Gezichtsvorm Man Kapsel

Welk kapsel past het beste bij mijn gezichtsvorm als man?

This blog post is also available in: Engels

Introductie

Er is natuurlijk niks vervelender dan een nieuwe coupe nemen en realiseren dat het toch niet echt bij je gezichtsvorm past. De haar trends veranderen vrij vaak, maar niet elke stijl is geschikt voor iedere gezichtsvorm. Bepaalde kapsels komen beter uit bij bepaalde gezichtsvormen, dus het loont wel degelijk om hier goed over na te denken bij het uitkiezen van een nieuw kapsel.

Ieder persoon is uniek en gezichtsvormen kunnen drastisch van elkaar verschillen. Sommige mannen zullen er meer rekening mee moeten houden dan andere. De meeste mannen willen hun gezicht wat rechthoekiger laten lijken, want dat staat voor mannelijkheid en men vindt die vorm over het algemeen het mooist.

Mannen met een wat langere gezichtsvorm zullen deze korter moeten laten lijken en brede gezichten hebben meer lengte nodig. Mannen met een rechthoekig gezicht kunnen het beste kiezen voor een iets subtieler afgewerkt kapsel.

Laat je adviseren

Veel mensen gaan naar de kapper en nemen dan een foto mee van het kapsel dat ze zich zouden willen laten aanmeten. Dan is het dus zaak om goed na te denken wat het beste bij jouw gezichtsvorm past. Een goede kapper of barbier weet dat en zal je ook vertellen of het kapsel dat je hebt uitgekozen ook daadwerkelijk bij je gezicht past. Je kan uiteraard zelf ook vragen aan de kapper of hij of zij denkt dat het gewenste kapsel bij je gezichtsvorm aansluit. Wanneer de kapper denkt van niet, dan moet je dus vragen welke stijl wel voor jou zal werken.

Een kapsel is persoonlijk en moet naadloos aansluiten bij je gezichtsvorm en jouw haartype. Daarnaast wil je ook dat het goed past bij je image en persoonlijkheid. Daarom zullen we nu een aantal van de meest voorkomende gezichtsvormen beschrijven en vertellen wat het beste bij jouw gezicht past

Ovaal gezicht

Ovaal gezichtEen ovaal gezicht wordt als ideale gezichtsvorm voor vrouwen gezien, maar voor mannen wat minder. Maar voor je kapsel is het wel makkelijk, want veel stijlen zullen je staan. Mannen met een ovaal gezicht kunnen allerlei vormen en lengtes hebben, omdat het gezicht proportioneel goed in balans is. Ook veel zonnebrillen zullen zeer goed staan. Wat vermeden moet worden is een lange warrige look, want het gezicht lijkt hierdoor ronder. Maar een ovaal gezicht biedt een veelzijdigheid aan mogelijkheden, zowel lang als kort.

Voorbeelden van mannen met een ovaal gezicht

Ovaal gezicht 3 Ovaal gezicht 2 Ovaal gezicht 1

Vierkant gezicht

Vierkant gezichtEen man met een vierkant gezicht wordt bestempelt als sterk en mannelijk. De meerderheid van de mannenkapsels is ook wat rechter en vierkanter dan bij vrouwen. Een sterke kaaklijn is het kenmerk van een vierkant gezicht. Deze lijn zorgt ervoor dat het gezicht wat hoekiger lijkt. Net zoals een ovaal gezicht kun je met een vierkant gezicht een variëteit aan haarstijlen hebben, maar het haar rond de haarlijn ziet er het beste uit wanneer het iets subtieler is rond de randen.

Dat gezegd hebbende, een strak en korter kapsel past waarschijnlijk het beste bij deze gezichtsvorm. Deze stijl accentueert de kenmerken van een vierkant gezicht. Het is maar net wat je de meeste aandacht op wilt vestigen, je gezicht of je haar.

Een scheiding in het midden of een zeer warrige look kan je het beste vermijden.

Voorbeelden van mannen met een vierkant gezicht

Vierkant gezicht 1 Vierkant gezicht 2 Vierkant gezicht 3

Langwerpig gezicht

Langwerpig gezichtEen langwerpig gezicht kan ook vrij veel haarstijlen aan. Dit type gezicht is iets langer dan een ovaal gezicht en het is belangrijk om dat in je achterhoofd te houden bij het kiezen van een kapsel.

Wanneer je graag wat langer haar bovenop wilt, dan moet je de zijkanten niet te kort hebben. Dit accentueert namelijk de lengte van het gezicht en dan lijkt het gezicht nog langer. Wil je toch graag zo’n kapsel, dan is het een aanrader om het proportioneel te houden, dus de zijkanten niet te kort of bovenop te lang.

