wat te zeggen tegen de kapper

We krijgen wekelijks ontzettend veel vragen binnen. Deze gaan vaak over een bepaald kapsel en met welk product je deze het best kunt creëren. Wat veel mannen daarbij onderschatten is het model waarin het kapsel is geknipt.

Ik wil daarom uitgebreid stilstaan bij het onderwerp van de communicatie tussen jou en jouw kapper of barbier, want een goed kapsel begint bij een goede professional. Wanneer je haar in het juiste model geknipt is, kun je het ook veel gemakkelijker stylen en in model brengen.

Hoe te communiceren met je kapper

Vandaag geven we vier tips over hoe je zo duidelijk mogelijk met de kapper kan communiceren. Hoe duidelijker jij jouw wensen kan verwoorden, des te beter kan de kapper zijn of haar werk doen.

1. Lees je in!

Veel mannen gaan eens in de zoveel tijd naar de kapper en vragen dan om het welbekende ‘bijknippen’. Als je jouw kapper al lang kent en je komt er vaak dan zal dit vaak wel goed gaan, maar wat te doen wanneer dit niet het geval is en je ook niet zelf je eigen haar wilt bijwerken.

Om te beginnen is het erg handig om je van te voren te verdiepen in je kapsel en je gezicht. De vorm van je gezicht is namelijk heel erg bepalend voor het type kapsel dat je kunt hebben. Niet ieder kapsel is voor iedereen weggelegd. Lees je goed in, google het kapsel en probeer te visualiseren hoe het jou zal staan zodat jij straks tegen de kapper zo levendig mogelijk kunt uitleggen wat je wilt.

2. Foto’s zeggen meer dan woorden

Om je kapper of barbier echt duidelijk te maken wat je graag wilt, is het handig om foto's te laten zien. Zoek op internet foto's op van het gewenste kapsel. Probeer dit kapsel uit zoveel mogelijk hoeken te laten zien. De kapper kan veel beter te werk gaan als hij of zij een compleet beeld heeft van de zijkant, achterkant en bovenkant. Het is aan te raden dat de foto’s zoveel mogelijk overeenkomen met je eigen haar (zelfde kleur, structuur etc.). Tegenwoordig is het natuurlijk heel eenvoudig om een paar foto’s op te slaan op je mobiel of tablet.

3. Geef aanwijzingen

Let tijdens de knipsessie goed op. Veel mannen kijken ongeïnteresseerd in het rond of zijn te druk bezig met hun telefoon. Kijk mee in de spiegel en geef, waar nodig, aanwijzingen. Het is jouw haar en jouw kapsel. Jij moet er straks mee rondlopen. Wees kritisch wanneer je merkt dat de kapper te veel zijn of haar eigen invulling geeft aan jouw kapsel. Wees dan niet bang om mee te denken.

Het is voor jouw kapper of barbier ook veel fijner als je tijdens de sessie al aangeeft dat het wellicht iets anders moet, dan dat je achteraf niet blij bent met je kapsel. Zij willen ook graag dat je met een blij gevoel de salon of barbershop verlaat.

4. Laat je adviseren

Kappers zijn professionals. Ze zijn continue bezig met kapsels van anderen. Als je zelf geen inspiratie hebt, dan kun je altijd je kapper mee laten denken. Ze hebben er vaak een goede kijk op en kunnen jou van goed advies voorzien. Bovendien kun je je eigen gevonden inspiratie bespreken met de kapper. Wie weet heeft hij of zij nog verbeteringen of kan hij of zij suggesties doen om jouw kapsel nog beter uit te laten komen.

Conclusie

Denk bij je volgende bezoek aan de kapper nog eens terug aan deze blog post en je loopt zeer waarschijnlijk met een happy face de zaak uit. De producten voor mannen in veel kapperszaken en barbershops zijn niet heel spectaculair moet ik eerlijk zeggen, dus die kan je veel beter aanschaffen in onze Moquer shop. Daar vindt je veel exclusieve merken, honderden opties en voor betere prijzen vaak.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van trendy kapsels, haarstyling en grooming!