Mannenkapsels

Elke man wilt uiteraard een mooi kapsels hebben, maar er zijn zo ongelooflijk veel opties. Dus hoe begin je de zoektocht voor een mooi mannenkapsel dat bij je past?

Gelukkig zijn we bij Moquer al sinds 2014 bezig met mannenkapsels en grooming, dus ik kan wel zeggen dat we de nodige informatie en ervaring in huis hebben. Daarom zijn er enorm veel blog posts te vinden op onze website. Op die manier proberen wij jou te helpen het beste uit jezelf te halen.

Dit is bijvoorbeeld een blog uit 2014 met mannenkapsels die destijds populair waren. Wel interessant om te zien dat de langere Caesar look en ook spiky haar, oftewel stekels, niet echt populair meer zijn anno nu in 2022.

Deze specifieke blog post die je nu aan het lezen bent, is een overzichtsblog met heel veel andere links naar blog posts over mannenkapsels die al eerder gepubliceerd zijn op Moquer. Stap voor stap zal ik verschillende opties bespreken, zodat jij kan bepalen welke mannenkapsel bij jou past.

Gezichtsvorm en mannenkapsels

Langwerpig gezicht

Niet elk mannenkapsel past bij elke man. Dat hangt van veel factoren af. Ten eerste is het belangrijk wat voor gezichtsvorm je hebt, want een kapsel heeft daar zeker invloed op. Zo kan je bepaalde gelaatstrekken benadrukken of juist zachter maken. Eind 2014 hebben we daar al een blog post over geschreven en dat is nog steeds een van onze populairste posts.

Mannenkapsels en haartypes

Een tweede factor om rekening mee te houden is je haartype. Niet elk haartype kan elk mannenkapsel bewerkstelligen. Als je super krullend haar hebt, dan ga je nooit een lang, stijl kapsel kunnen dragen en als je inhammen hebt of haaruitval, dan vallen bepaalde mannenkapsels ook af natuurlijk.

Het is dus belangrijk om realistisch te blijven en goed te kijken wat haalbaar is en het daar ook eventueel met je kapper of barbier over te hebben. Op die manier worden teleurstellingen voorkomen en krijg je een mannenkapsel aangemeten dat bij je past.

Mannenkapsels voor krullend haar

Messy Krullend Haar

Een krullend haartype kan je keuze soms wat beperken, maar het opent ook weer deuren die voor andere mannen gesloten blijven. Het is ideaal voor een iets warrigere look en je kan ook gemakkelijker verbergen als je haar wat dunner aan het worden is.

In deze blog post met populaire kapsels in 2019 hebben we twee mooie mannenkapsels voor mannen met krullen waar het haar wat warrig blijft. Nog steeds prima kapsels om mee rond te lopen.

Uiteraard hebben we ook een blogpost geschreven speciaal met 5 mooie mannenkapsels met krullen, dus ga ook die zeker lezen als je krullend haar hebt en op zoek bent naar een nieuwe mannenkapsel.

Mocht je nou geen krullen hebben, maar dat toch wel eens willen ervaren, dan kan je gaan voor een permanent. Ook daar hebben we een blogpost over geschreven die veel wordt bezocht.

Krullend haar heeft soms iets meer aandacht nodig, dus het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken voor een goede haarverzorging. Lees daarvoor deze blog post eens.

Mannenkapsels voor golvend haar

Bij golvend haar heb je een slag in je haar, maar het is niet krullend. Qua haartype zit je tussen stijl en krullend in en daar kan je vele kanten mee op. Je zal het niet heel moeilijk vinden om een goed mannenkapsels te vinden.

Als je golvend haar hebt en nieuwgierig bent om je haar een keer uit te laten groeien, dan staan er in deze blog met 5 langhaar kapsels nog wel wat interessante opties om te bekijken. Mooi lang golvend haar is uniek voor een man en gaat zeker de aandacht trekken.

Ook mannenkapsels met het haar naar achteren gaan goed samen met golvend haar. Zeer recent heb ik daar deze blog post nog over geschreven, dus ga die ook zeker lezen. Je kan je haar ook wat langer houden bovenop en in deze blog post vindt je daar nog meer over.

