kapsels voor dik stug haar mannen

Op de Moquer blog kan je heel veel artikelen vinden over kapsels, maar meestal gaan die juist over manen met dun haar of weinig haar. Veel van deze mannen zullen jaloers zijn op mannen met dik stug haar, maar ook dat haartype kan soms wat lastig zijn.

Zelf heb ik ook zeer dik en stug haar. Elke keer als ik bij een nieuwe kapper of barbier kom dan krijg ik weer te horen wat voor mooi dik haar ik heb. Dik stug haar is soms wat lastig, want als ik wakker word en ik heb op een bepaalde manier geslapen, dan is er geen mogelijkheid om bepaalde plukken in model te krijgen zonder eerst te douchen.

Dik stug haar hebben betekent niet dat je geen last kan hebben van een terugtrekkende haarlijn. Daar had ik ook last van voordat ik een haartransplantatie onderging. Dus ik kreeg wel inhammen, maar de rest van mijn haar was zeer dik en stug.

Daarom in deze post een aantal kapsels voor mannen met dik stug haar. Het zullen voornamelijk herenkapsels zijn gericht op stijl dik haar, want voor golvend, krullend of kroeshaar zijn er al aparte blog artikelen, dus klik gericht op de oranje gekleurde woorden als je daar mee over wilt weten.

1. Kuif

dik stug haar kuif

Een kuif is een mooi kapsel voor mannen met dik stug haar die nog niet te veel last hebben van een terugtrekkende haarlijn. Bij dit kapsel kan je de zijkanten en achterkant ook mooi iets langer laten, want dat verkleint de kans dat je na het slapen opstaat met een opstaande pluk haar omdat je haar zo stug en dik is.

Bij een kuif stijl je het haar aan de voorkant wat omhoog en eventueel naar achteren of iets naar de zijkant. Daarom moet je nog een redelijke rechte haarlijn hebben, want anders stort je kuif weer in. Het is een stijlvol herenkapsel voor mannen gezegend met een volle haardos.

Kuif in model brengen

Wanneer je dik stug haar hebt als man, dan heb je meestal wel een product nodig met een goede hold. Voor een kuif kan je het beste een haar wax of klei gebruiken met een hoge hold en een matte of semi-matte finish. Een glanzende kuif kan wel, maar het is mooier om het natuurlijker te houden.

Met dik haar hoef je als man in ieder geval niet bang te zijn voor glanzende producten, want je zal toch niet zo snel op je hoofdhuid kunnen kijken gezien je dikke en stugge haar. Bij dunner haar is dat wel anders.

Populaire matte hair clays in de shop

2. Bro flow

corpsbal kapsel

Een bro flow is een beetje het studentikoze kapsel voor mannen. Wat langere lokken die achter je oren gaan. Ideaal ook voor mannen met golvend haar. Dik stug haar kan vooral vervelend zijn wanneer het niet meer heel kort is, maar ook nog niet heel lang. Die tussenfase kan gepaard gaan met dagen waarop jouw dikke haar gewoon niet wil doen wat jij wilt.

Om dat te voorkomen kan je dus gaan voor een wat langer kapsel, zoals de bro flow. Als er dan een bepaald plukje of haartje is dat moeilijk doet, dan valt het ook niet zo snel op. Met langer haar tem je eenvoudiger stug en dik haar, maar je moet het wel goed verzorgen met een conditioner bijvoorbeeld, want je wilt niet dat je haar er droog of onverzorgd uitziet.

Bro flow in model brengen

Een beetje glans kan geen kwaad in dit herenkapsel voor dik en stug haar, want je wilt niet dat je haar er droog uit gaat zien. Ga dus voor een wax of paste met een medium hold en een medium tot hoge glans. Of eventueel voor haarcrème met wat meer hold.

Föhnen kan goed zijn voor wat meer volume en dan kan je een sea salt spray gebruiken of een ander pre styling product om jouw dikke en stugge haar te beschermen tegen de hitte van de föhn.

Populaire pre styling sprays in de shop

3. Scheiding

zijscheiding

Een zijscheiding of eventueel een middenscheiding werkt ook uitstekend voor mannen met dik en stug haar. En bij deze kapsels misstaat een beetje glans niet. Vooral de zijscheiding is eigenlijk een vorm van een ‘slick’ kapsel, net zoals een slick-back kapsel dat is.

