Sneller een volle baard groeien

Baarden zijn al een tijdje in. En dan bedoelen we niet het driedaagse stoppelbaardje. Nee, de echte lange, volle baard, daar gaat het in dit blogartikel over. Hoe krijg je zo’n lange baard en hoe verzorg je hem vervolgens. In deze eerste blog post bespreken we de mogelijkheden om de groeisnelheid van je baard enigszins te versnellen. In deel 2 ga ik het over de verzorging hebben.

Wat te doen om sneller en volle baard te krijgen?

Een baard laten groeien is in principe niet zo heel moeilijk. Ten eerste moet je gewoon je baard laten staan en ten tweede moet je hem wel verzorgen. Er zal een bepaald punt zijn dat je baard er wellicht nog niet geweldig uitziet, want dan is hij te lang voor een mooi verzorgde stoppelbaard en te kort voor een mooie volle baard. Maar ja, daar moet je even doorheen of je moet jezelf een tijd van de buitenwereld weten af te schermen.

Op een bepaald moment zal je baard ook lang genoeg zijn dat je hem eventueel iets kan bijwerken, zodat je baard egaler groeit.

Hoe lang duurt het om een volle baard te groeien? Helaas is dat niet te zeggen, aangezien het nogal persoonlijk is. Elke man heeft zijn eigen genetisch bepaalde maximum groeisnelheid van zijn baard. Maar je kan wel enige invloed op het groeiproces uitoefenen. Hoe? Kortgezegd: een gezonde levensstijl met goede voeding, sporten en genoeg rust. Blijf lezen als je de details wilt weten!

1. Goede voeding

Het enigszins omstreden Paleo voedingsschema zou een positieve uitwerking hebben op de stimulatie van haargroei. Wat is Paleo? Oké, heel even in het kort.

Het Paleo dieet is een voedingsschema of levensstijl liever gezegd, waarbij mensen gaan eten zoals onze voorouders meer dan tienduizend jaar geleden. In de praktijk houdt dit in dat je meer vlees, groente, fruit, noten en zaden gaat eten en minder koolhydraten gaat eten in de vorm van granen, aardappels, rijst en dergelijke en ook zuivel wordt vermeden.   

Hoogwaardige voedingsbronnen zoals eiwitten en goede vetten zouden zorgen voor een snellere haargroei. Suiker daarentegen werkt dit proces juist tegen. Dus let op je voeding wanneer je toewerkt naar en vollere baard!

2. Voldoende sporten:

Door redelijk aan de gewichten te gaan hangen in de sportschool wordt er testosteron aangemaakt in je lichaam en dit hormoon is gelinkt aan de haargroei van mannen. Combineer oefeningen waarbij je grote spiergroepen pakt, zoals squats en deadlifts, met af en toe wat cardio.

3. Genoeg rust:

Genoeg slaap is erg belangrijk voor heel veel dingen. Niet alleen om die kapot getrainde spieren weer te laten herstellen, maar ook voor de haargroei. Probeer zeker 6 tot 8 uur ononderbroken slaap te pakken per nacht in een verduisterde kamer. Sommige mensen hebben meer (of minder) nodig dan anderen, maar hoe meer hoe beter eigenlijk.

4. Geduld:

Ja, het is een beetje een open deur intrappen, maar het is misschien wel de belangrijkste van de vier. Een volle baard laat je niet groeien in 1 dag. De meeste mannen niet in ieder geval. Dus neem er de tijd voor en probeer in die tijd een beetje te letten op je levensstijl.

Conclusie

Nu weet je wat je zelf kan doen om je baardgroei eventueel iet te versnellen of te verbeteren. Maar dat is slechts stap één, want een lange baard heeft ook de nodige baardverzorging nodig. Om alles te weten te komen over de jusite verzorging van je baard, dan raad ik je aan om deel 2 te lezen. 

En dan nog even dit

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van baarden, haarstyling en grooming!