4 moderne kapsels met het haar naar voren mannen

Meestal willen mannen graag hun haar omhoog of naar achteren in model brengen, maar je kan ook je haar naar voren stijlen. Dat is een geheel andere look en vereist soms ook weer andere haarstylingproducten.

In deze blog post zal ik 4 goede mannenkapsels bespreken waarbij het haar naar voren in model wordt gebracht. Al deze herenkapsels werken goed met veel structuur, maar wat minder met glanzende producten of producten die opdrogen in je haar.

Faux hawk

Faux hawk

Een eerste herenkapsel dat het haar deels naar voren in model brengt is een faux hawk. Bij dit kapsel is je haar meestal niet heel lang, maar aan de voorkant wel iets langer. Je kamt of gebruikt je handen om het haar bovenop je hoofd naar voren te stijlen.

Aan de voorkant breng je het haar een beetje in een punt en ook naar voren. Een faux hawk is een perfect mannenkapsel als je je haar niet te lang wilt en graag veel structuur wilt aanbrengen. Het haar is slechts deels naar voren gestyled, dus het haar gaat niet over je gezicht.

Enkele beroemdheden die wel eens rondlopen met die kapsel zijn Zac Efron, Zayn Malik en ook David Beckham heeft wel eens een faux hawk gehad.

Variatie op de faux hawk

Je kan voor een extreme versie gaan door het haar aan de zijkanten kort op te scheren of door te kiezen voor een fade. Dat maakt dit kapsel met het haar naar voren voor mannen wat meer trendy en gewaagder.

De faux hawk is sowieso een mannenkapsels dat gedragen kan worden met veel variatie. Je kan het haar bovenop wat langer of korter houden en je kan kiezen hoe groot je de kuif aan de voorkant wilt maken of dat je het laat uitkomen in een punt.

Product suggesties voor de faux hawk

Dit kapsel kan wel wat hold gebruiken, dus ga voor een product met een medium tot hoge hold. Glans werkt minder goed, dus ga voor matte producten, zoals een klei, wax of paste. Je kan eventueel een pre-styling product gebruiken voor meer volume.

Selectie nieuwste hair clays met een (semi)matte finish:

French crop

French Crop

Een french crop lijkt veel op een caesar kapsel. Bij dit kapsel breng je het haar naar voren in model, maar is het een stuk platter dan bij de faux hawk. Je krijgt nog steeds veel structuur, maar het haar eindigt aan de voorkant niet in een punt of kuif.

Bij dit mannenkapsel eindigt het haar naar voren in een soort kleine pony voor mannen. Bij een caesar look wordt deze behoorlijk kort afgeknipt en lijkt het bijna een beetje op een bloempotkapsel aan de voorkant en bij de French crop wordt de pony aan de voorkant iets langer gehouden.

Dit mannenkapsel met het haar naar voren is meestal toch wel iets gewaagder dan wat de meeste mannen dragen.

Variatie op de french crop

Ook hier kan je kiezen voor kortere zijkanten en achterkant. Vaak zie je dat het lengteverschil bij de French crop wat groter is in vergelijking met het caesar kapsel. Je kan ook variëren met de pony aan de voorkant.

Je kan een hele strakke lijn laten knippen aan de voorkant of je kan het wat meer structuur geven door het niet volledig dezelfde lengte te laten knippen.

Product suggesties voor de french crop

Aangezien de french crop en caesar looks vrij plat zijn en je haar niet zozeer omhoog of naar achteren gehouden hoeft te worden, heb je niet extreem veel hold nodig.

Een medium hold zal voldoende zijn en je kan gaan voor een matte finish tot medium glans. Teveel glans werkt ook bij de french crop meestal niet zo goed en je wilt voornamelijk veel structuur bereiken.

Een wax of paste met een medium hold en een matte tot medium finish gaan het beste werken.

