Volle Baard

Hoe laat je een volle baard groeien?

This blog post is also available in: Engels

Baarden zijn al een tijdje in. En dan bedoelen we niet het driedaagse stoppelbaardje. Nee, de echte lange volle baard, daar gaat het in dit artikel over. Hoe krijg je zo’n lange baard en hoe verzorg je hem vervolgens. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden om de groeisnelheid van je baard enigszins te versnellen en in deel 2 bespreken we hoe een baard verzorgd moet worden.

Baardolie aanbrengen na het douchen

 

Wat te doen om sneller en volle baard te krijgen?

Een baard laten groeien is in principe niet zo heel moeilijk. Ten eerste moet je gewoon je baard laten staan en ten tweede moet je hem wel verzorgen. Er zal een bepaald punt zijn dat je baard er wellicht nog niet geweldig uitziet, want dan is hij te lang voor een mooi verzorgde stoppelbaard en te kort voor een mooie volle baard. Maar ja, daar moet je even doorheen of je moet jezelf een tijd van de buitenwereld weten af te schermen.

Hoe lang duurt het om een volle baard te groeien? Helaas is dat niet te zeggen, aangezien het nogal persoonlijk is. Elke man heeft zijn eigen genetisch bepaalde maximum groeisnelheid van zijn baard. Maar je kan wel enige invloed op het groeiproces uitoefenen. Hoe? Kortgezegd: een gezonde levensstijl met goede voeding, sporten en genoeg rust. Blijf lezen als je de details wilt weten!

1. Voeding:

Het enigszins omstreden Paleo voedingsschema zou een positieve uitwerking hebben op de stimulatie van haargroei. Wat is Paleo? Oké, heel even in het kort.

Het Paleo dieet is een voedingsschema of levensstijl liever gezegd, waarbij mensen gaan eten zoals onze voorouders meer dan tienduizend jaar geleden. In de praktijk houdt dit in dat je meer vlees, groente, fruit, noten en zaden gaat eten en minder koolhydraten gaat eten in de vorm van granen, aardappels, rijst en dergelijke en ook zuivel wordt vermeden.   

Hoogwaardige voedingsbronnen zoals eiwitten en goede vetten zouden zorgen voor een snellere haargroei. Suiker daarentegen werkt dit proces juist tegen. Dus let op je voeding wanneer je toewerkt naar en vollere baard!

2. Sporten:

Door redelijk aan de gewichten te gaan hangen in de sportschool wordt er testosteron aangemaakt in je lichaam en dit hormoon is gelinkt aan de haargroei van mannen. Combineer oefeningen waarbij je grote spiergroepen pakt, zoals squats en deadlifts, met af en toe wat cardio.

3. Rust:

Genoeg slaap is erg belangrijk voor heel veel dingen. Niet alleen om die kapot getrainde spieren weer te laten herstellen, maar ook voor de haargroei. Probeer zeker 6 tot 8 uur ononderbroken slaap te pakken per nacht in een verduisterde kamer. Sommige mensen hebben meer (of minder) nodig dan anderen, maar hoe meer hoe beter eigenlijk.

4. Geduld:

Ja, het is een beetje een open deur intrappen, maar het is misschien wel de belangrijkste van de vier. Een volle baard laat je niet groeien in 1 dag. De meeste mannen niet in ieder geval. Dus neem er de tijd voor en probeer in die tijd een beetje te letten op je levensstijl.

Tenslotte

Uiteraard heeft een volle baard, net zoals het haar op je hoofd, ook de nodige verzorging nodig. Maar het kan me voorstellen dat je niet meteen zin hebt om dat er ook nog achteraan te lezen, dus bewaren we dat even voor deel 2. Een positieve aanmerking hierbij: Wanneer je terugkomt om deel 2 te lezen zal je baard alweer een stukje langer zijn geworden! (Klik hier voor deel 2: Hoe verzorg ik mijn baard).

En dan nog even dit

Vind je het leuk om de stylingtips van moquer te volgen en/of maak je gebruik van producten van Moquer? Volg ons dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Wij vinden het ook erg leuk om te weten wat je van onze producten vindt, dus laat een productreview achter op de site!