maar de finish is matter en een haar clay geeft meer volume. Qua hold geeft een klei meestal een medium tot hoge hold. In ons assortiment geven eigenlijk alle clays een matte of semi-matte finish.

In dun haar kan je het beste een klei gebruiken met een medium hold en deze aanbrengen in lichtelijk vochtig haar. Daarna kan je je haar föhnen om het meeste volume te behalen en het maakt je haar ook dikker in dat geval. In normaal en dik haar kan je een haar klei gebruiken voor hold en styling. Met dik haar moet je een klein beetje uitkijken dat de klei niet te droog en stroef, want anders is het lastig aan te brengen.

Een laatste eigenschap van haar klei om te belichten is dat deze niet opdroogt in je haar. Je heeft blijft flexibel en kan opnieuw in model gebracht worden gedurende de dag. Het droogt niet op zoals een pommade of haargel bijvoorbeeld. Je krijgt veel structuur in je haar en haren plekken niet samen, maar krijgen juist meer definitie individueel.

Welke mannenkapsels werken het beste met haar klei?

De beste kapsels die je kan bereiken met haar klei zijn vergelijkbaar met die van haar wax. Het gaat om kapsels die niet te strak zijn en die (veel) hold nodig hebben. Een quiff met veel volume is bijvoorbeeld goed te bereiken met een klei, maar ook faux hawks, comb-overs of gewoon lekker warrige kapsels met veel structuur. Voor deze warrige looks is een medium hold clay ideaal.

Beste haarklei voor mannen

Hulp nodig bij een keuze? In onze shop is de Hanz de Fuko Claymation veruit onze populairste clay, maar ook opties als de Blumaan Cavalier Clay en Layrite Cement staan hoog op de lijst. Al zijn deze producten slechts een kleine greep het het uitgebeide assortiment hair clays voor heren.

Lees minder
Filters
60 producten
Sorteren op
60 producten
Sorteren op