Lang haar mannen

5 geweldige lang haar kapsels voor mannen

This blog post is also available in: Engels

Tijdens de lockdowns hadden we allemaal dat ons haar opeens ongewild een stuk langer moest blijven dan we gewend waren. Wellicht ben jij al lang weer naar de kapper of barbershop geweest, maar je zou ook je haar langer kunnen laten voor de verandering. In deze blogpost bespreek ik 5 verschillende looks voor lang haar en hoe je deze het beste kunt verzorgen en stylen.

Lang haar is zeker niet voor iedereen. In een bepaalde mate moet je toch ook wel een beetje houden van aandacht wanneer je gaat voor langer haar. Je zal er vaker (positieve) opmerkingen over krijgen, want het is net even anders dan mensen gewend zijn van mannen.

Verschillende soorten lang haar

Niet elk lang kapsel is uiteraard hetzelfde. Er zijn veel verschillende manieren om lang haar te dragen. In veel gevallen hangt dat ook af van je eigen haartype en wensen.

In sommige gevallen vereist lang haar toch wel aanzienlijk meer werk dan een korter kapsel. Al is het laatste voorbeeld een langere look die niet heel veel speciale aandacht vereist. Bekijk deze 5 langere mannenkapsels dus goed en bepaal welke het beste bij jou past.

Het klassieke Jezuskapsel

Laten we maar meteen in huis vallen met het meest klassieke lange kapsel en dat is het zogenoemde ‘Jezuskapsel.’ Dit kapsel heeft een serieuze lengte en is nagenoeg helemaal steil. Het haar moet over je schouders vallen en gelaagd geknipt zijn. Dit kapsel werkt het beste als je zelf steil of lichtelijk golvend haar hebt. Jared Leto is een bekendheid met een kapsels als dit.

Dit lange haar heeft uiteraard de nodige verzorging nodig. Je wilt geen vet haar hebben, maar ook geen pluizig haar. Daarom raad ik een milde shampoo aan met daarbij uiteraard een goede conditioner. Enkele voorbeelden van milde shampoos in de Moquer shop zijn: Pete and Pedro Argan Oil Shampoo, Bumble and Bumble Gentle Shampoo en Shear Revival Loom Shampoo.

Qua styling kan je gaan voor een lichte haarcrème voor hydratatie of eventueel een lichte pomade die niet indroogt in je haar.

Lang haar tot op je schouders

Haar tot op schouders

Dit kapsel lijkt enigszins op het ‘Jezuskapsel,’ maar het is minder lang en heeft wat meer structuur. Een goed voorbeeld van zo’n kapsel is het haar van Keanu Reeves wanneer hij het langer heeft. Dit langere kapsel werkt goed voor mannen met normaal tot dik haar. Wanneer je haar te dik is, dan kan je altijd je haar wat laten uitdunnen.

Het haar is bij de zijkanten ietsjes korter in vergelijking met de achterkant en heeft een mooie, gelaagde look. Breng een sea salt spray of mousse aan in lichtelijk vochtig haar en föhn je haar vervolgens in model om meer structuur te krijgen. Maak het daarna af met een haarcrème of een paste met een lichte tot medium hold.

Medium lang haar met krullen

De eerste twee langere kapsels die ik besproken heb, waren beide relatief steil. Wanneer jij redelijk golvend of zelfs krullend haar hebt, dan zijn er ook genoeg kapsels die bij jouw kunnen passen. Een van de meest bekende mannen met een langer en krullend kapsel, is uiteraard Kit Harrington van Game of Thrones.

Krullen zijn niet altijd makkelijk, dus het is zaak om ze goed gehydrateerd te houden met een voedende conditioner na het wassen. Een paar mooie voorbeelden zijn de Pete and Pedro Cream Conditioner, Bumble and Bumble Curl Conditioner en Jack Black Nourishing Hair and Scalp Conditioner.

Laat je haar opdrogen en gebruik geen föhn, dan hebben jouw krullen de tijd om hun natuurlijke vorm aan te nemen. Indien je merkt dat je haar nog wel wat hydratie kan gebruiken, breng dan een styling cream aan. Indien je juist last hebt van vettiger haar, kijk dan naar een lichte tot medium hold haarklei of wax met een matte finish.

Lang golvend haar

Uiteraard is er ook langer haar voor mannen wat tussen steil en krullend haar in valt. En dan hebben we het uiteraard over golvend haar. Golvend haar leent zich ook erg goed voor langere looks, want dan komen de golfjes mooi tot hun recht. Een uitstekend voorbeeld van een celebrity met dit golvende kapsel is Timothée Chalamet.

Wanneer jij normaal tot dik golvend of lichtelijk krullend haar hebt, dan kan dit kapsel iets voor jou zijn als je je haar eventueel langer wilt laten groeien. De zijkanten en achterkant zijn ongeveer even lang en wat korter dan het haar bovenop. Je kan ervoor kiezen om je golvende haar langs je gezicht te dragen of om het een klein beetje naar achteren te stylen (slicken) met behulp van een pomade.

Warrig lang haar

Warrig en lang haar

Wanneer jij graag je haar langer hebt, maar zonder teveel poespas, dan kan je gaan voor een wat warriger kapsel. Vooral wanneer jij geen zin hebt om elke dag in de weer te zijn met een föhn en allerlei pre-stylers, dan is dit een makkelijk te onderhouden lang kapsel voor jou. Op die manier heb je toch een interessante, lange look, maar zonder al het werk.

Een beroemdheid die dit kapsel goed onder de knie heeft, is Dev Patel. Vooral wanneer je normaal tot dik haar hebt met enige structuur, dan werkt dit langere mannenkapsel perfect voor jou. Voor de styling heb je maar weinig nodig, want je volgt gewoon de natuurlijke flow van je haar. Als je gaat voor maximale structuur, dan is föhnen wel een aanrader.

Creams en lotions werken het bestel voor langere en warrige looks. Enkele tips qua producten om te bekijken als je gaat voor dit langere en messy kapsel zijn de Baxter of California Groom Cream en V76 by Vaughn Medium Styling Cream. Deze producten zijn licht en zullen je haar niet zwaar maken en ze zorgen voor wat glans en hydratatie.

Conclusie

Zoals je hebt gezien zijn er veel verschillende opties als jij besluit om jouw haar lang te laten groeien. Er is wel wat geduld voor nodig, want in de meeste gevallen ben je toch wel een jaar bezig om jouw haar lang genoeg te hebben om een van de bovenstaande kapsels te kunnen bereiken.

Vooral de tussenfase dat je haar nog niet heel lang is, maar ook zeker niet kort, is vaak een vervelende. Je haar doet niet precies wat je wilt en voor een paar maanden wil je wellicht een pet dragen uit gemakzucht.

Succes!

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste kapsels, baarden en huidverzorging. In onze Moquer shop vindt je daarnaast meer dan 900 producten om jouw te helpen met jouw beste look!