beste product voor kapsel kiezen

Je haar kan nogal irritant zijn. Het doet eigenlijk niks uit zichzelf. Het blijft niet omhoog en het wilt ook niet vanzelf naar achteren. Zonder externe hulp zou je haar er maar slap en somber uitzien. Daarom zijn er enorm veel producten om je haar in model te krijgen.

Maar hoe weet je nou wat je moet gebruiken? Je hebt immers wax, gel, mousse, pomade en nog veel meer opties. Maar nu is er gelukkig hulp. Hieronder zal ik uitleggen wat je wanneer moet gebruiken. Dus gebruik het goed en stijl je haar als een professional.

Haargel

haargel consistentieHaar Gel is het werkpaardje onder de haarproducten. Het heeft maar één doel: het haar houden zoals het gestyled is. Gel is er van licht tot sterk. Wanneer het is gebruikt in nat haar, dan zorgt het voor vormbehoud en een glans. Kies dus voor een gel met een hoge hold als je stijf haar wilt hebben.

Wanneer je liever hebt dat je haar nog wat stylen is nadien, dan kan je beter kiezen voor een gel met wat minder hold. Sommige gels hebben echter het probleem dat ze zorgen voor witte vlokjes in je haar als je er doorheen borstelt of kamt, dus wanneer de gel droog is kan je er het beste niet meer teveel aankomen. Gel is dus een makkelijk product, maar niet heel veelzijdig. Benieuwd naar alternatieven, lees dan deze post!

Nieuwste haargels in de Moquer shop:

Haarcrème

haarcrème mannenWanneer je op zoek bent naar glans en controle zonder de natuurlijke look van je haar op te offeren, dan is cream het product voor jou. Zeer geschikt voor dik, ruw en krullend haar, vanwege de vochtinbrengende ingrediënten zoals zijde aminozuren, olijfolie of kamille. Gebruik cream op droog of handdoek droog haar voor flexibiliteit en hold om moeilijk haar te temmen zonder vettigheid of stijfheid

Verwacht niet teveel hold van een haarcrème, maar gebruik het voornamelijk om je haar beter in controle te houden en om meer definitie te krijgen. Het helpt ook om je haar wat te verzachten en voeden.

Nieuwste haarcrèmes in de Moquer shop:

Haarwax

haarwax mannenEen van de nieuwere producten op de markt. Het is zeer veelzijdig, want of je nu een messy out-of-bed look wilt creëren of meer gestructureerde kapsels, wax is je vriend. Wax kan zowel mat als glanzend zijn. Vooral mannen die niet langer die goedkope haargel uit de supermarkt willen gebruiken, komen vaak uit bij haarwax en clay. Dat zijn tegenwoordig toch wel de meest populaire haarstylingproducten voor mannen.

Het gebruik van Haar wax

Wax wordt gebruikt in droog of lichtelijk vochtig haar om definitie en controle te geven. Je kan haarwax bijna overal voor gebruiken. Het werkt het beste op stijl of licht golvend haar, want het in krullend haar begint het redelijk stroef te worden bij het aanbrengen. Met wax kun je wat meer dan gel, omdat wax meestal niet opdroogt. Daardoor kan je je haar de gehele dag restylen. Ideaal voor mannen die snel een andere look willen of snel willen switchen tussen werk en privé.

Nieuwste haarwaxen in de Moquer shop:

Haar klei

Haarklei voor mannenHaar clay is eigenlijk een variant op de haar wax. De haar clays zijn vrij droge waxen die vaak veel hold geven met een hele matte finish. Ze bevatten daarnaast meestal ook echt een soort klei. In de ingrediëntenlijst ga je dan bentoniet of kaolin terugvinden. Daarom is de finish ook meestal mat.

Haar klei is populair!

Op het moment is deze productcategorie een van de populairste bij jongemannen. Niet alleen omdat je haar goed in model blijft, maar ook omdat je haar er heel natuurlijk uit blijft zien vanwege de matte finish, dus zonder teveel glans. Zeer geschikt voor de out-of-bed-looks of voor als je ‘s ochtends een keer geen tijd hebt om te douchen.

