Lange en warrige krullen

5 Mooie Herenkapsels voor Mannen met Krullen

This blog post is also available in: Engels

Wanneer je als man krullend haar hebt, dan kan dat soms lastig zijn. De een omarmt zijn krullen en de ander vervloekt. Daarom proberen sommige mannen hun haar steiler te maken, terwijl anderen juist proberen hun krullend te accentueren. Deze blogpost gaat puur over kapsels voor krullend haar zodat je niet tegen je haar hoeft in te gaan.

Er zijn veel mooie herenkapsels voor krullend haar en ik zal er hier 5 noemen waarmee je altijd goed zit. En de meeste van deze kapsels zijn makkelijk in model te brengen omdat je je gewoon door je haar laat leiden. Je kiest zelf de hold en de glans die je graag wilt.

1. Undercut met krullen

Curly Undercut Man

Een undercut is een vrij tijdloos kapsel dat al een tijdje meegaat. En een undercut kan perfect gecombineerd worden met halflang krullend haar. De zijkanten en achterkant zijn enkele millimeters lang en bovenop laat je het haar langer. Omdat het haar aan de zijkanten niet subtiel overloopt naar het haar bovenop, wordt dit een undercut genoemd. Je ziet een duidelijke grens.

Je kunt ook makkelijk variëren met dit undercut kapsel met krullen, want je kan eventueel gaan voor een fade, dus dat je van 0 millimeter naar enkele millimeters gaat aan de zijkanten en achterkant. Wanneer je graag het kapsel heel strak wilt houden, dan is het beter om je krullen bovenop niet breder te laten zijn dan je hoofd, zoals ook op de foto te zien is.

De beste producten om te gebruiken zijn een haar wax of paste met een medium hold. Qua glans is het net wat je zelf mooi vindt, maar pas op dat matte producten stroever zijn om aan te brengen in je haar.

2. Een curly fringe

Curly Fringe Kapsel

Een curly fringe is een zeer goed kapsel als je je haar lekker los wilt hebben en er niet te lang mee bezig wilt zijn in de ochtend. Een fringe betekent dat je haar naar voren is gestyled en over je voorhoofd valt. Zeker voor mannen met halflang krullend haar is dit een goede optie. Een curly fringe is een ideaal herenkapsel als je graag een look hebt waar het lijkt alsof je nauwelijks wat product in je haar hebt zitten.

Bij een curly fringe zijn de zijkanten en achterkant meestal ook wat langer, zodat het als een geheel oogt. Dit kapsel zorgt in combinatie met krullend haar gewoon voor een heel speels effect. En het is daarnaast ook nog heel eenvoudig om in model te brengen. Gebruik een wax of paste met een lichte hold en een medium glans. Dit kapsel heeft ook wel wat weg van een out-of-bed look, dus gewoon lekker los.

3. Een kuif met krullen

Curly Quiff Kapsel

Een kuif, ook wel quiff genoemd in het Engels, is eigenlijk altijd wel populair. Wanneer je krullend haar hebt en je haar juist niet over je voorhoofd wilt, dan is een curly quiff erg geschikt. Dit herenkapsel wordt juist omhoog in model gebracht en kan wel een klein beetje hold gebruiken.

Wanneer je een ronde borstel of bijvoorbeeld een Quiff Roller of Skeleton Brush gebruikt, dan kan je heel goed je krullen accentueren en meer volume geven door je haar te föhnen in secties. Daarom kan je de kuif vergroten en tot een top curly quiff look komen.

Ook bij dit mannenkapsel met krullen is veel variatie mogelijk, want je kan gaan voor langere zijkanten voor een wat warrige en nonchalante look of je kan de zijkanten wat korter houden als je het wat strakker wilt houden.

4. Lange en warrige krullen

Lange en warrige krullen

Waar de eerste drie kapsels allemaal het beste werken met halflang krullend haar, is dit herenkapsel ideaal voor mannen met lang krullend haar. Je zult je haar dus wel een stukje langer moeten laten groeien om deze messy long curls look te kunnen kiezen. Het werkt ook vooral goed bij mannen waarbij de krullen wat kleiner zijn, de zogeheten ringlets.

Een lekker los en warrig kapsel waar je qua styling niet heel veel aan hoeft te doen. Zorgen dat je haar goed gehydrateerd en gevoed blijft is het belangrijkste, want je laat in principe je krullende haar gewoon de vrije loop. Met een cream die zorgt voor een medium tot hoge glans houdt je je kapsel gehydrateerd en het zorgt voor extra definitie.

5. Curly french crop

Curly French Crop Kapsel

Een French Crop is een zeer compact kapsel. De zijkanten zijn vaak korter en kunnen ook ideaal gecombineerd worden met een fade. Bovenop is het haar niet al te lang en enigszins naar voren gestyled. Dit kapsel heeft vaak veel structuur en een matte finish.

Ook voor heren met krullen kan dit een uitstekend kapsel zijn. Qua styling is het ook een behoorlijk onderhoudsarme look. Je zou eventueel een volumepoeder kunnen gebruiken voor meer volume en lift. Ook krijg je dan extra structuur en een matte finish.

Dit kapsel volgt de lijnen van je hoofd en steekt niet uit en dat maakt het een strak kapsel. In een bepaalde mate lijkt dit kapsel wel een beetje op de curly fringe, maar dan met kortere zijkanten en eventueel een fade.

Conclusie

Hierboven heb ik 5 mooie herenkapsels besproken voor mannen met krullend haar. Allemaal kapsel waarbij je gewoon je krullen behoudt en ze zelfs accentueert. En veel gevallen zijn deze kapsels ook makkelijk in model te brengen en onderhoudsarm. Meestal wordt wel aangeraden om elke maand je kapsel weer een beetje bij te laten werken door je kapper of barbier.