• Voor 23 uur besteld = morgen in huis
  • 5% korting vanaf 3 producten
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Cadeau t.w.v. € 7,95 bij aankoop van € 75+

Oliebasis Pomade

Wat is een oliebasis pomade?

Lees meer

Een oliebasis pomade heeft, in tegenstelling tot waterbasis pomades, niet water als basisingrediënt, maar vaak een wax of minerale olie. Dit kan je zien door naar de ingrediëntenlijst te kijken en vaak zal je dan als eerste petrolatum (petroleum) of een wax zien staan, zoals bijenwas of microkristallijne wax. Traditionele pomades zijn eigenlijk altijd op olie- of waxbasis.

Oliebasis pomades zijn vooral geschikt voor mannen met normaal of dik haar. Voor mannen met dun haar zullen deze pomades vaak iets te zwaar zijn en dan zakt je haar in. Qua haar structuur kan een oliebasis zowel gebruikt worden in steil, golvend als krullend haar. Een oliebasis pomade kan helpen om golvend en krullend haar wat steiler te maken.

Eigenschappen van een oliebasis pomade

Een oliebasis pomade droogt niet op in je haar. De oliën of waxen zorgen ervoor dat het product niet in water oplosbaar is en vocht afstoot. Dat betekent dat je de hele dag met je handen door je haar kan gaan en het eventueel wat kan restylen.

Vaak geven oliebasis pomades een wetlook of een beetje een vettige aanblik.

De meeste pomades op oliebasis in ons assortiment geven een medium tot hoge hold met een medium finish. Oliebasis pomades geven iets minder glans dan een pomade op waterbasis omdat het anders te vettig gaat ogen. Deze eigenschappen zijn erg geschikt voor de klassieke kapsels die je ziet in series als Peaky Blinders en Boardwalk Empire die zich afspelen in de eerste helft van de 20ste eeuw.

Een laatste belangrijke eigenschap om te benoemen is de uitwasbaarheid. Vanwege de oliebasis of waxbasis van deze pomades stoten ze water en zijn ze vochtwerend. Dat betekent dat je ze niet kan uitwassen met warm water. Je hebt een goede shampoo nodig om pomades op oliebasis uit te wassen. Vaak heb je meerdere shampoobeurten nodig.

Wanneer je alleen water gebruikt of slechts een klein beetje shampoo, dan blijft er wax achter in je haar en dat is build-up. Sommige mannen vinden het fijn om build-up te hebben omdat je dan meer hold kan bereiken en je haar ’s ochtends makkelijker weer in model krijgt.

Welke mannenkapsels werken het beste met een oliebasis pomade?

Een oliebasis pomade is erg geschikt voor strakke looks. Warrige of messy kapsels werken niet goed met pomades op oliebasis. Voorbeelden van kapsels zijn slick-backs, pompadours en side-parts. Alle gladde en glanzende kapsels uit de jaren 1920 tot 1960 werken goed met deze producten. Vooral kapsels met een flinke hold en een vettige look zijn goed te bereiken met oliebasis producten.

Filters
27 producten
Sorteren op
27 producten
Sorteren op