beste kapsel voor je gezichtsvorm man

Er is natuurlijk niks vervelender dan een nieuwe coupe nemen en realiseren dat het toch niet echt bij je gezichtsvorm past. De haar trends veranderen vrij vaak, maar niet elke stijl is geschikt voor iedere gezichtsvorm. Bepaalde kapsels komen beter uit bij bepaalde gezichtsvormen, dus het loont wel degelijk om hier goed over na te denken bij het uitkiezen van een nieuw kapsel.

Introductie

Ieder persoon is uniek en gezichtsvormen kunnen drastisch van elkaar verschillen. Sommige mannen zullen er meer rekening mee moeten houden dan andere. De meeste mannen willen hun gezicht wat rechthoekiger laten lijken, want dat staat voor mannelijkheid en men vindt die vorm over het algemeen het mooist.

Mannen met een wat langere gezichtsvorm zullen deze korter moeten laten lijken en brede gezichten hebben meer lengte nodig. Mannen met een rechthoekig gezicht kunnen het beste kiezen voor een iets subtieler afgewerkt kapsel.

Laat je adviseren

Veel mensen gaan naar de kapper en nemen dan een foto mee van het kapsel dat ze zich zouden willen laten aanmeten. Dan is het dus zaak om goed na te denken wat het beste bij jouw gezichtsvorm past. Een goede kapper of barbier weet dat en zal je ook vertellen of het kapsel dat je hebt uitgekozen ook daadwerkelijk bij je gezicht past.

Je kan uiteraard zelf ook vragen aan de kapper of hij of zij denkt dat het gewenste kapsel bij je gezichtsvorm aansluit. Wanneer de kapper denkt van niet, dan moet je dus vragen welke stijl wel voor jou zal werken.

Een kapsel is persoonlijk en moet naadloos aansluiten bij je gezichtsvorm en jouw haartype. Daarnaast wil je ook dat het goed past bij je image en persoonlijkheid. Daarom zullen we nu een aantal van de meest voorkomende gezichtsvormen beschrijven en vertellen wat het beste bij jouw gezicht past.

Ovaal gezicht

Ovaal gezichtEen ovaal gezicht wordt als ideale gezichtsvorm voor vrouwen gezien, maar voor mannen wat minder. Maar voor je kapsel is het wel makkelijk, want veel stijlen zullen je staan. Mannen met een ovaal gezicht kunnen allerlei vormen en lengtes hebben, omdat het gezicht proportioneel goed in balans is.

Ook veel zonnebrillen zullen zeer goed staan. Wat vermeden moet worden is een lange warrige look, want het gezicht lijkt hierdoor ronder. Maar een ovale gezichtsvorm biedt een veelzijdigheid aan mogelijkheden, voor zowel lange als korte kapsels.

Hoewel een ovaal gezicht dus wellicht niet de allerbeste gezichtsvorm voor mannen is, hoef je je zeker geen zorgen te maken en zijn er genoeg kapsels en looks om uit te kiezen.

Voorbeelden van mannen met een ovaal gezicht:

Ovaal gezicht man 1Ovaal gezicht man 2Ovaal gezicht man 3

 

 

 

Vierkant gezicht

Vierkant gezicht man

Een man met een vierkant gezicht wordt bestempelt als sterk en mannelijk. De meerderheid van de mannenkapsels is ook wat rechter en vierkanter dan bij vrouwen. Een sterke kaaklijn is het kenmerk van een vierkant gezicht. Deze lijn zorgt ervoor dat het gezicht wat hoekiger lijkt. Net zoals een ovaal gezicht kun je met een vierkant gezicht een variëteit aan kapsels hebben, maar het haar rond de haarlijn ziet er het beste uit wanneer het iets subtieler is rond de randen.

Dat gezegd hebbende, een strak en korter kapsel past waarschijnlijk het beste bij deze gezichtsvorm. Deze stijl accentueert de kenmerken van een vierkant gezicht. Het is maar net wat je de meeste aandacht op wilt vestigen, je gezicht of je haar.

Een scheiding in het midden of een zeer warrige look kan je het beste vermijden.

Voorbeelden van mannen met een vierkant gezicht:

Vierkant gezicht man 1Vierkant gezicht man 2Vierkant gezicht man 3

 

 

 

 

Langwerpig gezicht

Langwerpig gezicht man

Een langwerpig gezicht kan ook vrij veel kapsels aan. Dit type gezicht is iets langer dan een ovaal gezicht en het is belangrijk om dat in je achterhoofd te houden bij het kiezen van een kapsel.

Wanneer je graag wat langer haar bovenop wilt, dan moet je de zijkanten niet te kort hebben. Dit accentueert namelijk de lengte van het gezicht en dan lijkt een langwerpig gezicht nog langer. Wil je toch graag zo’n kapsel, dan is het een aanrader om het proportioneel te houden, dus de zijkanten niet te kort en bovenop te lang.

Met een langwerpig gezicht kan je ook prima je haar over je gezicht dragen, want dan lijkt het gezicht minder lang en meer in balans. Als man is met deze gezichtsvorm goed te werken en zijn er veel looks om uit te kiezen.