Selectie niewste haarpastes met een medium hold en een matte tot medium finish:

Textured fringe

textured fringe

Ook een textured fringe is een perfect kapsel voor moderne mannen om te proberen als je graag het haar naar voren draagt. Fringe (of bangs) noemen we het in Nederlands vaak een pony. Bij dit kapsel met het haar naar voren voor mannen gaat het haar ook echt over je voorhoofd.

Dat maakt de textured fringe net weer even iets anders in vergelijking met de French crop of faux hawk. Dit herenkapsel heeft een groot voordeel dat het goed werkt om inhammen te verbergen. Hoe meer structuur (texture) je aanbrengt, des te beter je de inhammen camoufleert.

De textured fringe is ook een ideaal kapsel om te combineren met krullend of golvend haar. Je brengt het haar naar voren in model en laat het over je voorhoofd vallen. Krullen geven dit kapsel meer volume en helpen om inhammen beter te verbergen.

Variatie op de textured fringe

Ook bij dit mannenkapsel met het haar naar voren is er weer de keuze om de zijkanten en achterkant korter te houden. Hoe korter, hoe extremer dit kapsel wordt. Als je een iets minder gewaagde look wilt, dan houd je de zijkanten gewoon gedekt.

Daarnaast is er de keuze hoe messy je het haar naar voren wilt dragen. Kam of stijl je het redelijk recht naar voren over je voorhoofd en laat je het wat warriger lijken. Warrig helpt meer als je eventuele inhammen een beetje wilt camoufleren.

Product suggesties voor de textured fringe

Volume en structuur is wat je wilt bij een textured fringe. Vooral als je eventuele inhammen wilt verbergen, dan is een pre-styling product een goed idee. Je kan een sea salt spray gebruiken om veel volume te creëren voordat je je haar naar voren styled.

Daarna kan je een medium hold wax, clay of paste aanbrengen met een (semi) matte finish.

Selectie niewste haarwaxen met een medium hold en een matte finish:

Side-swept

side-swept

De side-swept is een herenkapsel waarbij je toch wel wat lengte nodig hebt om het te kunnen bereiken. Bij dit mannenkapsel breng je het haar in model naar voren waardoor het langere haar langs je gezicht valt. Haar met deze lengte kan ook naar achteren in model worden gebracht of meer naar de zijkant. In zulke gevallen spreken we van een slick-back of zijscheiding.

De side-swept werkt het beste als je een rechte haarlijn hebt en het niet erg vindt dat het haar voor je gezicht valt. Het is belangrijk om het haar flexibel en verzorgd te houden, zodat je er gemakkelijk met je handen doorheen kan.

Variatie op de side-swept

Bij dit specifieke kapsel voor mannen met het haar naar voren kan je spelen met de lengte. Je kan gaan voor een hele grote side-sweep of je kan gaan voor een kleiner side-swept kapsel.

Uiteraard kan je ook hier kiezen hoe kort je de achterkant en zijkanten wilt hebben, maar iets meer lengte staat vaak wat beter, tenzij je niet bang bent voor wat extremere looks.

Product suggesties voor side-swept looks

In tegenstelling tot de eerste drie herenkapsels naar voren, kan je bij een side-swept wel iets meer glans hebben. Je wilt wel je haar flexibel houden, dus kies voor een product dat niet opdroogt in je haar.

Een lichte cream, wax of paste werkt het beste, zodat je haar niet te zwaar wordt. Een medium hold en een medium tot hoge glans zijn aan te raden. Een goede conditioner is ook aan te raden om je langere haar smooth en zacht te houden.

Selectie nieuwste hair creams met een medium tot hoge glans:

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus 4 populaire mannenkapsels met het haar naar voren. Al deze herenkapsels zijn iets minder mainstream, maar daardoor des te leuker om eens uit te proberen.

Al deze kapsels hebben meestal flink wat structuur en werken het beste met medium hold producten met een matte of semi-matte finish. Pommades en creams werken dus meestal wat minder goed voor dit soort kapsels waarbij het haar naar voren in model wordt gebracht.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van mannenkapsels, haarverzorging, grooming en meer!