• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • 5% korting vanaf 3 producten
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Haarcrème

Wat is haarcrème?

Lees meer

Een haarcrème of hair cream is een van de natste haarstyling producten en is vaak op waterbasis met wat copolymeren of water met bepaalde oliën en waxen. Dus als eerste ingrediënt in de lijst zal je vaak water of aqua zien, gevolgd door PVP, copolymeren of bijvoorbeeld petrolatum, bijenwas of castorzaadolie.

PVP en copolymeren geven je haar meer body, de waxen geven wat hold en de oliën zorgen voor hydratatie. Een haarcrème kan gebruikt worden in alle haartypes en diktes, afhankelijk van wat je wilt bereiken. Vooral in dun haar is een cream fijn, omdat het je haar niet zwaar maakt.

Eigenschappen van haarcrème voor mannen

Een haarcrème breng je meestal niet aan in je haar wanneer je heel veel hold wilt, daarvoor is deze categorie te nat. Creams zijn goed voor definitie, structuur en hydratatie. Daarom werken ze ook goed om krullend haar te voeden met oliën.

Haarcrème geeft vaak een medium hold met een medium glans.

Het houdt je haar niet omhoog, maar accentueert en definieert. In dun haar geeft een cream soms genoeg hold om je haar echt in model te kunnen brengen, maar in normaal en dik haar zal het niet genoeg zijn.

Aangezien haarcrèmes vaak op waterbasis zijn, zijn deze producten makkelijk uit te wassen met warm water. Een crème zal ook niet keihard worden in je haar, dus soms kan je nog wel een beetje restylen of met je handen door je haar.

Welke mannenkapsels werken het beste met haarcrème?

Vanwege de lagere hold en het glanzende karakter van haarcrèmes, werken ze erg goed voor out-of-bed looks en andere warrige kapsels. Het lijkt net alsof je niks in je haar hebt. In krullend haar zorgt het voor extra definitie en voedt het je haar met oliën zodat het minder droog lijkt.

Een haarcrème kan ook als een aanvulling op een ander styling product worden gebruikt omdat creams goed zijn om lastige haartjes te temmen en om pluizigheid te verminderen.

Lees minder
Filters
52 producten
Sorteren op
52 producten
Sorteren op