Voorbeelden van mannen met een langwerpig gezicht:

Langwerpig gezicht man 1Langwerpig gezicht man 2Langwerpig gezicht man 3

 

 

 

 

Rond gezicht

Rond gezicht man

Een kapsel kiezen met een rond gezicht is erg afhankelijk van de kenmerken of gebieden die je zou willen accentueren of verbergen.

Een rond gezicht heeft geen hoeken of prominente lijnen en daarom is het handig om een kapsel te kiezen dat ook met wat lengte gedragen kan worden. Het hoeft niet stekelig, maar wat meer volume zorgt ervoor dat het gezicht niet te rond lijkt.

Probeer warrige looks zoveel mogelijk te vermijden, want deze accentueren de natuurlijke rondheid van je ronde gezichtsvorm. Hetzelfde geldt voor te lange kapsels, die hebben hetzelfde effect. Subtielere randen gaan dit tegen.

Voorbeelden van mannen met een rond gezicht:

Rond gezicht man 1Rond gezicht man 2Rond gezicht man 3

 

 

 

 

Diamantvormig gezicht

Diamantvormig gezicht man

Mannen met een diamantvormige gezichtsvorm hebben prominente jukbeenderen en het voorhoofd en de kin zijn relatief smal.

Een ander kapsel kiezen kan wat lastig blijken, want vooral lengte is nodig om het silhouet iets te verzachten en het gezicht aan de bovenkant iets breder te laten lijken. Veel mannen met een diamantvormig gezicht kunnen het beste kiezen voor langer haar. Een warrige look met het haar naar een kant gestyled en laagjes bovenop zorgen voor wat extra volume.

Maak het niet te scherp rond de randen, want dan lijken de oren uit te steken. Probeer ook het haar niet te recht te dragen, want een golvend kapsel verzacht de kernmerken van een diamantvormig gezicht beter.

Voorbeelden van mannen met een diamantvormig gezicht:

Diamantvormig gezicht man 1Diamantvormig gezicht man 2Diamantvormig gezicht man 3

 

 

 

 

Hartvormig gezicht

Hartvormig gezicht man

Een hartvormig gezicht is breder bij de slapen, dus net zoals bij een diamantvormig kapsel is het beter om te kiezen voor een langere haarstijl.

Kortere kapsels zullen het bovenste gedeelte van je gezicht accentueren. Een goede manier om een hartvormig gezicht in balans te brengen is door wat gezichtsbeharing. Een stoppel of kort baardje helpt de bovenste en onderste helft van je gezicht in proportie te houden.

Wanneer je dan toch wilt kiezen voor een korter kapsel, vraag dan om een vierkantig kapsel om je gezichtsvorm in balans te houden.

Voorbeelden van mannen met een hartvormig gezicht:

Hartvormig gezicht man 1Hartvormig gezicht man 2Hartvormig gezicht man 3

 

 

 

 

Driehoekig gezicht

Driehoekig gezicht man

Het tegenovergestelde van een hartvormig gezicht is een driehoekig gezicht. Mannen met een driehoekig gezicht hebben namelijk een brede kaaklijn en een small voorhoofd.

Helaas is het erg lastig om een goede haarstijl te kiezen die bij dit type gezicht past. Ook hier is een langer kapsel de beste keus. Zorg vooral voor veel lagen om breedte en volume boven op te creëren. Een lichtelijk warrige look kan ook helpen om het gezichtssilhouet te verzachten.

Wanneer je gaat voor de langere looks, probeer dan te voorkomen dat je teveel lagen maakt rond het gezicht, want dit zal juist de kaaklijn accentueren.

Hoewel een driehoekig gezicht niet de makkelijkste gezichtsvorm is als man, zijn er uiteraard genoeg opties om te bekijken. Het loont om wat meer onderzoek te doen, zodat je een kapsel vindt dat bij je past.

Voorbeelden van mannen met een driehoekig gezicht:

Driehoekig gezicht man 1Driehoekig gezicht man 2Driehoekig gezicht man 3

 

 

 

Conclusie

Hopelijk heb je wat aan dit hulpmiddel gehad om een goed kapsel voor je gezichtsvorm te kiezen. Zoals je hebt gelezen zijn er veel verschillende factoren en kenmerken waar rekening mee gehouden moeten worden alvorens je een keuze voor een bepaald kapsel maakt.

Dus denk goed na wanneer je de volgende keer een look van het internet of uit een tijdschrift haalt en kijk goed of het wel bij jouw gezichtsvorm past. Op onze Instagram vindt je heel veel kapsels om uit te kiezen en je ziet meteen welk product is gebruikt.

Uiteraard moet je altijd de professional vragen wat het beste is. De meeste kappers en barbiers zullen een goede kennis hebben over welk kapsel je moet kiezen om de pluspunten te accentueren en de minpunten te verbergen. Nadat je dat juiste kapsel hebt gekozen, kan het alleen maar beter worden met de beste stylingsproducten en die vindt je natuurlijk in de Moquer shop!

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarstyling, huidverzorging en nog veel meer!