sea salt spray voor mannen

De zee, als Nederlanders kennen we die wel en ook welke fijne effecten dat zeezout op je uiterlijk kan hebben. Sea salt spray is de laatste jaren ontzettend populair geworden en dat is niet voor niets. Het is namelijk in te zetten voor meerdere doelen, waaronder meer volume aan je haar geven. Daar ga ik later in deze tekst nog iets dieper op in.

Wat is sea salt spray?

Zeezout spray helpt om jou die beachy look te geven. Dit komt doordat er onder andere zeezout in zit. Doordat er zout in zit kan je haar golvender worden of kan je krul worden versterkt. Veel sea salt sprays gebruiken echter epsomzout of magnesiumsulfaat, in plaats van echt zeezout en dat is helemaal niet erg. Epsomzout helpt je haar juist om gehydrateerd te blijven.

Heb je al krullend haar? Dan heb je vaak niet veel van de spray nodig, maar heb je plat of dunner wordend haar? Dan kan sea salt spray je beste vriend worden.

Wat doet sea salt spray?

Zeezout spray doet ontzettend veel voor je haar. Als je een beetje last hebt van futloos haar wat plat op je hoofd ligt, dan is zeezout spray ontzettend handig. Het brengt onder andere structuur in je haar. Daarnaast zorgt het ervoor dat je meer volume krijgt en je haar lijkt gewoon voller.

Daarnaast maakt het je haar ook iets frisser, zonder dat je het direct hoeft te wassen. Als je haar een beetje vettig is, kan de spray dit wat matter maken zodat het niet opvalt. Net zoals een droogshampoo.

Je kunt sea salt spray op meerdere manieren gebruiken. Het maakt niet uit of je houdt van even snel je haar doen of dat je er juist uitgebreid voor wilt gaat zitten. Je kunt de spray namelijk op zichzelf gebruiken of je gebruikt hem als pre-styler, dus voordat je jouw favoriete wax, pomade of ander styling product aanbrengt.

Hoe gebruik je sea salt spray?

Je brengt de spray aan op handdoek droog haar. Dan verspreid je het met je handen of een kam van wortel tot de puntjes van je haar.

Het haar kan je vervolgens gewoon laten drogen zonder extra moeite. Dit kun je doen als je dat beach boy gevoel wilt hebben wat betreft je haar. Ideaal voor een look die je ’s ochtends snel kunt uitvoeren voor je de deur uitgaat.

Wil je juist wat uitgebreider aan je kapsel werken? Dan kan je de sea salt spray als pre-styler aanbrengen. Vervolgens föhnt je je haar om meer volume te krijgen en om jouw haar in model te brengen.

Wanneer je haar droog is kun je vervolgens een ander styling product aanbrengen, zoals een haar wax, haar klei of pomade bijvoorbeeld, om meer hold en stylingopties te krijgen.

De voordelen van sea salt spray samengevat:

  • Absorbeert overtollig olie voor een mattere finish.
  • Is te gebruiken als een pre-styler.
  • Het is te gebruiken als een styler.
  • Het geeft je haar volume.
  • Het geeft je haar structuur.
  • Het is makkelijk in gebruik.

Goede sea salt spray voor mannen

Als man heb je misschien net even een andere behoefte dan een vrouw als het gaat om sea salt spray voor je haar. Daarom heb ik een overzichtje voor je van de fijnste sea salt spray voor mannen met plat, dun of golvend/krullend haar.

Sea salt spray voor stijl haar

Een van de populairste zeezout sprays in de Moquer shop is die van Forte Series. Deze spray werkt zeer goed voor mannen met stijl haar. Je haar krijgt meer structuur en zal ook dikker lijken. De formule is licht en geeft veel body met hydratatie waardoor je haar minder pluizig zal zijn.

Forte Sea Salt Spray werkt perfect voor mannen met dun tot medium dik stijl haar. Het is een ideale pre-styler die geen parabenen of sulfaten bevat. Tevens is deze spray veilig voor gekleurd haar.

Drie belangrijke ingrediënten in deze Forte Sea Salt Spray:

  • Zeezout: geeft volume, structuur en definitie.
  • Zee kelp: voedt en hydrateert je haar diep.
  • Aloë vera: verzacht je haar en geeft wat hydratatie.

Zeezout spray voor dun haar

Een van de populairste sea salt sprays in de shop is die van Byrd. De Byrd Sea Salt Spray zorgt voor veel volume en het maakt je haar dikker. De natuurlijke formule helpt jouw haar om eenvoudiger vocht op te nemen, zodat je haar gehydrateerd blijft.

De formule van de Byrd Surf Spray is natuurlijk en bevat geen alcohol of parabenen en is vegan. Je haar wordt tegelijkertijd beschermt tegen schadelijke UV straling en zonlicht.

Drie belangrijke ingrediënten in Byrd Surf Spray:

  • Zeezout: geeft extra volume en maakt je haar dikker. Ook werkt het als een natuurlijke moisturizer.
  • Duindoorn extract: voedt jouw haar en en biedt hydratatie.
  • Quinoa proteïne: versterkt je haar.

Sea salt spray voor golvend/krullend haar

Heb je een mooie slag in je haar, maar mag het nog wel nog wat mooier? Dan kan zeezoutspray ook voor jou een uitkomst zijn.

De Brickell Men’s Texturizing Sea Salt Spray versterkt de natuurlijke slag of krul en vermindert de pluizigheid die krullen soms kunnen geven. Het heeft een medium hold met een matte finish. Je krullen kunnen dus vrij bewegen.

De formule voor deze zeezout spray is 100% natuurlijk en 100% organisch. Ook deze zeezout spray bevat écht zeezout.

Drie belangrijke ingrediënten in de Brickell Men's Texturizing Sea Salt Spray:

  • Zeezout: absorbeert overtollige olie uit je haar voor een natuurlijke finish. Ook geeft het veel volume en structuur.
  • Vitamine E: is een krachtige antioxidant die de natuurlijke haargroei bevordert en je haar tegen vrije radicalen beschermt.
  • Gehydrolyseerde eiwitten: maken je haar zacht, zorgen voor extra elasticiteit en een hoop hydratatie.

Conclusie

Met al deze kennis en tips over zeezout spray kun je weer even verder met je zoektocht naar het beste kapsel. Nu weet jij hoe je dat extra volume in je haar krijgt of hoe jij je haar een stuk dikker kan laten lijken. Dat voegt weer een extra dimensie toe om je kapsel net even wat extra’s te geven.

Vooral wanneer je dun haar hebt of graag meer structuur wilt, dan is een sea salt spray gewoon een ideale prestyler. Daarna kan je altijd nog een ander product aanbrengen voor meer hold en styling. Succes heren!

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarstyling, haarverzorging, grooming en meer!