• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Lichaamsverzorging

Wat is lichaamsverzorging?

Lees meer

Lichaamsverzorging is een heel breed begrip. Veel mannen gebruiken wel een douchegel of body wash om zichzelf goed te verzorgen tijdens het douchen, maar dat is slechts één categorie van lichaamsverzorgingsproducten.

Lichaamsverzorging betekent eigenlijk alles onder je hals en nek zo’n beetje. Denk aan deodorant, body scrub, bodylotion, handcrème, producten voor je edele delen en zelfs voetverzorging. Voor een volledige lichaamsverzorging heb je dus wat meer nodig dan alleen een douchgel. Uiteraard heb je ook niet meteen alles nodig.

Je kan de producten van je vriendin of vrouw gebruiken, maar los van de vrouwelijke geur die eraan zit, is de mannenhuid ook wel degelijk anders. De mannenhuid is dikker, de poriën zijn groter, en heeft daardoor sneller last van onzuiverheden. Daarom zijn producten speciaal voor mannen aan te raden voor een goede lichaamsverzorging.

Hieronder zal ik de belangrijkste lichaamsverzorgingscategoriën even kort bespreken. Dan kan je zelf de afweging maken wat nuttig kan zijn voor jouw huid.

Douchegel

De basis van een goede lichaamsverzorgingsroutine en een product dat de meeste mannen toch wel zullen gebruiken. Zeker als je veel hebt gezweet of bent wezen sporten, dan ontkom je niet aan het gebruik van een goede douchegel.

Een douchegel helpt om onzuiverheden en dode huidcellen weg te wassen. Dat is de eerste stap van een goede lichaamsverzorging en verkleint de kans op ontstekingen en onzuiverheden.

Zeep

Wanneer je geen fan bent van een vloeibaar reinigingsproduct, dan zijn er ook body bars beschikbaar. Gewoon een goed stuk zeep met een mannelijke geur. Sommige hebben zelfs een exfoliërende werking en scrubben daarom ook al je huid een beetje.

Een mooi en duurzaam product voor een goede lichaamsverzorging als je liever geen douchegel of body wash gebruikt.

Body scrub

Net zoals je gezicht af en toe een scrub nodig heeft, heeft je lichaamshuid dat ook nodig. Een scrub bevat hele kleine scrub deeltjes om jouw huid te exfoliëren. Dat zorgt ervoor dat je poriën niet verstopt raken en je huid sneller wordt vernieuwd.

Een body scrub is daardoor een belangrijke stap bij een geode lichaamsverzorging, maar wel een stap die regelmatig wordt overgeslagen door mannen. Vooral als je regelmatig last hebt van puistjes op je schouders of rug, dan is een body scrub aan te raden om toe te voegen aan je lichaamsverzorgingsroutine.

Bodylotion

Na het reinigen van je huid, is het tijd voor hydratatie. Kom je wel eens uit de douche en voelt je huid droog of trekkerig aan? Dan is een bodylotion of body moisturizer aan te raden. Net zoals je gezichtshuid heeft ook je lichaamshuid hydratatie nodig.

Een douchegel of body scrub reinigen je lichaamshuid goed, maar kunnen het ook net wat droger maken. Daardoor is het een belangrijk onderdeel van lichaamsverzorging om je huid weer te voeden en hydrateren met natuurlijke ingrediënten en extracten.

Deodorant stick

Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen, dan ben je al goed op weg voor een goede lichaamsverzorging, maar het beste sluit je deze af met een natuurlijke deodorant. Het zou jammer zijn als je allemaal gezonde producten hebt gebruikt om je huid te verzorgen en het dan afsluit met een deodorant spray.

Deo sprays bevatten vaak aluminium en die sluiten je poriën af. Dat zijn de zogenoemde antiperspirant sprays. Voor een gezonde lichaamsverzorging kan je beter een deodorant stick gebruiken, want die sluit je poriën niet af en laat je huid ademen. Daarnaast bevatten ze ook veel betere en gezondere ingrediënten.

Lees minder
Filters
100 producten
Sorteren op
100 producten
Sorteren op