5 stoere mannen kapsels

Er zijn natuurlijk oneindig veel mannen kapsels, maar soms wil je wellicht een keer een ander kapsel dan waarmee de meeste mannen rondlopen. Een stoer mannen kapsel kan dan uitkomst bieden om je te onderscheiden van de rest.

Stoere mannen kapsels zijn meestal een extremere versie van een regulier mannen kapsel. Om het extra stoer te maken, kan je bijvoorbeeld de zijkanten en achterkant van je haar behoorlijk kort maken in vergelijking met het haar bovenop, dat wordt ook wel een opscheer kapsel genoemd in het Nederlands of undercut.

Als je (een deel) van de zijkanten en achterkant helemaal kort scheert, dan wordt zoiets een fade genoemd en daarmee maak je een mannen kapsel zeker een stuk stoerder en gewaagder mee.

In deze blog post zal ik een aantal opties geven van een stoer mannen kapsel, zodat je wat te kiezen hebt als je bereid bent om voor een gewaagder en stoerder kapsel te gaan.

1. Slick back met skin fade

Slick back met fade

Een eerste voorbeeld van een stoer mannen kapsel is zoals Brad Pitt in Fury. Je haar bovenop zo naar achteren slicken is al een aardige badboy look, maar wanneer je de zijkanten bijna helemaal afscheert, dan wordt dit mannenkapsel wel heel erg stoer.

Bij de oren is deze skin fade het kortst en hij wordt dan ietsjes langer naarmate je omhoog gaat, maar we hebben het slechts over enkele millimeters, want dat maakt dit mannenkapsel zo stoer.

Goede producten om te gebruiken voor zo’n stoere look zijn pomades, want daarmee kan je je haar perfect naar achteren slicken. Dat kan zowel een olie als waterbasis pomade zijn.

Selectie met de niewste pomades

2. Faux hawk met ingeschoren lijntje

geschoren lijntjes

De faux hawk is wel vaker aan bod gekomen op de Moquer blog, maar als je hem extra stoer wilt maken, dan houdt je de zijkanten en achterkant kort en laat je er een of meerdere lijntjes inscheren. Een faux hawk is een mooi kapsel als je je haar graag wat naar voren in model brengt.

Zo’n look is zeer gewaagd en stoer. Dat is niet voor iedere man, dus je gaat zeker wel wat aandacht krijgen. Ook bij dit stoere mannen kapsel begint het heel kort bij de oren en dan creëer je een kleine overloop totdat het de haarlijn bovenop je hoofd raakt. Aan de zijkant waar het haar dan ietsjes langer is, dan kan je daarna een of meerdere lijntjes inscheren voor een extra dimensie.

Dat is wel een van de stoerste varianten van de faux hawk. Qua producten zijn er veel opties, maar mattere producten werken het beste. Ga voor een matte clay, wax of paste met een medium tot hoge hold.

Selectie met de nieuwste hair clays

3. Moderne mat

Modern matje

Tegenwoordig is het een enorm stoer mannen kapsel, maar voor lange tijd was de mat helemaal uit de mode. Ook werd een matje vaak geassocieerd met onbetrouwbare mannen. Nu is de moderne mullet, zoals het kapsel in het Engels heet, helemaal in en dat maakt het wel een stoer kapsel als je lef genoeg hebt om het te dragen.

Er zijn veel varianten van dit stoere kapsel voor mannen, maar de achterkant moet je uiteraard langer laten groeien, maar ook weer niet te lang. De ideale lengte van dit kapsel zie je op de foto hierboven.

Je kan het combineren met veel verschillende looks, want je kan de zijkanten korter laten of juist ook lang en bovenop kan je ook gaan voor juist een langere of kortere look. Maar waar je ook voor kiest, de moderne mat is een van de stoerdere opties van het moment om voor te kiezen. Je zou ook nog kunnen gaan voor een snor om het helemaal af te maken.

Qua producten zijn er wederom veel opties, maar een beetje glans is wel aan te raden bij dit stoere mannenkapsel. Kies dus voor een pomade, crème of wax met een medium tot hoge glans.

Selectie met de nieuwste haarwaxen met glans

4. Lang en warrig haar

Lang en warrig haar

Hoewel lang haar voor mannen de ene keer meer in de mode is dan andere jaren, is het wel altijd eigenlijk een stoer kapsel geweest voor mannen. De associatie is vaak dat je een beetje in de alternatievere hoek zit en graag helemaal je eigen ding doet.

Ook nu is lang haar een stoer keuze voor mannen. Vooral wanneer je je langere haar wat warrig draagt, dan is het stoer en trendy. Uiteraard vergt dit kapsel wel wat meer tijd en zal er een fase zijn waarin je haar moeilijk te stylen is.

Producten voor lang en warriger haar zijn meestal crèmes, sprays of mousses. De hold is minder belangrijk, maar je wilt je lange stoere mannenkapsel wel goed verzorgen en je wilt niet dat je haar er te droog uit komt te zien, want onverzorgd is zeker niet stoer.

Selectie met de nieuwste haarcrèmes

5. Zijscheiding met lijntje

Zijscheiding met lijntje

Een laatste stoer mannen kapsel dat ik graag wil laten zien, is de zijscheiding met een ingeschoren lijntje. Een zijscheiding (ook wel side-part in het Engels), is een kapsel waarbij je je haar naar één kant draagt. Het is een klassiek kapsel, maar met een ingeschoren lijntje wordt het een stuk gewaagder en stoerder.

Zo’n ‘hard part’ zie je ook regelmatig bij bekende voetballers terug. Bij dit stoere kapsel voor mannen zijn de zijkantjes vaak helemaal kort of is het een fade. Waar het haar aan de zijkant in contact komt met het haar bovenop, daar wordt meestal het lijntje ingeschoren.

Dit is een stoer mannen kapsel die je redelijk vaak terugziet, maar het ingeschoren lijntje is niet altijd even goed voor je haarlijn, dus daar moet je een beetje mee uitkijken.

Goede producten om deze stoere look in model te brengen zijn meestal pomades, want dit mannenkapsel is vaak redelijk strak. Een pomade geeft een mooie glans en maakt het makkelijker om je zijscheiding in model te kammen en het haar aan de zijkant naar beneden te stylen.

Selectie met de nieuwste pomades

Conclusie

Een stoer mannen kapsel is niet voor iedereen, want per definitie gaat een stoer kapsel meer aandacht trekken. Maar de meeste mannen die kiezen voor zo’n look, vinden dat ook juist leuk. Een stoer kapsel is een perfecte manier om je te onderscheiden van andere mannen.

Als je merkt dat mensen of vrouwen wellicht weinig aandacht voor je hebben, dan zou je kunnen gaan voor een van de stoere kapsels in deze blog. Vooral als men dat helemaal niet van je zou verwachten.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van mannenkapsels, haarverzorging, grooming en meer!