Quif kuif kapsel man

In de huidige trend van strakke en verzorgde mannenkapsels springt de kuif eruit als het perfecte voorbeeld van een verfijnde en toch speelse look. Een kuif heet in het Engels ook wel een quiff hairstyle. Daarom hebben bekende herenkapsels namen als textured quiff of een messy quiff.

Streef je naar een stijlvolle en goed verzorgde uitstraling? De kuif is het toonbeeld van een strak en verzorgd mannenkapsel dat enorm populair is sinds een behoorlijk lange tijd. Het toevoegen van een nonchalant getrimde baard geeft een speelse touch aan de algehele uitstraling. Om een perfecte kuif te bereiken, is het essentieel om halflang haar te hebben voor voldoende volume.

Houd de zijkanten korter dan de bovenkant, maar voor de beste resultaten wordt aanbevolen om ze toch enkele extra centimeters lang te houden. Kortom, maak er geen opscheerkapsel van, want dat past gewoon iets minder bij de kuif.

Hoe een Textured Quiff of Messy Quiff te Stylen?

Uiteraard is het eerst belangrijk om je kapper of barbier je haar in het juiste model te laten knippen. Zoals gezegd mogen de zijkanten en achterkant iets korter en het haar bovenop dient halflang te zijn. Het is vooral belangrijk dat je wat lengte hebt aan de voorkant, want daar komt een kuif uiteindelijk tot zijn recht.

Stap 1: Kies het Juiste Product

Start met lichtelijk vochtig haar. Kies voor een soepel product voor maximale controle en flexibiliteit. Daarnaast is het cruciaal om een stylingsproduct met een natuurlijke of lichte glans te selecteren om de algehele look te verbeteren. De beste opties zijn een medium hold wax, paste of clay met een matte finish tot medium glans. Mattere producten geven over het algemeen wat meer volume en dat is ideaal voor een textured quiff of messy quiff.

Stap 2: Breng het Product Aan

Neem een beetje product in je handen en wrijf het warm tussen je handpalmen. Zorg voor gelijkmatige verdeling door het door je haar te werken. Gebruik een kam of borstel om het product naar de zijkanten te verdelen, waardoor het haar aan de zijkanten losjes achter je oren valt. Voor extra stevigheid en grip kan je altijd nog wat extra product aanbrengen als je voelt dat het niet genoeg is. Kam tot slot de bovenkant losjes naar achteren.

Stap 3: Breng Je Haar in Model

Nu is het tijd om je kapsel een vleugje nonchalance te geven door een subtiele textured quiff te creëren. Je kan dat doen door je haar in model te föhnen met behulp van een speciale haarborstel, zoals de By Vilain Skeleton Brush of Uppercut Quiff Roller. Op die manier kan je veel structuur creeren en dat is precies wat een textured quiff nodig heeft. Dat zorgt ook veel meer volume in je kuif.

Een messy quiff is, zoals de naam al zegt, wat warrig en rommelig. Het hoeft dus niet heel strak in model te zitten. Daarom is het in deze gevallen beter om gewoon lekker je vingers en handen te gebruiken voor de styling. Ga dus lekker met je handen door je haar en stijl je haar wat omhoog om die messy kuif goed in model te krijgen. Je kan altijd een beetje haarlak gebruiken om je kuif langer in model te houden.

Conclusie:

De kunst van het stylen van een kuif omvat het kiezen van de juiste producten en het toepassen van de juiste technieken. Verrijk je opties aan herenkapsels met dit tijdloze kapsel dat moeiteloos verfijning combineert met een vleugje speelsheid. Experimenteer met verschillende stylingvariaties, dus ga de ene keer voor een textured quiff en de andere keer weer voor een messy quiff. Kies de kuif die bij jouw persoonlijke smaak en voorkeur past.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste kapsels, haarverzorging en grooming!