• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Pomade

Wat is pomade?

Lees meer

Een pomade, in het Nederlands ook wel pommade genoemd is een haarstyling product dat vaak op waterbasis is of op een wax/oliebasis. Beide typen pomades hebben andere eigenschappen en deze kan je nalezen op de betreffende pagina’s.

Pomades zijn vrij natte en soms ietwat plakkerige producten en kunnen gebruikt worden in zowel dun, normaal als dik haar. In dun haar kan je het beste gaan voor een pomade met niet teveel glans omdat je anders makkelijker op je hoofdhuid kijkt. Ook is pomade geschikt voor alle haar types en erg geschikt om krullend haar wat makkelijker onder controle te krijgen.

Eigenschappen van een pomade voor mannen

De eigenschappen van pomades zijn een klein beetje afhankelijk van het soort pomade. Een waterbasis pomade heeft andere eigenschappen dan een oliebasis pomade. Voor een uitgebreide analyse raden we aan om onze blog over pomades eens te lezen!

Maar over het algemeen worden pomades gebruikt voor de klassieke kapsels uit de jaren 1920 tot 1960. Denk aan de strakkere kapsels met veel glans. Wellicht heb je wel eens een aflevering gezien van Boardwalk Empire of Peaky Blinders.

Qua hold kan je meestal een medium tot hoge hold verwachten van pomades. De finish is vaak redelijk glanzend en geeft een soort wetlook. Daarom lijken bepaalde kapsels ook wel vettig.

Welke mannenkapsels werken het beste met pomade?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een haar wax of haar klei, is een pomade uitermate geschikt voor strakke kapsels. Pomades zijn niet bedoeld voor warrige kapsels. Daarom kan je het beste gaan voor klassieke kapsels, zoals slick-backs, side-parts en bijvoorbeeld pompadours. Lekker gladde en glanzende looks.

Beste pommades voor mannen

Pommade is een enorm grote categorie aan haarstyling producten, maar er zijn wel een aantal merken die er bovenuit steken en wat populairder zijn. Een daarvan is het Nederlandse Reuzel Pomade uit Rotterdam. Andere zeer bekende en geliefde pomade merken zijn Layrite Pomade en Suavecito Pomade. En als laatste moet dan ook wel het Australische Uppercut Deluxe Pomade worden vermeld.

Lees minder
Filters
115 producten
Sorteren op
115 producten
Sorteren op