Gemillimeterd haar man

Gemillimeterd haar, mannen denken vaak dat dit een eenvoudig kapsel is om te onderhouden. Ergens klopt dit ook wel. Het enige dat je nodig hebt is een tondeuse die je op de juiste lengte afstelt en dan moet je even goed over je hoofd heen gaan om alle haren op die lengte te krijgen.

Het is dan wel belangrijk dat je dit goed in de gaten houdt, zodat je niet toch nog met een streep langer haar rondloopt.

Voordelen van gemillimeterd haar

Gemillimeterd haar is een kapsel dat je thuis kunt bijhouden. Het enige wat je nodig hebt is een scheerapparaat met een opzetstukje waardoor je jezelf niet per ongeluk helemaal kaalscheert.

Daarnaast is het handig als je scheerapparaat geladen is, zodat wanneer het tijd is om het haar weer kort te wieken dit ook mogelijk is en je niet met te lang haar rondloopt waardoor je er net niet smooth uitziet.

Een ander voordeel is dat dit dunner wordend haar wat kan camoufleren. Omdat je bij gemillimeterd haar je hoofdhuid toch ziet, maakt het minder uit als je wat legere plekken hebt.

Ben je wat kunstzinnig ingesteld? Dan kan je ook stukjes haar juist helemaal wegscheren om leuke figuren in je haar te “tekenen”.

Daarnaast kan gemillimeterd haar ook je gezicht accentueren. Als je blij bent met je gezicht zorgt gemillimeterd haar ervoor dat mensen zich meer focussen op je gezicht, dan op je geweldige golvende haar.

Een ander voordeel van kort haar is dat gezichtsbeharing meer opvalt. Een lange baard kan bijvoorbeeld goed gecombineerd worden met gemillimeterd haar voor een stoer, maar verzorgd uiterlijk.

Een lange baard met lang haar staat vaak toch iets onverzorgder dan een lange baard met kort haar.

Verzorging van gemillimeterd haar

Als je gemillimeterd haar hebt betekent dit dat de huid onder je haar meer te verduren heeft dan wanneer je langer haar hebt.

Daarom is het verzorgen van gemillimeterd haar meer gericht op het verzorgen van de huid onder gemillimeterd haar.

Een eerste ding waarop je moet letten is dat je jouw hoofd niet stoot. Blauwe plekken en schaafwonden worden gewoon minder goed verborgen en daarbij is het dan handiger om je hoofd even met rust te laten en dan kan je dus even niet met de tondeuse over je hoofd.

De huid staat wanneer het haar gemillimeterd is opeens bloot aan UV-straling. Zet daarom een leuke hoed of pet op als je tijdens zonnige dagen de deur uitgaat om je hoofdhuid te beschermen tegen verbranding.

Heb je geen pet, of is het gewoon te warm om iets op te zetten? Dan is het verstandig om zonnebrandcrème ook op je hoofd te smeren.

Als je last hebt van roos gaat dit helaas niet weg als je jouw haar korter maakt. In plaats daarvan kan je last krijgen van meer zichtbare huidschilfers op het hoofd en tussen de korte haartjes.

Tegenwoordig hebben we een mooi merk in de Moquer shop dat er speciaal op is gericht om jouw (kale) hoofdhuid goed te verzorgen. Better Be Bold is een Duits merk met verschillende producten voor mannen met een kaalgeschoren hoofd of een gemillimeterd kapsel.

Hoofdhuidverzorging producten voor mannen

Shampoo voor kort en gemillimeterd haar

Het kan misschien lijken alsof je kort haar niet hoeft te wassen, maar daar doe je jezelf geen plezier mee. Shampoo wast immers niet alleen je haar, maar ook je hoofdhuid. Bij kort haar is de verzorging van de hoofdhuid nog belangrijker dus is het handig om een verzorgende shampoo te gebruiken.

Shampoo’s die bij uitstek je huid verzorgen zijn shampoo’s die gericht zijn tegen roos. De Pete and Pedro Control Dandruff Shampoo is er speciaal voor mannen met droog haar of een jeukende hoofdhuid. Niemand zit te wachten op witte vlokken in zijn haar of op zijn kleding en daarom is het goed om deze antiroos shampoo te gebruiken.

Daarbij helpt deze shampoo dus ook als je gewoon een mooie huid onder je super korte haar wilt hebben.

Anti-roos shampoo voor mannen met gemillimeterd haar:

Conditioner voor gemillimeterd en kort haar

Shampoo kan je huid ook iets te droog maken, conditioner is daarom nog steeds handig als je gemillimeterd haar hebt. Dit zorgt ervoor dat de haartjes toch iets dikker worden (vooral handig als je haar al wat dunner wordt) en daarbij verzorgt de conditioner ook de hoofdhuid.

De Hanz de Fuko Conditioner is een natuurlijk en verzorgend product. Het is de ideale aanvulling na gebruik van een anti roos shammpoo. Dit product zit vol natuurlijke ingrediënten die je hoofdhuid voeden.

Over het algemeen is het meestal handig en fijn om je shampoo en conditioner van hetzelfde merk te gebruiken, want die werken het beste samen en hebben meestal dezelfde geur.

Enkele conditioners voor mannen met gemillimeterd haar:

Exfoliëren van de hoofdhuid

Wat je dus vooral niet wilt hebben met gemillimeterd haar is dat je last hebt van huidschilfers die om wat voor reden dan ook vast blijven zitten tussen de haren waardoor je er gewoon raar uitziet.

Om dit te voorkomen kun je jouw hoofdhuid exfoliëren. Tijdens het exfoliëren verwijder je de dode huidcellen die nog niet direct worden weggewassen en verklein je de kans op hoofdhuidirritaties.

Exfoliëren van de hoofdhuid doe je met een milde scrub. De Billy Jealousy White Knight Gentle Daily Facial Cleanser is een milde gezichtsscrub voor mannen die ook geschikt is voor de gevoelige huid. De niet-agressieve formule verwijdert voorzichtig dode huidcellen, vuil en onzuiverheden uit je poriën voor een beter uitziende huid.

Over het algemeen kan je een scrub voor je gezicht ook prima op je hoofdhuid gebruiken. Dat zal helpen om jeuk en irritatie te verminderen. Het is wel belangrijk om nooit een body scrub te gebruiken voor je gezicht of hoofdhuid, want die zullen te hardnekkig zijn en je hoofdhuid uitdrogen.

Enkele goede scrubs voor je gezicht en hoofdhuid:

Conclusie

In eerste instantie lijkt het dus heel eenvoudig om gemillimeterd haar te hebben, maar dat betekent niet dat je haar of hoofdhuid geen verzorging meer nodig hebben. Juist als je haar heel kort is, dan kijk je heel gemakkelijk op je hoofdhuid. Dan is het belangrijk om te zorgen dat je huid niet verbrand of dat er roos ontstaat.

Het gemakkelijkste om je gemillimeterde haar te verzorgen is met een goede (antiroos)shampoo en conditioner. Dan ben je al een heel eind, maar een goede moisturizer met SPF is aan te raden als je vaak buiten bent in de zon en niet graag een pet draagt. Daarnaast kan je eventueel een scrub gebruiken voor nog wat extra verzorging.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarverzorging, huidverzorging, grooming en meer!