mannen kapsels met lang haar bovenop

Populaire mannen kapsels tegenwoordig zijn kapsels waarbij het haar bovenop langer is en aan de zijkanten en achterkant juist korter (of zeer kort). Er zijn uiteraard ontelbaar veel verschillende varianten mogelijk op dit soort kapsels en in deze blog post zal ik 5 uitlopende voorbeelden geven van mannen kapsels met lang haar bovenop. Wellicht kan je inspiratie opdoen voor een nieuwe look.

1. Undercut met slick back bovenop

undercut met slick back bovenop

Een eerste voorbeeld van een mannen kapsel dat lang bovenop is, is de undercut met slick back. De zijkanten en achterkant zijn dan vaak zeer kort en het haar bovenop behoorlijk lang. Enkele voorbeelden van dit kapsel zijn Brad Pitt in Inglorious Basterds of het karakter Jimmy Darmody in de HBO TV-serie Boardwalk Empire. Ook in Peaky Blinders zie je dit opscheer kapsel regelmatig terug. Dit is dus een klassiek kapsel dat vooral in de jaren 1920 en 1940 erg populair was, maar ook nu weer helemaal in is.

Producten die je kan gebruiken voor dit mannen kapsel dat lang bovenop is, zijn pomades voornamelijk. Een waterbasis of oliebasis pomade kan eenvoudig jouw haar naar achteren houden omdat het iets plakkerigere producten zijn. Qua glans is van alles te kiezen van mat tot glanzend. Vaak zie je dat een undercut met slick back toch wel wat meer glans heeft.

Hier onze nieuwste selectie pomades:

 

Het kan handig zijn om een goede haarborstel of kam te gebruiken om je haar mooi strak naar achteren te krijgen.

Moquer en andere styling accessoires

 

2. Lang bovenop met fade

Lang haar bovenop met fade

Een iets minder drastisch kapsel waarbij je het haar bovenop lang laat en de zijkanten nog steeds korter houdt, is als je gaat voor een fade. Bij een fade is het haar bij je oren het kortst opgeschoren en loopt dan iets langer toe naar je haarlijn. Bovenop houdt je je haar van een mediumlengte tot lang.

Met je langere haar bovenop zijn veel verschillende mannen kapsels te bereiken. Je kan gaan voor een quiff (kuif), een comb-over of bijvoorbeeld een side-part. De mogelijkheden zijn eindeloos en het kan van je gezichtsvorm afhangen wat voor kapsel je jezelf graag wilt gaan aanmeten. Niet elk kapsel past bij elke man.

Qua producten voor een fade met lang haar bovenop kan je gaan voor een wax, paste of clay als je graag een natuurlijke of matte finish wilt bereiken. Deze producten geven ook een goede hold om jouw haar in model te houden. Kies op zijn minst voor een medium hold om het langere haar bovenop in model te houden, maar wellicht wil je het liefst wel een hoge hold.

Zie hier een selectie van onze niewste hair wax met een medium tot hoge hold:

3. Klassieke of moderne pompadour

moderne pompadour

Een klassieke pompadour houdt het haar bij de zijkanten iets korter, maar het hoeft zeker niet opgeschoren te zijn. Dit mannen kapsel met langer haar bovenop is een old skool kapsel, maar je hebt er veel modernere varianten van tegenwoordig.

Een pompadour houdt in dat het langere haar bovenop iets omhoog en naar achteren wordt gekamd. De klassieke versie wordt strak in model gekamd, terwijl de modernere varianten ook met je handen gestyled kunnen worden.

Voor de klassieke pompadour is het aan te raden om een goede pommade te gebruiken met wat glans. Een waterbasis pomade kan je mooi in model kammen en blijft goed in model zitten als het eenmaal iets is opgedroogd.

Voor een modernere pompadour die iets minder strak in model zit, kan je gaan voor een wax of paste met een medium tot hoge hold met een matte tot semi-matte finish. Op die manier houdt je het langere haar bovenop goed in model, maar is het niet zo strak in model gekamd.