Met deze gezichtsvorm kan je ook prima je haar over je gezicht dragen, want dan lijkt het gezicht minder lang en meer in balans.

Voorbeelden van mannen met een langwerpig gezicht

Langwerpig gezicht 1 Langwerpig gezicht 2 Langwerpig gezicht 3

Rond gezicht

Rond gezichtEen kapsel kiezen met een rond gezicht is erg afhankelijk van de kenmerken of gebieden die je zou willen accentueren of verbergen.

Een rond gezicht heeft geen hoeken of prominente lijnen, daarom is het handig om een haarstijl te kiezen die ook met wat lengte gedragen kan worden. Het hoeft niet stekelig, maar wat meer volume zorgt ervoor dat het gezicht niet te rond lijkt.

Probeer warrige looks zoveel mogelijk te vermijden, want deze accentueren de natuurlijke rondheid van je gezichtsvorm. Hetzelfde geldt voor te lange kapsels, die hebben hetzelfde effect. Subtielere randen gaan dit tegen.

Voorbeelden van mannen met een rond gezicht

Rond gezicht 2 Rond gezicht 1 Rond gezicht 3

Diamantvormig gezicht

Diamantvorig gezichtMannen met een diamantvormige gezichtsvorm hebben prominente jukbeenderen en het voorhoofd en de kin zijn relatief smal.

Een ander kapsel kiezen kan wat lastig blijken, want vooral lengte is nodig om het silhouet iets te verzachten en het gezicht aan de bovenkant iets breder te laten lijken. Veel mannen met een diamantvormig gezicht kunnen het beste kiezen voor langer haar. Een warrige look met het haar naar een kant gestyled en laagjes bovenop zorgen voor wat extra volume.

Maak het niet te scherp rond de randen, want dan lijken de oren uit te steken. Probeer ook het haar niet te recht te dragen, want een golvend kapsel verzacht de kernmerken van een diamantvormig gezicht beter.

Voorbeelden van mannen met een diamantvormig gezicht

Diamantvormig gezicht 1 Diamantvormig gezicht 2 Diamantvormig gezicht 3

Hartvormig gezicht

Hartvormig gezichtEen hartvormig gezicht is breder bij de slapen, dus net zoals bij een diamantvormig kapsel is het beter om te kiezen voor een langere haarstijl.

Kortere kapsels zullen het bovenste gedeelte van je gezicht accentueren. Een goede manier om een hartvormig gezicht in balans te brengen is door wat gezichtsbeharing. Een stoppel of kort baardje helpt de bovenste en onderste helft van je gezicht in proportie te houden.

Wanneer je dan toch wilt kiezen voor een korter kapsel, vraag dan om een vierkantig kapsel om je gezichtsvorm in balans te houden.

Voorbeelden van mannen met een hartvormig gezicht

hartvormig gezicht 1 hartvormig gezicht 2 hartvormig gezicht 3

Driehoekig gezicht

Driehoekig gezichtHet tegenovergestelde van een hartvormig gezicht is een driehoekig gezicht. Mannen met een driehoekig gezicht hebben namelijk een brede kaaklijn en een small voorhoofd.

Helaas is het erg lastig om een goede haarstijl te kiezen die bij dit type gezicht past. Ook hier is een langer kapsel de beste keus. Zorg vooral voor veel lagen om breedte en volume boven op te creëren. Een lichtelijk warrige look kan ook helpen om het gezichtssilhouet te verzachten.

Wanneer je gaat voor de langere looks, probeer dan te voorkomen dat je teveel lagen maakt rond het gezicht, want dit zal juist de kaaklijn accentueren.

Voorbeelden van mannen met een driehoekig gezicht

Driehoekig gezicht 1 Driehoekig gezicht 2 Driehoekig gezicht 3

Tenslotte

Hopelijk heb je wat aan dit hulpmiddel gehad om een goed kapsel voor je gezichtsvorm te kiezen. Zoals je hebt gelezen zijn er veel verschillende factoren en kenmerken waar rekening mee gehouden moeten worden alvorens je een keuze voor een bepaald kapsel maakt. Dus denk goed na wanneer je de volgende keer een look van het internet of uit een tijdschrift haalt en kijk goed of het wel bij jouw gezichtsvorm past.

Uiteraard moet je altijd de professional vragen wat het beste is. De meeste kappers en barbiers zullen een goede kennis hebben over welk kapsel je moet kiezen om de pluspunten te accentueren en de minpunten te verbergen. Nadat je dat juiste kapsel hebt gekozen, kan het alleen maar beter worden met de beste stylingsproducten!

Wil je weten welk product je het beste kunt gebruiken? Lees dan de blogpost: Hoe kies je het beste haarstyling product?