Mannenkapsels voor stijl haar

Mannenkapsels stijl haar

In veel gevallen wordt gezegd dat je met stijl haar de meeste opties hebt qua mannenkapsels. Dat is in principe wel waar, maar als je je haar langer laat groeien, dan verschijnt er bij veel mannen met stijl haar ook wel een slag in of begint het wat te golven.

Met stijl haar heb je dus zeer veel opties qua mannenkapsels, maar sommige mannen met stijl haar hebben heel erg dik haar. Dan kan je overwegen om je haar uit te laten dunnen, zodat het gemakkelijker in model is te brengen. Elke kapper of barbier kan dat wel voor je doen.

Ideale mannenkapsels met stijl haar zijn bijvoorbeeld undercuts, kapsels met een kuif of juist klassieke kapsels met een zijscheiding of een comb-over. Je ziet dat ik hier de nodige links naar allerlei mannenkapsels heb neergezet en je kan ook altijd klikken op een blogtag om te zien welke blog posts dezelfde tag hebben.

Mannenkapsels en haarlengte

Haarlengte speelt uiteraard erg mee in je keuze en opties voor een goed mannenkapsel. Maar in tegenstelling toe je haartype, heb je wel zelf invloed op je haarlengte. Soms heb je dan wat geduld nodig, maar als je wilt, kan je je haar lang laten groeien.

Gemillimeterd

Gemillimeterd haar

Heb jij jouw haar volledig gemillimeterd, dan zou je deze blogpost eens kunnen lezen voor wat meer inspiratie en tips. Ook bij gemillimeterd haar zijn er opties. Of wat kan je doen wanneer je haar wat dun begint te worden, klik dan op deze link.

Korte mannenkapsels

Er zijn uiteraard ook veel mooie mannenkapsels voor korter haar, dus voor meer info over kortere mannenkapsels kan je deze blog post van vorig jaar eens bekijken. En wanneer je je haar wat langer laat groeien, dan komen we in de halflang haar categorie.

Halflange mannenkapsels

Heb je halflang haar, dan hebben we ook een aparte blog post voor jou met populaire mannenkapsels om te lezen. Halflang haar kan je ook combineren met opgeschoren zijkanten of bijvoorbeeld een fade. Mannenkapsels waarbij de zijkanten en achterkant kort gehouden worden, zijn al jaren erg populair.

Lange mannenkapsels

lange mannenkapsels

Ik noemde het eerder al even, maar je kan ook je haar lekker lang laten groeien. Het maakt eigenlijk niet uit welke haartype je hebt, er is altijd wel een mannenkapsels om te dragen met lang haar. Het vergt wel wat doorzettingsvermogen en de juiste verzorging, maar hier kan je 5 kapsels bekijken voor lang haar.

Mannenkapsels voor iedereen

Hopelijk heeft deze overzichtsblog je al de goede kant opgestuurd om meer inspiratie te vinden voor een mooi mannenkapsel. Ook voor de oudere mannen onder ons hebben we handige info op de blog staan, bijvoorbeeld als je grijs haar hebt.

Ben je daarentegen juist een stuk jonger, dan is deze blog met stoere jongenskapsels wellicht iets voor jou. Daar bespreken we een aantal toffe mannenkapsels waarmee jij er helemaal trendy bijloopt op school.

Mannenkapsels moeten uiteraard ook onderhouden worden en als jij geld wilt besparen, dan kan je proberen om thuis zelf je haar te knippen. YouTube is daar ook zeer handig voor, omdat je dan meteen kan zien hoe andere mannen dat aanpakken.

Conclusie

We zijn aan het einde gekomen van deze overzichtsblogpost op het gebied van mannenkapsels. Ik hoop dat je met de informatie op onze blog tot een beslissing weet te komen voor een geweldig mannenkapsels dat bij jouw past. Nieuwsgierig naar wat bepaalde mannenkapsels zeggen over jouw persoonlijkheid, dan is deze blog post wel leuk om even te lezen!

In de Moquer shop vind je honderden haarproducten om jouw nieuwe mannenkapsel in model te houden en te verzorgen. Dit is slechts een klein greep uit onze nieuwste producten!

 

Ook als je eventueel last hebt van je hoofdhuid, dan hebben we producten die daarbij kunnen helpen. Eigenlijk vind je op Moquer alles op het gebied van mannenverzorging. Of het nou gaat om stylen, verzorgen of scheren, bij Moquer zit je goed!

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van baardverzorging, haarstyling en grooming!