(Zij)scheiding in model brengen

Wanneer je last hebt van wat stugger haar en je haar is relatief dik, dan kan het verstandig zijn om dit kapsel in model te brengen terwijl het nog een beetje nat is. Dus, direct na het douchen bijvoorbeeld. Het beste gebruik je daarvoor een waterbasis pommade, want die ‘plakt’ je haren mooi aan elkaar.

En het voordeel van een waterbasis pommade is dat het opdroogt in je haar en dan blijft je haar gewoon goed zitten. Je hoeft dan niet bang te zijn dat je dikke en stugge haar weer zijn eigen vorm gaat aannemen. Een ideaal herenkapsel dus en ook erg geschikt voor wat formelere gelegenheden.

Populaire waterbasis pommades in de shop

4. Crew of Caesar Cut

Caesar cut

Zoals eerder gezegd is het met dik en stug haar voor mannen het beste om te gaan voor iets meer lengte of juist een kort kapsel, zoals een crew cut of Caesar cut. Door je dikkere haar hoef je niet bang te zijn dat mensen je hoofdhuid goed kunnen zien.

Deze twee herenkapsels lijken erg op elkaar, maar een Caesar cut heeft het haar iets langer aan de voorkant, zoals een hele kleine pony eigenlijk. Het is heel modern om tegenwoordig je haar naar voren te stylen als man en dat werkt ook erg goed voor heren met dik en stug haar.

Crew cut en Caesar cut in model brengen

We hebben het hier over behoorlijk korte kapsels, dus je hoeft niet heel veel styling te doen. Het beste werkt een matte wax, paste of klei met een hoge hold om wat meer structuur te krijgen in je dikke en stugge haar. Ik zou aanraden om weg te blijven bij glanzende producten, want dat past gewoon minder bij deze kapsels. Korte kapsels hebben structuur nodig en een natuurlijke, matte finish.

Populaire matte haarpastes in de shop

5. Lang haar

lang haar mannen schouderlengte

Wanneer je als man dik en stug haar hebt, dan wordt het minder als je je haar langer laat groeien. Vooral de stugheid en onhandelbaarheid wordt minder als je haar langer is en het valt vooral minder op. Daarom zou je kunnen overwegen om te gaan voor een langer herenkapsel als je dik haar hebt.

Er zijn veel opties, maar bij dik haar is het wel goed om een mannenkapsel te kiezen met wat meer structuur, dus als je golvend haar hebt, dan kan dit ook prima. Bij lang haar hebben we het over haar dat tot zijn minst tot je schouders reikt.

Lang haar in model brengen

Wanneer je haar stug en dik is, dan moet je bij langer haar uitkijken dat je geen producten gebruikt die je niet goed door je haar kan verdelen. Lang haar heeft ook geen producten nodig met een hele hoge hold of een matte finish.

Het beste is om te gaan voor haarcrèmes of waxen met een medium hold en een medium tot hoge glans. Föhnen is aan te raden voor meer volume en structuur, maar het is belangrijk om goede pre stylers te gebruiken. Daarnaast is een conditioner ook onmisbaar bij dik lang haar.

Populaire haarcrème voor mannen in de shop

Conclusie

Dik haar is over het algemeen een zegening en je moet er heel blij mee zijn dat je dik haar hebt als man. Het nadeel is dat dikker haar soms wat stug kan zijn en dan is het moeilijker om het in model te brengen. Het is het beste om altijd met je haar mee te werken in plaats van er tegenin te gaan.

De lengte van je dikke en stugge haar bepaalt wat je ermee kunt doen. Hoe langer, hoe meer flexibiliteit meestal, maar langer haar vergt weer meer verzorging. Korte kapsels werken erg goed voor mannen met dik en stug haar, maar als het iets langer begint te worden, dan kan je last krijgen van onhandelbare plukjes.

En de juiste producten gebruiken is ook erg belangrijk, maar gelukkig hebben we honderden haarstyling producten in de Moquer shop, dus ook heel veel die perfect werken voor dik en stug haar.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijke update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste kapsels, huidverzorging en grooming!