Hier een selectie van onze nieuwste hair paste met deze eigenschappen:

4. Side swept kapsels

Sideswept kapsel

Dit is een voorbeeld van een mannenkapsel met lang haar bovenop waarbij je de zijkanten niet heel kort hoeft te hebben. Het haar bovenop moet uiteraard wel een mediumlengte hebben, maar de zijkanten hoeven niet opgeschoren te worden. Al zie je op de foto dat het ook heel goed staat met een lichte fade.

De side swept is een herenkapsel waarbij je het haar naar de zijkant laat vallen. Het haar valt dan naar een kant van je gezicht. Om dit te kunnen bereiken heb je wel lang haar bovenop nodig dat zo’n beetje tot je neus reikt, want anders is het niet lang genoeg om het goed de “sidesweppen.”

Wanneer je wel graag lang haar bovenop wilt, maar niet per se een strak kapsel naar achteren of de zijkant gestyled wilt hebben, dan is de side swept een mooi alternatief om te gaan voor een messy en iets warriger herenkapsel.

Voor dit kapsel is het verstandig om een medium hold product te gebruiken met een matte tot medium glans. Je kan denken aan een paste, cream of wax.

Bekijk hier onze selectie met nieuwste haarcrème met deze eigenschappen:

 

Een sea salt spray kan ook interessant zijn om wat meer volume te bereiken in je langere haar bovenop. Deze categorie wordt vaak gebruikt als pre-styler en sea salt sprays voor mannen zijn erg popular geworden.

Selectie sea salt spray voor volume en structuur:

5. Messy (krullend) en warrig lang haar bovenop

messy krullend haar bovenop

Wanneer je graag wilt dat je kapsel eruit ziet alsof je er bijna helemaal niks aan gedaan hebt, dan kan je ervoor kiezen je haar lekker lang bovenop te laten en je zijkanten en achterkant korter te houden. Deze hoeven niet extreem kort, maar dat zou een keuze kunnen zijn.

Je langere haar bovenop kan je lekker wild laten en warrig in model brengen. Een kapsel zoals dit is ook ideaal om een kale plek bij je kruin of eventueel inhammen een beetje te verbergen. Een lekker nonchalant kapsel waarbij je zelfverzekerd overkomt.

Wanneer je golvend of krullend haar hebt, dan is dit ook een perfect kapsel om jouw haar lang boven op te laten. Golvend of krullend haar is soms wat lastiger te temmen, maar dat hoeft bij dit kapsel ook helemaal niet.

Goede producten om te gebruiken zijn medium hold waxen, pastes en clays met een matte finish. Een matte finish geeft een natuurlijke finish en verbergt het beste eventueel kale plekken. Bij glanzende producten kijk je eerder en gemakkelijker op de hoofdhuid.

Pre-styling producten zijn bij die messy en warrige kapsel met langer haar bovenop ook aan te raden, want daarmee creëer je lekker veel volume in je (krullende of golvende) haar.

Selectie medium hold hair clay met een (semi)matte finish:

Conclusie

Deze blogpost is specifiek bedoeld voor mannen die graag een mannen kapsel willen met langer haar bovenop. Met langer haar bovenop heb je veel opties om verschillende herenkapsels uit te proberen. Je kan dan zelf kiezen hoe kort of lang je de zijkanten en achterkant wilt houden.

De bovenstaande 5 voorbeelden zijn zeer uitlopende voorbeelden van herenkapsels met langer haar bovenop, dus eigenlijk zit er voor iedere man wel iets tussen om te bekijken.

Voor meer haarstyling producten kan je uiteraard even kijken in de Moquer shop. We hebben letterlijk honderden verschillende haarproducten om jouw langere haar bovenop ideaal in model te brengen en te houden.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarstyling, haarverzorging en grooming.