• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Safety Razor

Wat is een safety razor?

Lees meer

Een safety razor is een klassiek scheermes waarmee je dicht op de huid kan scheren en tegelijkertijd het risico op wondjes en sneetjes zeer klein houdt. De volledige naam luidt vaak double edge safety razor. Dat komt omdat je beide kanten kunt gebruiken om mee te scheren.

Een double edge safety razor bevat vervangbare scheermesjes en deze mesjes zijn erg betaalbaar. De aanschaf van de safety razor zelf is iets hoger, maar vervolgens betaal je slechts enkele euro’s voor 5 tot 10 nieuwe safety razor mesjes of blades (in het Engels).

Scheermes open of gesloten kam

Wellicht heb je wel eens gehoord van scheermessen met een open kam of gesloten kam, maar wat is dat precies? Een safety razor is beschikbaar in twee verschillende vormen, een gesloten kam versie en een open kam versie.

Bij een gesloten kam is het risico op wondjes en sneetjes het kleinst en de safety razer is dan iets vergevingsgezinder. Daaro zijn de safety razors met gesloten kam populairder onder mannen die nieuw zijn in de wereld van nat scheren of bij mannen met een gevoelige huid.

Bij safety razors met een open kam kan je iets dichter op de huid scheren waardoor het resultaat net iets gladder is, maar de kans op sneetjes of wondjes is iets groter. Het vergt iets meer handigheid en vaardigheid om ermee om te kunnen gaan.

Mannen met veel baardgroei of een dichtere baard gaan vaak voor een safety razor met open kam omdat het resultaat iets beter is en omdat het scheermes minder snel verstopt kan raken dan bij een gesloten kam.

Waarom een safety razor gebruiken?

Een safety razor is anders dan de bekende wegwerpscheermessen omdat het slechts één mesje gebruikt en dat scheermesje vervang je, niet de gehele scheerkop. Daarom is een double edge safety razor vaak goedkoper in het gebruik en ook een stuk beter voor het milieu.

En aangezien er slechts één scherp mesje over je huid glijdt, heb je ook minder last van irritatie. Andere scheersystemen adverteren met vier, vijf of zelfs zes mesjes, maar dat betekent dat hetzelfde haartje dus ook zo vaak wordt geschoren met een grotere kans op irritatie, roodheid en jeuk.

Een ander voordeel van een safety razer is dat je zelf kan bepalen welk scheermesje je gebruikt. Deze komen in verschillende scherptes en aangezien ze slechts een paar euro kosten kan je gemakkelijk experimenteren om jouw favoriete scheermesjes voor je double edge safety razor te vinden.

Hoe moet je een safety razor gebruiken?

De eerste stappen voor het scheren zijn hetzelfde als met ieder ander klassiek scheermes. Bij nat scheren heb je altijd een scheerzeep of scheercrème nodig en eventueel een scheerkwast om het schuim aan te brengen op je baard.

Wanneer je dat gedaan hebt, dan pak je je double edge safety razor erbij en doe je er een scheermesje in met de gewenste scherpte. Sommige safety razors kan je zelfs afstellen op de gewenste afstand voor een ideaal scheerresultaat.

Nu scheer je je baard en spoel je regelmatig je safety razor even af zodat deze niet verstopt raakt. Vooral bij messen met een gesloten kam is dit extra belangrijk. Na het scheren is het belangrijk om je scheermes af te spoelen en af te drogen voordat je deze opbergt in een houder. Vergeet ook niet een goede aftershave aan te brengen om je huid te kalmeren en te hydrateren.

Je kan een safety razor ook gebruiken om eventueel je borsthaar te scheren of je hoofd. Het is een zeer veelzijdig product en de kwaliteit is vaak erg hoog.

Beste double edge safety razor voor mannen kopen

Wil je nu een safety razor kopen, dan ben je bij Moquer aan het juiste adres. In de safety razor shop hieronder vind je de populairste merken. Twee van de populairste merken komen uit Duitsland. De Mühle safety razor en Merkur safety razor zijn erg populair vanwege de hoge kwaliteit en het mooie uiterlijk. Daarnaast is er ook veel keuze in open kam en gesloten kam scheermessen.

Een ander interessant en vaak gekozen merk is Rockwell Razors. Dit Amerikaanse merk heeft een aantal verstelbare safety razors zodat je jouw scheerervaring op maat kan aanpassen.

Lees minder
Filters
33 producten
Sorteren op
33 producten
Sorteren op