Serum

In de hectische wereld van vandaag is het gemakkelijk om de zorg voor je huid te verwaarlozen. Mannen hebben vaak het idee dat huidverzorging alleen voor vrouwen is, maar dat is verre van waar. Een goede huidverzorgingsroutine is essentieel voor iedereen, ongeacht geslacht. En een belangrijk onderdeel van die routine is het gebruik van serums.

Het kan me voorstellen dat een serum wellicht nog niet in je dagelijks gezichtsverzorgingsroutine zit, maar dat kan wel een groot verschil maken. Vooral als je boven de dertig bent, wordt een serum extra interessant vanwege de anti-aging eigenschappen van een serum.

Wat is een serum?

Serums voor je gezicht zijn krachtige huidverzorgingsproducten die geconcentreerde doses actieve ingrediënten bevatten voor de mannenhuid. Ze zijn ontworpen om diep in je huid door te dringen en specifieke problemen aan te pakken, zoals veroudering, droogheid, pigmentatie en acne. Het gebruik van een serum kan een aanzienlijk verschil maken in de algehele gezondheid en uitstraling van je huid.

In de meeste gevallen zijn serums dus voor je gezicht, want daar zijn huidproblemen helaas meestal het meest zichtbaar. De huid op je gezicht is ook wat delicater en dunner. Daarom heeft een serum het meeste effect op je gezicht. 

Wat doet een serum?

Een van de grootste voordelen van serums is hun vermogen om de huid te voeden en te hydrateren. De meeste serums bevatten ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine en ceramiden, die helpen om vocht aan te trekken en vast te houden, waardoor je huid gehydrateerd en soepel blijft. Dit is vooral belangrijk voor mannen, omdat hun huid over het algemeen dikker is en de blootstelling aan schadelijke omgevingsfactoren zoals zonlicht en vervuiling wordt daardoor meer gevoeld.

Een ander belangrijk voordeel van serums is hun vermogen om de tekenen van veroudering te verminderen. Veel serums bevatten antioxidanten zoals vitamine C, vitamine E en groene thee-extract, die helpen om vrije radicalen te bestrijden en je huid te beschermen tegen schade door de zon en vervuiling. Daarnaast bevatten sommige serums retinol, een krachtig ingrediënt dat de huidstructuur verbetert, fijne lijntjes en rimpels vermindert, en de productie van collageen stimuleert.

Serum gezicht mannen: de populairste opties:

1.      Vitamine C Serum

Dit serum staat bekend om zijn verhelderende eigenschappen. Het helpt om de huid te verhelderen en te egaliseren, waardoor je een gezonde, stralende teint krijgt. Bovendien helpt vitamine C ook om de collageenproductie te stimuleren, waardoor je huid steviger en elastischer wordt.

Dit laatste is weer belangrijk als anti-aging eigenschap. Het is de vermindering van aanmaak van collageen die ervoor zorgt dat je huid slapper wordt en eerder rimpels en fijne lijntjes gaat vertonen. Daarom is het belangrijk om een vitamine C serum toe te voegen aan je anti-aging routine.

Soms zie je ook L-ascorbic acid serum of ascorbinezuur serum, maar dat is hetzelfde. Ascorbinezuur (Ascorbic acid in het Engels) is de chemische benaming van vitamine C.

2.      Hyaluronzuur Serum:

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomend bestanddeel van de huid dat vocht aantrekt en vasthoudt. De moleculen van hyaluronzuur kunnen wel tot 1000 keer hun eigen gewicht in vocht vasthouden en daarom is dit zo’n populair ingrediënt geworden in serum en andere huidverzorgingsproducten.

Je komt hyaluronic acid, de Engelse benaming, daarom ook vaak tegen in dagcrème, nachtcrème en andere hydraterende gezichtscrèmes voor mannen. Ook in anti rimpel crème voor mannen is hyaluronzuur een graag geziene gast.

Dit serum is perfect voor mannen die last hebben van droogheid of een doffe huid, omdat het de vochtbalans herstelt en de huid weer laat stralen. Bovendien helpt hyaluronzuur ook om fijne lijntjes en rimpels op te vullen, waardoor de huid er gladder en jeugdiger uitziet.

3.      Retinol Serum:

Dit serum is de ultieme anti-aging behandeling. Retinol, een vorm van vitamine A, helpt om je huidstructuur te verbeteren, fijne lijntjes en rimpels te verminderen, en de poriën te verkleinen. Het stimuleert ook de celvernieuwing, waardoor je huid er frisser en jonger uitziet.

De populariteit van retinol zie je ook terug bij andere huidproducten, want zo is er ook retinol crème. Een retinol cream werkt erg goed samen met het serum retinol om je (verouderende) huid de verzorging te geven die het nodig heeft.

Er zijn uiteraard nog wel meer serums voor de mannenhuid, maar deze drie zijn toch wel de bekendste en populairste op dit moment. Ze zijn niet meer weg te denken uit het anti-aging segment.

Daarom zijn er ook serums voor mannen die zowel vitamine C als hyaluronzuur bevatten of een andere combinatie van de drie. Sommige serums zijn heel puur en focussen zich op enkele ingrediënten en andere serums hebben een waslijst aan andere gezonde extracten voor een extra goede verzorging. In de Moquer shop vermelden we altijd de ingrediëntenlijst op de productpagina.

Serum voor mannen in de Moquer shop

Wanneer serum aanbrengen?

Gebruik het serum bij voorkeur 's ochtends en 's avonds voor optimale resultaten. Het is aan te raden om je gezicht te reinigen en hydrateren in de ochtend wanneer je uit je bed komt en niet onder de douche stapt. En voordat je naar bed gaat is het wederom belangrijk om met een schone huid te gaan slapen, zodat bepaalde toxines van omgevingsfactoren niet de hele nacht op je huid blijven zitten.

Het beste moment om een serum te gebruiken is nadat je een gezichtsreiniger, gezichtsscrub en/of gezichtsmasker hebt aangebracht. In een goede gezichtsverzorgingsroutine is serum stap 5. Het is de stap voordat je een moisturizer of dagcrème of nachtcrème aanbrengt, maar na een gezichtstoner.

Hoe gebruik je een serum?

Het gebruik van een serum is eenvoudig. Na het reinigen van je gezicht breng je een paar druppels serum aan op je huid en masseer je het zachtjes in met opwaartse bewegingen. Volg daarna op met een moisturizer om de hydratatie te verzegelen. Je kan ook een paar druppels direct toevoegen aan je moisturizer of anti-aging crème voor een optimale huidverzorging. 

Conclusie

Maar onthoud, consistentie is de sleutel tot succes als het gaat om huidverzorging. Verwacht niet meteen wonderen, maar geef je huid de tijd om te profiteren van de voordelen van serums. En vergeet niet dat huidverzorging niet alleen gaat om er goed uit te zien, maar ook om je goed te voelen. Dus investeer in je huid, mannen, want een gezonde, stralende teint is.

Met de meeste anti-aging producten, zo ook met serums, is het aan te raden om ze consistent te gebruiken voor twee weken voordat je zinvolle conclusies kan trekken over de effectiviteit. En serums zijn slechts één van de stappen in een goede (anti-aging) huidverzorgingsroutine.

En het is een cliché, maar een gezonde huid komt ook daadwerkelijk van binnenuit. Niet roken, niet of weinig drinken, genoeg beweging en een gezonde voeding zijn minstens net zo belangrijk als hoogwaardige verzorgingsproducten en huidserums. Op die manier verklein je ook de kans op een onzuivere huid.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogartikelen, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste huidverzorging, haarverzorging en meer!