• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Sulfaatvrije shampoo

Tegenwoordig zijn er steeds meer sulfaatvrije shampoos op de markt. Het is de afgelopen jaren belangrijker geworden om producten te gaan gebruiken zonder sulfaten en daarom hebben wij ook een groot assortiment sulfaatvrije shampoos opgenomen in ons assortiment. Maar wat zijn sulfaten nou eigenlijk en waarom wil men steeds vaker sulfaatvrije shampoos?

Wat zijn sulfaten?

Lees meer

Sulfaten zijn oppervlakte-actieve stoffen, in het Engels ook wel surfectants genoemd. Sulfaten zijn eigenlijk de zouten van zwavelzuur. Sulfaten hebben vooral een reinigende werking, dus shampoos met sulfaten reinigen vaak wat grondiger dan sulfaatvrije shampoos.

Als je op de verpakking gaat kijken van een shampoo met sulfaten, dan vindt je vaak een of meerdere van onderstaande sulfaten terug:

SLS | Sodium Lauryl Sulphate
SLES | Sodium Laureth Sulphate
ALS | Ammonium Lauryl Sulfate
ALES | Ammonium Laureth Sulfate

Zijn sulfaten schadelijk?

Het probleem dat sommigen hebben met sulfaten is dat het je haar droger of doffer maakt. Ook kan het tot huidirritatie leiden als je gevoelig bent voor sulfaten. Het zijn chemische reinigingsstoffen en zijn voor sommige mensen wellicht te hardnekkig. Dan wassen ze de natuurlijke oliën uit je haar en wordt je hoofdhuid droog. En dan kan je last krijgen van huidirritatie.

Maar sulfaten mogen gewoon gebruikt worden in producten volgens Europese regelgeving en de meeste mensen zullen helemaal geen problemen ondervinden van sulfaten. Er wordt dus soms een klein beetje overdreven door mensen over sulfaten.

Sulfaatvrije shampoo voor mannen

Wanneer jij helemaal geen last hebt van huidirritatie of droog haar, dan hoef je je geen zorgen te maken over shampoos met sulfaten. Wanneer je last hebt van vettig haar of de build-up van een oliebasis pommade wilt wegwassen, dan heb je juist een grondig wassende shampoo nodig.

Maar als je wel een gevoelige hoofdhuid hebt of weet dat je gevoelig bent voor sulfaten, dan zijn er gelukkig veel sulfaatvrije shampoos beschikbaar in onze shop. Ook als je erg dof of droog haar hebt, dan zou je eens kunnen kijken naar een shampoo zonder sulfaten. Een conditioner of eventueel een haarolie werken uiteraard het beste tegen droog haar.

Lees minder
Filters
28 producten
Sorteren op
28 producten
Sorteren op