Inhammen man

Inhammen, sommige mannen hebben er al hun hele leven last van en voor andere mannen is het een signaal van de terugtrekkende haarlijn. Inhammen worden door iedereen anders gezien. De een vindt ze verschrikkelijk omdat het laat zien dat ze kaal worden, maar de ander ziet in zichzelf een soort Vegeta van Dragonball Z die ook inhammen had (dat was alleen een tekenfilmfiguur, dus ja).

De ene persoon krijgt gewoon een hoger voorhoofd en de ander begint steeds meer op Vegeta te lijken. Al is Jude Law een voorbeeld waarbij dat helemaal niet slecht hoeft te staan. Toegegeven, dat is wel een acteur met goede genen zullen we maar zeggen.

Wat kun je nu doen met inhammen?

Als je eenmaal last beging te krijgen van inhammen, dan zou je kunnen overwegen om een haartransplantatie te doen om dat weer op te vullen en er is medicatie om te zorgen dat je haar niet verder uitvalt, maar dat zijn uiteraard hele ingrijpende stappen. Raadpleeg altijd eerst je huisarts of een andere specialist voordat je zoiets overweegt.

Een andere optie is om te gaan voor gemillimeterd haar, dus dat betekent dat je eigenlijk alles afscheert. Dat is wellicht een optie voor een later moment, maar als je inhammen nog niet te erg zijn, dan zijn er genoeg kapsels om je inhammen wat meer te verbergen.

Kapsels voor mannen met inhammen

Inhammen kunnen cool zijn, maar als je er toch niet zo tevreden mee bent zijn er gelukkig veel kapsels mogelijk die je helpen om je inhammen te verbergen. In dit artikel geef ik een aantal opties die je kan gebruiken voor het bedekken van je inhammen.

Middenscheiding met medium tot lang haar

Deze look kan je laten denken aan het bloempot-kapsel, maar met de huidige kniptechnieken kan je hier een mooie moderne elegante look van maken. Dit kapsel is ook ideaal voor als je juist af en toe je innerlijke Jude Law wil laten zien, omdat je met wat langer haar ook je haar naar achteren kunt kammen waardoor je inhammen juist getoond worden.

Je kunt je haar tot je oren laten vallen, zoals Johnny Depp, of voor een andere look gaan met haar tot aan je kaken. Keanu Reeves gebruikt dit ook om zijn inhammen te verbergen (en die zijn dieper dan je denkt bij hem).

Om je inhammen te bedekken maak je juist een midden scheiding en borstel je jouw haar goed uit zodat je haar goed verdeeld is. Bij dit kapsel is het ook handig om je haar te föhnen voor extra volume en om te voorkomen dat het te plat op je hoofd ligt. Om je haar goed in model te laten zitten gebruik je hairspray.

Zoals de Uppercut Deluxe Sea Salt Spray. Deze is erg geschikt voor die losse en gestructureerde kapsels. Het is een licht en vloeibaar product die zorgt voor controle en een natuurlijke finish. Ook ideaal als prestyler als je meer volume wenst. Maar je kan dit product ook op zichzelf gebruiken voor een messy kapsel met structuur.

Huub is erg tevreden over deze spray:

“Uppercut Sea Salt Spray geeft stevigheid en volume aan je haar na het föhnen. Het heeft een prettige geur en werkt verfrissend als je het gebruikt na het afdrogen van je haar. Top product!”

Krullen

Krullen kunnen je inhammen ook kleiner laten lijken, omdat krullen gewoon meer ruimte in beslag nemen. Als je stijl haar hebt, kan je hiervoor een permanent nemen. Je kunt dan ook nog steeds gebruikmaken van een kapsel met midden scheiding, of juist een opscheer kapsel.

Opscheer kapsel

Een opscheer kapsel die de haren kort houdt tot voorbij de slapen en dat je wat langer haar op je hoofd hebt, helpt ook om inhammen minder opvallend te maken. Het zorgt er namelijk voor dat het contrast tussen je normale hoofdhuid en je haarlijn kleiner wordt.

In Peaky Blinders worden de inhammen van de hoofdrolspeler ook goed verborgen door een soort kale opscheer waarna het haar naar voren wordt gekamd.

Dit kun je ook stylen met een mousse, spray of haarklei.

De American Crew Tech Series Control Foam zorgt voor veel volume, controle en structuur. Dit product is zeer gemakkelijk in gebruik en geeft ook een goede hold. Deze control foam is vooral geschikt voor wat langer haar, maar kan ook prima als prestyler gebruikt worden wanneer je wat meer volume en lift wilt krijgen.

American Crew Tech Series Control Foam biedt absolute controle en bevat ingrediënten om jouw haar sterker te maken. Het is een veelzijdig product dat gebruikt kan worden voor alle haartypen (steil, golvend en krullend). De formule bevat geen parabenen of sulfaten.

Warrig haar

Een ander kapsel dat je kunt uitproberen is haar wat 3 tot 5 centimeter lang is en wat je vervolgens een wat warrige stijl geeft. Dit zorgt ervoor dat je haar wat dikker lijkt en maakt de inhammen minder opvallend.

Voor het stylen heb je eigenlijk alleen een beetje haarklei nodig. Je haar moet bij dit kapsel ook niet te lang zijn, omdat je haar dan te zwaar wordt om over je inhammen te blijven zitten.

Naar voren gekamd

Een naar voren gekamd kapsel staat bekend als een Ceasar kapsel. Je haar is korter aan de zijkant en langer aan de bovenkant. Het haar op je hoofd kun je naar voren borstelen of kammen waardoor jij je inhammen bedekt.

Dit kapsel werkt ook goed met krullen.

Het is bij dit kapsel wel handig om een styling product te gebruiken waardoor je haar op de goede plaats blijft zitten en niet alsnog wegvalt waardoor je inhammen zichtbaar worden.

Je stylingsproduct moet dan een goede hold hebben. Gebruik geen gel, want dat kan ervoor zorgen dat je haar te veel aan elkaar plakt en dan kijk je juist makkelijker op de hoofdhuid. Een matte haarklei werkt dan ook goed, zoals de By Christiaan Calypso Hair Clay.

By Christiaan Calypso Hair Clay is een echte heavy haar klei met bentoniet als basisingrediënt. Dat zorgt voor een hoge hold met een (semi) matte finish. Je haar krijgt veel structuur en je kan makkelijk met je handen door je haar. Deze haar klei is vooral goed voor messy en warrige kapsels, maar veelzijdig genoeg om ook andere looks te stylen.

Conclusie

Ja, inhammen zijn iets dat vaak voorkomt en vooral bij witte mannen. Op een bepaald moment zal je dus moeten kiezen wat je ermee gaat doen. Kies je voor een behandeling, ga je voor een kaal hoofd of probeer je toch je inhammen nog een beetje te verbergen met bepaalde kapsels.

Ik hoop dat deze blog post je wat inspiratie heeft gegeven en wat informatie om over na te denken. Uiteraard is het ook belangrijk om zeker te weten dat je inhammen veroorzaakt worden door erfelijke kaalheid en niet door een andere reden die voorkomen kan worden. Niet alle haaruitval is erfelijk.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarverzorging, haarstyling, huidverzorging en meer!