Sea salt spray

Sea salt spray: wat zijn de voordelen ervan?

This blog post is also available in: Engels

De zee, als Nederlanders kennen we die wel en ook welke fijne effecten dat zeezout op je uiterlijk kan hebben. Sea salt spray is de laatste jaren ontzettend populair geworden en dat is niet voor niets. Het is namelijk in te zetten voor meerdere doelen, waaronder meer volume aan je haar geven. Daar ga ik later in deze tekst nog iets dieper op in.

Wat is sea salt spray?

Zeezout spray helpt om jou die beachy look te geven. Dit komt doordat er onder andere zeezout in zit. Doordat er zout in zit kan je haar golvender worden of kan je krul worden versterkt.

Veel sea salt sprays gebruiken echter epsomzout of magnesiumsulfaat, in plaats van echt zeezout en dat is helemaal niet erg. Epsomzout helpt je haar juist om gehydrateerd te blijven.

Heb je al krullen? Dan heb je vaak niet veel van de spray nodig, maar heb je plat of dunner wordend haar? Dan kan zeezout spray je beste vriend worden.

Wat doet sea salt spray?

Zeezout spray doet ontzettend veel voor je haar. Als je een beetje last hebt van futloos haar wat plat op je hoofd ligt, dan is zeezout spray ontzettend handig. Het brengt onder andere structuur in je haar. Daarnaast zorgt het ervoor dat je meer volume krijgt en je haar lijkt gewoon voller.

Daarnaast maakt het je haar ook iets frisser, zonder dat je het direct hoeft te wassen. Als je haar een beetje vettig is, kan de spray dit wat matter maken zodat het niet opvalt. Net zoals een droogshampoo.

Je kunt sea salt spray op meerdere manieren gebruiken. Het maakt niet uit of je houdt van even snel je haar doen of dat je er juist uitgebreid voor wilt gaat zitten.

Je kunt de spray namelijk op zichzelf gebruiken of je gebruikt hem als pre-styler, dus voordat je jouw favoriete wax, pomade of ander styling product aanbrengt.

Hoe gebruik je sea salt spray?

Je brengt de spray aan op handdoek droog haar. Dan verspreid je het met je handen of een kam van wortel tot de puntjes van je haar.

Het haar kan je vervolgens gewoon laten drogen zonder extra moeite. Dit kun je doen als je dat beach boy gevoel wilt hebben wat betreft je haar. Ideaal voor een look die je ’s ochtends snel kunt uitvoeren voor je de deur uitgaat.

Wil je juist wat uitgebreider aan je kapsel werken? Dan kan je de sea salt spray als pre-styler aanbrengen. Vervolgens föhnt je je haar om meer volume te krijgen en om jouw haar in model te brengen.

Wanneer je haar droog is kun je vervolgens een ander styling product aanbrengen, zoals een haar wax, haar klei of pomade bijvoorbeeld, om meer hold en stylingopties te krijgen.

De voordelen van sea salt spray samengevat:

  • Absorbeert overtollig olie voor een mattere finish.
  • Is te gebruiken als een pre-styler.
  • Het is te gebruiken als een styler.
  • Het geeft je haar volume.
  • Het geeft je haar structuur.
  • Het is makkelijk in gebruik.

Goede sea salt spray voor mannen

Als man heb je misschien net even een andere behoefte dan een vrouw als het gaat om sea salt spray voor je haar. Daarom heb ik een overzichtje voor je van de fijnste sea salt spray voor mannen met plat, dun of golvend/krullend haar.

Sea salt spray voor stijl haar

De Dear Barber Sea Salt Texturising Spray verdikt je haar en geeft het meer structuur, waardoor er wat meer lucht onder komt om je haar meer volume te geven. Je haar gaat eruit zien alsof je een dag op het strand hebt doorgebracht met een lekkere bries om je haar iets wilder te maken.

Er zitten 3 belangrijke ingrediënten in deze zeezoutspray die het een geweldige spray maken voor plat of steill haar, namelijk:

– Copolymeren: geven jouw haar meer body en volume.
– Magnesiumsulfaat: een zout dat zorgt voor veel definitie en structuur.
– Castorolie: zorgt voor hydratatie en bevordert de natuurlijke haargroei.

Klik hier voor meer informatie over de Dear Barber Sea Salt Texturising Spray.

Zeezout spray voor dun haar

De Jack Henry Hair Refresh Sea Salt Spray is een zeezout spray die zijn naam waardig is. In plaats van epsomzout zit er namelijk echt zeezout in deze spray. Sterker nog, de verhouding zout in de spray is net zo hoog als die in de lucht hangt in de Golf van Mexico, omdat de makers van deze spray dat zo’n fijn gevoel vonden.

Hij is ook helemaal parabenen en sulfaten vrij. Deze spray is ideaal voor dun of steil haar. Het zorgt er namelijk voor dat je haar er dikker en meer volumineus uitziet.

De drie sleutelelementen in deze spray zijn:

– Zeezout: zorgt voor veel structuur en volume.
– Toverhazelaar extract: heeft een reinigende en hydraterende werking.
– Citroen olie: verzorgt en stimuleert je hoofdhuid.

Klik hier voor meer informatie over de Jack Henry Hair Refresh Sea Salt Spray 

Sea salt spray voor golvend/krullend haar

Heb je een mooie slag in je haar, maar mag het nog wel nog wat mooier? Dan kan zeezoutspray ook voor jou een uitkomst zijn.

De Brickell Men’s Texturizing Sea Salt Spray versterkt de natuurlijke slag of krul en vermindert de pluizigheid die krullen soms kunnen geven. Het heeft een medium hold met een matte finish. Je krullen kunnen dus vrij bewegen 😊.

De formule voor deze zeezout spray is 100% natuurlijk en 100% organisch. Ook deze zeezout spray bevat écht zeezout.

In dit geval zijn de drie belangrijkste ingrediënten:

– Zeezout: absorbeert overtollige olie uit je haar voor een natuurlijke finish. Ook geeft het veel volume en structuur.
– Vitamine E: is een krachtige antioxidant die de natuurlijke haargroei bevordert en je haar tegen vrije radicalen beschermt.
– Gehydrolyseerde eiwitten: maken je haar zacht, zorgen voor extra elasticiteit en een hoop hydratatie.

Klik hier voor meer informatie over de Brickell Men’s Texturizing Sea Salt Spray 

Met al deze kennis en tips over zeezout spray kun je weer even verder om je kop de juiste coupe te geven. Nu weet jij hoe je dat extra volume in je haar krijgt of hoe jij je haar een stuk dikker kan laten lijken. Dat voegt weer een extra dimensie toe om je kapsel net even wat extra’s te geven.

Wil je meer weten over styling en verzorging voor mannen? Neem eens een kijkje op de Facebookpagina van Moquer of word lid van de Facebook groep.