• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Pre-Stylers

Wat is een pre-styler?

Lees meer

Pre-styling betekent dat je een product aanbrengt in je haar voordat je bijvoorbeeld een haar wax, klei, pommade of ander styling product aanbrengt. Het is eigenlijk een voorbehandeling van je haar. Daarom wordt er ook wel gesproken over pre-stylers en post-stylers. Een pre-styler kan bijvoorbeeld een heat protection spray zijn zodat je je haar kan föhnen en de post-styler is dan een haar wax of klei bijvoorbeeld.

Waarom een pre-styler gebruiken als man?

Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van een pre-styler. De meeste haarproducten zijn gemaakt voor een bepaald doel en daarom heeft een goed kapsel vaak meerdere producten nodig om het gewenste effect te bereiken.

Een pre-styler kan bijvoorbeeld helpen om dun haar wat dikker en voller te laten lijken zodat je kapsel meer volume heeft, zelfs met fijn haar. Ook kan een pre-styler je haar beschermen tegen de hitte van een föhn of andere hitte-stylers. En pre-styling helpt ook om jouw haar langer in model te houden of om je haar makkelijker in model te krijgen met een post-styler.
Verschillende typen pre-stylers

Grofweg zijn er vier typen pre-stylers met ieder zijn unieke eigenschappen. Een kanttekening daarbij is dat sommige post-stylers ook als pre-styler gebruikt kunnen worden. Een haar klei of wax kan ook gebruikt worden voor het föhnen, maar deze laat ik hier even buiten beschouwing.

Pre-styling spray

Een pre-styling spray is vooral goed wanneer je graag je haar wilt föhnen voor meer volume. Een pre-styling spray beschermt jouw haar tegen de hitte en zorgt ervoor dat je haar makkelijker in model te brengen is daarna met een post-styler. Het is een soort primer voor je haar.

Sea salt spray

Een sea salt spray of zeezoutspray breng je ook aan voor het föhnen als je graag mee volume en structuur wilt. Je haar zal dikker en voller lijken en dat is ideaal voor mannen met dun of fijn haar.

Volumepoeder

Een volumepoeder geeft veel lift en maakt je haar dikker. In tegenstelling tot de eerste twee pre-stylers breng je een volume poeder juist aan in droog haar. Ook geeft het veel structuur en kan het kleine kale plekken wat opvullen. Nooit je haar föhnen wanneer je een volume poeder hebt aangebracht.

Haarmousse

Een haarmousse is een soort schuim dat je aanbrengt om meer volume en body te krijgen in je haar. Je brengt het aan in lichtelijk vochtig haar voor het föhnen. Het zwelt op in je haar zodat je haar meer body krijgt en steviger aanvoelt.

Lees minder
Filters
81 producten
Sorteren op
81 producten
Sorteren op