• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Haargel

Wat is haargel?

Lees meer

Haargel zal je waarschijnlijk al wel kennen, maar wellicht voornamelijk vanwege die grote gekleurde potten in de supermarkt of bij de drogist. De haargels die wij in het assortiment hebben zijn wel iets anders en met betere ingrediënten, maar het principe blijft hetzelfde.

Wanneer je naar de ingrediëntenlijst kijkt van een haargel, dan zal je bijna altijd eerst water (of aqua) zien. Vervolgens zitten er waarschijnlijk copolymeren in (ook wel PVP genoemd) en wat glycerine of panthenol voor hydratatie.

Een haargel kan op zich gebruikt worden in alle haartypes en ook alle haardiktes, maar in dun haar kijk je snel op de hoofdhuid bij een glanzende haargel, dus dan zijn er andere producten die beter werken.

Eigenschappen van haargel

Dan komen we ook meteen bij een van de bekendste eigenschappen van haargel, namelijk de glans. Bijna elke gel geeft veel glans en vaak een medium tot sterke hold. In veel gevallen lijkt een haargel wel een beetje op een waterbasis pomade, maar een pomade op waterbasis is iets veelzijdiger.

Een gel is eigenlijk altijd op waterbasis en droogt hard op in je haar. Eenmaal opgedroogd kan je niks meer aan je kapsel veranderen. Dat kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Een haargel wast in ieder geval eenvoudig uit met alleen warm water.

Een gel is niet veelzijdig en is vooral bedoeld om je haar omhoog te houden. In de ochtend breng je je haar in model en dan blijft het de hele dag zitten. Restylen is helaas geen optie.

Welke mannenkapsels werken het beste met haargel?

Zeker vroeger, maar ook tegenwoordig werkt een haargel het beste voor dat stekelige of spiky haar dat recht omhoog is gestyled. De moderne haargels kan je ook wel gebruiken voor slickere looks, zoals een slick-back, side-part of eventueel een pompadour.

Kapsels die een hoge hold en veel glans nodig hebben kan je goed in model brengen met een haargel. Een gel resulteert eigenlijk altijd in een wetlook, vooral wanneer het is aangebracht in vochtig haar.

Beste haargel mannen

In de Moquer shop is hair gel een iets kleinere categorie, want de producten zijn niet zo enorm veelzijdig in vergelijking met andere categoriën. Maar de selectie bevat een aantal mooie merken met populaire producten. American Crew Superglue Gel is de populairste hair gel in de shop. Andere opties die interessant zijn om te bekijken zijn de Pacinos Styling Gel en de Seb Man The Hero.

Heb je zeer golvend of krullend haar, dan is de Bumble and Bumble Curl Anti-Humidity Gel-Oil een mooie optie voor extra definitie, styling en hydratatie.

Lees minder
Filters
17 producten
Sorteren op
17 producten
Sorteren op