• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Eau de Parfum

Wat is eau de parfum?

Lees meer

Er zijn verschillende soorten parfum en het belangrijkste verschil is de concentratie. Een regulier parfum bevat bijvoorbeeld meer dan 20% olie en dat is de sterkste categorie. Eau de parfum komt daaronder met een concentratie van 15 tot 20% Eau de parfum is de bekendste en meest voorkomende categorie in parfums.

Hoe lang blijft eau de parfum ruiken?

Eau de parfum blijft een goede tijd hangen, maar is niet sterk genoeg om over te springen op iemand anders of zo aanwezig als een echt parfum. Meestal blijft een eau de parfum aanwezig voor zo’n 5 tot 8 uur.

Het is erg belangrijk om je eau de parfum altijd goed af te sluiten na gebruik, want anders verliest het zijn geur over tijd. De concentratie wordt dan eigenlijk minder. Bij een parfum is dat nog belangrijker vanwege de hogere concentratie.

Wat is het verschil tussen eau de parfum en parfum?

Het is dus belangrijk om verschil te maken tussen parfum en eau de parfum. Parfum is geconcentreerde en daardoor duurder en blijft langer hangen. Eau de parfum is wat betaalbaarder en bevat meer alcohol. Een eau de parfum blijft gemiddeld zo'n 6 uur hangen en een parfum meer dan 8 uur lang.

Wat is beter: eau de parfum of eau de toilette?

Eau de toilette heeft een concentratie van 5 tot 15% en blijft daardoor rond de 2 à 3 uur hangen. De lagere concentratie maakt het ook iets goedkoper dan eau de parfum, maar je hebt er ook meer van nodig omdat het sneller vervliegt.

Wat beter is, hangt dus af van je voorkeur en wat je belangrijk vindt in een herengeur.

Beste eau de parfum voor heren

Er zijn uiteraard onnoemelijk veel herengeuren en eau de parfums. Bij Moquer richten we ons graag op de wat exclusievere en kleinere merken, want er zijn genoeg websites om eau de parfum te bestellen van de bekende merken.

De Franse parfumerie is befaamd, maar ook Italië weet hoe je goede eau de parfum voor heren maakt. Mooie voorbeelden in de Moquer shop zijn de geuren van Acca Kappa, Bullfrog en Womo.

Maar ook het Amerikaanse Baxter of California heeft een paar unieke eau de parfums voor mannen om je mee te nemen op een reis in Californië.

Lees minder
Filters
32 producten
Sorteren op
32 producten
Sorteren op