Haarverzorging fouten mannen

Haarverzorging: de 6 grootste fouten die mannen maken

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende stijlen en trends dat het steeds moeilijker wordt om jezelf te onderscheiden. Een van de bewezen manieren waarop je je uniek kunt maken is met je kapsel. Mensen vellen al snel een oordeel aan de hand van je uiterlijk.

Als je hele chique, stijlvolle schoenen draagt met daarboven een joggingsbroek, is het logisch dat de toegevoegde waarde van je schoenen nul zal zijn. En zo werkt het ook met je kapsel!

Je haar is het meest belangrijke onderdeel van je “kledingkast”, je draagt het namelijk elke dag. Dus is het belangrijk om te weten hoe je goed voor je haar moet zorgen. Hieronder lees je de zes meest gemaakte fouten door mannen omtrent haarverzorging.

6. Je hoofdhuid krabben wanneer je je haar wast

We stellen dat 90% van de mannen deze fout ontelbare keren gemaakt heeft. Waarom? Omdat het lijkt alsof het de juiste manier is om het te doen! Helaas, het is een grote fout. Krabben verzwakt de haarzakjes en kan irritatie veroorzaken. Het masseren van je hoofdhuid tijdens het wassen daarentegen, bevordert de bloedsomloop. Dit stimuleert een gezonde haargroei.

5. Denken dat een knipbeurt van € 10,- hetzelfde is als een professionele knipbeurt

Wanneer het gaat om je haar, krijg je uiteindelijk waar je voor betaalt. Als je een erg specifiek kapsel wilt dan doe je er goed aan om je te laten knippen bij een professionele salon (het liefst bij een barbier, een kapper gespecialiseerd in mannenkapsels).

Het is overbodig om enorme bedragen te spenderen aan een kapsel die je graag wilt. Een knipbeurt hoeft niet meer dan € 40,- te kosten! Knipbeurten tussen €18 en €25 zijn doorgaans geschikt en aanzienlijk beter dan knipbeurten die een tientje kosten.

4. De shampoo niet goed uit je haar spoelen

Shampoo heeft als functie alle viezigheid en vettigheid uit je haar te trekken. Wanneer je het niet goed uitspoelt, houd je resten shampoo in je haar houden. Deze resten trekken vuil aan en zorgen ervoor dat je haren weer sneller vies worden.

3. Niet de juiste benodigdheden hebben 

Als je controle wilt over je haar en het op een bepaalde manier in model wilt brengen, dan moet je beschikken over de juiste benodigdheden. Er zijn een aantal middelen die iedere man in zijn badkamer hoort te hebben. Ten eerste, een föhn. Het hoeft geen fancy föhn te zijn. Een simpele en functionele föhn is voldoende. Met een föhn zorg je ervoor dat je haar in vorm zit voordat je er een product in doet.

Ten tweede, een borstel/kam. Dit zorgt ervoor dat je je haar op een unieke manier kunt stylen met extreem veel controle. Tot slot, je moet beschikken over het juiste product voor jouw kapsel. Wil je graag weten wat het meest geschikt is voor jouw haar? Vraag dan je barbier of kapper om advies. Bekijk onze shop voor een zeer groot aanbod aan professionele haarproducten voor mannen!

2. Te veel product gebruiken

Deze fout is heel erg makkelijk te voorkomen. Als je haar tien minuten nadat je het product er in hebt gedaan niet kan bewegen, heb je TE VEEL gebruikt. Mannen met kort en stekelig haar zijn het vaakst slachtoffer van deze fout.

1. Je haar niet genoeg laten opdrogen voor je het product er in doet

Het product in je haar doen, terwijl het nog te nat is, is een door mannen veel gemaakte fout. Het water in je haar zorgt ervoor dat het product verdunt en door je haar loopt. Hierdoor wordt het product minder effectief en doet het niet zijn werk.

Je haar moet lichtelijk vochtig of helemaal droog zijn voordat je het product aanbrengt en in model begint te brengen. Als je het bovenstaande volgt, zal je merken dat je meer controle krijgt over je kapsel.

Tenslotte

Vind je het leuk om de stylingtips van moquer te volgen en/of maak je gebruik van producten van Moquer? Volg ons dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Wij vinden het ook erg leuk om te weten wat je van onze producten vindt, dus laat een productreview achter op de site!