5 populaire mannenkapsels voor mannen in 2014

Ook in 2014 wil je natuurlijk weer goed voor de dag komen met je frisse, nieuwe haarstijl die past bij je look. Je haarstijl heeft tenslotte nog meer invloed op je stijl dan kleren of schoenen. Je haarstijl definieert je. Dat komt omdat of je nu een pak draagt of je oude kloffie, je haar is er altijd!

Daarom zullen we hieronder 5 populaire haarstijlen voor 2014 bespreken. Toegegeven, er zijn er uiteraard veel meer, maar we hebben voor een uiteenlopende selectie gekozen. Van een Ceasar look tot lang spiky haar, onderstaande foto’s betreffen zowel coole, hipster en conservatieve looks.

1. Lange Caesar Look

Lange Caesar Look

De lange Caesar look is eigenlijk een Crew kapsel met een soort van pony. Een grote trend in 2014. Dit kapsel heeft eenzelfde soort profiel als een slicked-back undercut, maar het kost veel minder moeite. Je kan je haar heel makkelijk stijlen naar achteren of omhoog door slechts met je vingers wat product door je haar te verdelen.

Met een goede haarcrème breng je de lange Caesar look makkelijk in model en krijg je meer definitie. Je hebt geen hoge hold nodig voor dit kapsel, maar je wilt wel meer structuur.

De nieuwste haarcrèmes voor mannen:

2. Slick haar

Slick haar kapsel

Slick haar was de meest dominante haarstijl in de muziek- en modewereld, maar ook in vele andere disciplines was slick haar het meest gekozen kapsel van 2013. Ook in 2014 zal slick haar weer vrij populair zijn, maar met een kleine twist op de klassieke Mad Men look. Een slick kapsel is eigenlijk je haar naar achteren in model brengen.

Je kan gaan voor een slick kapsel, maar dan met wat miner glans. Dat maakt dit kapsel minder glad en dan krijg je meer definitie. Een paste kan daarvoor goed gebruikt worden.

De nieuwste pastes voor mannen:

3. Slick Haar omhoog

Slicked-Up Kapsel

Nog een ander voorbeeld van een slick haar kapsel. Creëer een uniek kapsel door het bijvoorbeeld omhoog of diagonaal te dragen. Met een scheiding is ook nog mogelijk. Om die hoge en gedefinieerde look te krijgen kan het helpen om een pre-styler aan te brengen in lichtelijk vochtig haar en dan je haar te föhnen voor extra volume.

Föhn je haar vervolgens terwijl je met je vingers je haar de gewenste richting op kamt. Wanneer het haar droog is, wrijf dan een mat of semi-mat product goed warm tussen je handen en breng aan in je haar. Gebruik een kam wanneer je een strakker kapsel wilt. Een haarklei is perfect voor dit soort looks.

De nieuwste haarklei voor mannen:

4. Undercut

undercut kapsel

Ook de Undercut hebben we net als het slick haar veel gezien in 2013. Bij de undercut zijn de zijkanten en achterkant behoorlijk kort en is het haar boven op langer gehouden. In 2014 zal dit kapsel gewoon populair blijven. De zijkanten hoeven niet helemaal opgeschoren te worden, maar dat kan wel en dan heet het een fade. Lees deze blog post voor nog veel meer undercuts!

Wanneer de zijkanten en achterkant kort zijn geknipt geeft dit ook een nette look. Het is maar net wat je wilt. Qua producten is het hier anything goes, want in je langere haar bovenop kun je zowel producten met een hoge hold als producten met een lage hold gebruiken. Ook de finish is al naar gelang: matte, semi-matte, medium, glanzend of zeer glanzend.

5. Spiky look

spiky kapsel

Spiky haar, of stekelig haar, is een kapsel waarmee je nooit verkeerd gaat. Een kapsel dat altijd in blijft, dus ook in 2014. Om een mooie, frisse look te houden, kies dan voor kortere zijkanten en het haar omhoog. Dit kapsel is zo veelzijdig dat je het haar ook naar de zijkant of naar achteren kunt dragen, wanneer het haar lang genoeg is.

Producten met een hold werken hier goed. Je zou kunnen kijken naar moderne haargels om een look zoals deze in model te brengen.

Nieuwste haargels voor mannen:

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van mannenkapsels, haarverzorging, grooming en meer!