• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Scheren

Scheerproducten voor mannenScheerproducten voor mannen

Wat is klassiek nat scheren?

Lees meer

Deze methode van scheren verwijst meestal naar een klassiek scheermes, zoals een safety razor, om goed glad te kunnen scheren. Vaak wordt er dan ook een scheerzeep of scheercrème aangebracht met behulp van een scheerkwast voor een perfecte scheerbeurt.

Mannen waarderen deze klassieke manier van nat scheren, omdat het een aangename ervaring is en het gewoon een moment voor jezelf is. Daarnaast is het scheerresultaat ook ongekend glad en kan je zelf de scherpte van je mesjes kiezen.

Het klassieke nat scheren is een mooie traditie om voort te zetten. Door scheerapparaten en wegwerpmesjes belandde het meer naar de achtergrond, maar tegenwoordig kunnen steeds meer mannen deze old skool manier van scheren waarderen.

Hoe werkt het klassieke nat scheren?

Ten eerste moet je gezicht schoon zijn, dus gebruik een gezichtsreiniger om je huid schoon te maken. Als je af en toe je huid scrubt, dan moet je dat voor het scheren doen. Dat helpt ook bij het scheren daarna.

Maak je gezicht nat met warm water of breng een hot towel aan. Dat is een natte, warme handdoek die je even op je gezicht laat zitten, zoals een echte barbier dat ook doet bij een hot towel shave. Dat verzacht de huid, opent de poriën en maakt het scheren eenvoudiger.

Hierna breng je een goede scheercrème of scheerzeep aan, het liefst met een scheerkwast. Bij het klassieke nat scheren wordt vaak een scheerkwast gebruikt omdat het mooier scheerschuim geeft en het helpt om alle haartjes rechtop te zetten. Breng het scheerschuim aan met korte stroken.

Gebruik een safety razor met een scherp mesje om jouw baard vervolgens te scheren. Vergeet niet om je scheermes regelmatig af te spoelen zodat deze niet verstopt raakt.

Na het scheren spoel je je gezicht af met koud water. Koud water zorgt ervoor dat je huid wordt gekalmeerd en de poriën weer worden verkleind. Dep nu je huid droog met een scheerhanddoek. Bij de barbier brengen ze ook wel eens een koude handdoek aan na het scheren.

Een klassieke scheerbeurt wordt afgesloten met een goede aftershave om jouw huid te kalmeren en te hydrateren. Ook heeft dit een antibacteriële werking. En zo werkt het om klassiek nat te scheren!

Wat heb je nodig voor nat scheren?

Voor de ultieme natscheerervaring heb je een safety razor nodig met mesjes, een scheerkwast met eventueel een zeepbakje, een scheerzeep of scheercrème, scheerhanddoeken en een aftershave. Het minimale is toch wel een safety razor, scheerzeep en aftershave, want anders kan je niets beginnen.

Het vergt dus wel wat inspanning om te beginnen met het klassieke nat scheren, maar het resultaat mag er wezen en je wordt er natuurlijk ook steeds beter in. Je huid zal er ook even aan moeten wennen dat je de baard nu dichter op de huid afscheert, maar dat zorgt wel voor een gladder resultaat.

Beste scheerproducten voor mannen

Hieronder in de Moquer shop vind je alle scheerproducten die je nodig hebt om jouw klassieke nat scheerervaring te starten of naar een hoger niveau te tillen. Vooral het Duitse merk Mühle is een prachtig merk met een rijke geschiedenis en hoogwaardige producten. Andere populaire merken voor de scheer 'hardware' zijn Merkur en Rockwell Razors.

Proraso en Taylor of Old Bond Street hebben ook interessante producten om te gebruiken voor een fijne scheerervaring. Denk aan scheerzepen, scheercrèmes en aftershaves.

Lees minder
Filters
200 producten
Sorteren op
200 producten
Sorteren op