• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Haar Wax

Wat is Haar Wax?

Lees meer

Haar wax is een haarstyling product met als basisingrediënt een wax (ook wel was). Denk hierbij aan bijenwas, carnaubawas, candelilla wax, castor wax, lanoline of bijvoorbeeld ozokerite. Dat maakt een haar wax vaak een stroever haarproduct in vergelijking met bijvoorbeeld een haargel, cream of pommade. Maar een wax is vaak iets gemakkelijker in het gebruik dan een haarklei.

Over het algemeen werkt haar wax het beste voor mannen met normaal tot dik haar dat steil tot golvend is qua structuur. Wax is een behoorlijk veelzijdig product.

Eigenschappen van een Haar Wax

Een haar wax is stroever en zorgt daarmee in veel gevallen voor een medium tot sterke hold. Je haar blijft dus goed in model zitten. Tegenwoordig geven haar waxen niet zoveel glans meer, omdat mannen liever een natuurlijke of matte finish hebben. Daarom geven de meeste haar waxen in ons assortiment een medium glans tot matte finish.

Een andere belangrijke eigenschap van haar wax is dat het niet opdroogt in jouw haar, zoals een haargel of pommade wel doet. De wax houdt je haar flexibel en zorgt ervoor dat restylen mogelijk is. Ook maakt het jouw haar minder droog, want de wax zorgt voor wat hydratatie. Een haar wax is bijvoorbeeld niet zo droog als een haarklei en droogt ook niet hard op zoals een haargel of waterbasis pommade.

Welke Kapsels Werken het Beste met Haar Wax?

De beste kapsels om te bereiken met haar wax zijn iets losser en niet al te strak. Dus messy en warrige kapsels werken goed, maar ook quiffs, faux hawks, comb-overs en undercuts. Je kan ook gaan voor een side-part of slick-back, maar dan wordt het wel iets minder strak dan wanneer je een pommade gebruikt. Een wax is vooral goed om je haar omhoog te houden of om definitie aan te brengen.

Beste Haar Wax Mannen

Er zijn uiteraard heel veel haar wax opties voor heren, maar het is altijd fijn om te weten welke merken wat populairder zijn, zodat het makkelijker is om je keuze te maken. Het Deense merk By Vilain heeft meerdere haar waxen met een matte finish en ook het Britse Hairbond heeft interessante haarwax voor mannen met unieke geuren. Ook Blumaan en Hanz de Fuko zijn twee merken die niet in deze lijst mogen ontbreken.

Lees minder
Filters
30 producten
Sorteren op
30 producten
Sorteren op