Nieuwste haar clays in de Moquer shop:

Pommade

Pommades mannenOorspronkelijk was pomade gemaakt van minerale oliën om te zorgen voor stijl en shine. Tegenwoordig zijn er veel pomades op waterbasis, want dan is het makkelijker te verdelen en uit te wassen. Wil je meer weten over pomades, lees dan onze blog over de hedendaagse pomades!

Waarom een pomade?

Pomade is een wat zachter product en niet vettig, als deze op waterbasis is. Het geeft je haar glans en hold. Pomade is wat creme-achtiger dan wax, dus het kan een oplossing zijn als je krullend of dik haar hebt. Waterbasis droogt op in je haar en dan blijft je haar goed zitten. Wil je dit niet? Dan kan je kiezen voor een oliebasis pomade, want deze blijven flexibel, maar ze wassen minder makkelijk uit.

Nieuwste pommades in de Moquer shop:

Haar paste

paste voor mannenDe haar paste lijkt behoorlijk op de haar clays, maar zoals de naam het al zegt is het meer een pasta qua consistentie. Het zit eigenlijk een beetje tussen een haarwax en klei in qua structuur, hold en finish.

Haar paste gebruiken

Haar paste is wat minder droog dan haar clay en daardoor iets makkelijker te verdelen door het haar. Vaak zorgt haar paste ook voor een goede hold en weinig glans. Dat maakt een paste een zeer veelzijdig product dat erg goed werkt voor structuur, hold en definitie, maar nog wel subtiel blijft.

Nieuwste haar pastes in de Moquer shop:

Haarspray

haarspray mannenEr zijn ook verschillende haarsprays die interessant zijn voor mannen. Er zijn sprays die als pre-styling spray kunnen worden gebruikt en sprays die je juist kunt gebruiken nadat je je haar hebt gestyled, ook wel haarlak genoemd. De pre-styling spray gebruik je als je onder de douche vandaan komt en je haar nog een klein beetje nat is. Een zeer interessante categorie is sea salt sprays.

Dan kan je met behulp van de pre-styling spray je haar alvast redelijk in het gewenste model brengen om vervolgens een goed haarstyling product te gebruiken om het af te maken. Andere sprays kun je juist gebruiken na het stylen van je haar voor net wat meer hold of net wat meer effect.

Nieuwste haarsprays voor mannen:

 

Mousse

Niet echt een populaire keuze bij mannen, mousse. Het schuimt en omringt de haarlok met chemische verbindingen genaamd polymeren om het haar voller te laten lijken. Hoewel mannen wellicht niet op zoek zijn naar die dikke look, zijn sommige mousses heel geschikt om dun haar wat dikker te laten lijken. Ingrediënten als rijst proteïne en rozemarijn zorgen hiervoor en houden je haar natuurlijk.

Haarmousse in de Moquer shop:

Conclusie

Wat je moet onthouden is dat het product dat je kiest goed past bij je haarlengte en structuur. Als je kort en fijn haar hebt en het omhoog wilt dragen, gebruik dan een wax of een sterke gel. Langer haar geeft je iets meer opties, afhankelijk van hoe vol je je haar wilt laten lijken. Met dun haar moet je zware producten vermijden, zoals creams en pomades die NIET op waterbasis zijn, want die zorgen ervoor dat je haar naar beneden valt omdat het te zwaar wordt.

Smeer nooit zomaar wat product in je haar. Neem een klein beetje product in je handpalm en wrijf je handen vervolgens goed tegen elkaar. Begin dan achteraan en werk naar voren, want je haar is langer aan de achterkant en zo voorkom je dat je teveel product in de voorkant van je haar krijgt. Mocht je toevallig je kunstwerkje verknalt hebben dan is dat geen probleem, want je haar is een uitwasbaar canvas!

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarstyling, kapsels, grooming en meer!