Inhammen man

Inhammen man: verbergen of omarmen?

Inhammen, sommige mannen hebben er al hun hele leven last van en voor andere mannen is het een signaal van de terugtrekkende haarlijn. Inhammen worden door iedereen anders gezien. De een vindt ze verschrikkelijk omdat het laat zien dat ze kaal worden, maar de ander ziet in zichzelf een soort Vegeta van Dragonball Z die ook inhammen had (dat was alleen een tekenfilmfiguur, dus ja).

De ene persoon krijgt gewoon een hoger voorhoofd en de ander begint steeds meer op Vegeta te lijken.

Wat kun je nu doen met inhammen?

Kapsels voor mannen met inhammen

Inhammen kunnen cool zijn, maar als je er toch niet zo tevreden mee bent zijn er gelukkig veel kapsels mogelijk die je helpen om je inhammen te verbergen. In dit artikel geef ik een aantal opties die je kan gebruiken voor het bedekken van je inhammen.

Midden scheiding met medium tot lang haar

Deze look kan je laten denken aan het bloempot-kapsel, maar met de huidige kniptechnieken kan je hier een mooie moderne elegante look van maken. Dit kapsel is ook ideaal voor als je juist af en toe je innerlijke Jude Law wil laten zien, omdat je met wat langer haar ook je haar naar achteren kunt kammen waardoor je inhammen juist getoond worden.

Je kunt je haar tot je oren laten vallen, zoals Johnny Depp, of voor een andere look gaan met haar tot aan je kaken. Keanu Reeves gebruikt dit ook om zijn inhammen te verbergen (en die zijn dieper dan je denkt bij hem).

Om je inhammen te bedekken maak je juist een midden scheiding en borstel je jouw haar goed uit zodat je haar goed verdeeld is. Bij dit kapsel is het ook handig om je haar te föhnen voor extra volume en om te voorkomen dat het te plat op je hoofd ligt. Om je haar goed in model te laten zitten gebruik je hairspray.

Zoals de Uppercut Deluxe Sea Salt Spray. Deze is erg geschikt voor die losse en gestructureerde kapsels. Het is een licht en vloeibaar product die zorgt voor controle en een natuurlijke finish. Ook ideaal als prestyler als je meer volume wenst. Maar je kan dit product ook op zichzelf gebruiken voor een messy kapsel met structuur.

Huub is erg tevreden over deze spray.

“Uppercut Sea Salt Spray geeft stevigheid en volume aan je haar na het föhnen. Het heeft een prettige geur en werkt verfrissend als je het gebruikt na het afdrogen van je haar. Top product!”

Klik hier voor meer informatie over de Uppercut Deluxe Sea Salt Spray. 

Krullen

Krullen kunnen je inhammen ook kleiner laten lijken, omdat krullen gewoon meer ruimte in beslag nemen. Als je steil haar hebt, kan je hiervoor een permanent nemen. Je kunt dan ook nog steeds gebruikmaken van een kapsel met midden scheiding, of juist een opscheer kapsel.

Opscheer kapsel

Een opscheer kapsel die de haren kort houdt tot voorbij de slapen en dat je wat langer haar op je hoofd hebt, helpt ook om inhammen minder opvallend te maken. Het zorgt er namelijk voor dat het contrast tussen je normale hoofdhuid en je haarlijn kleiner wordt.

In Peaky Blinders worden de inhammen van de hoofdrolspeler ook goed verborgen door een soort kale opscheer waarna het haar naar voren wordt gekamd.

Dit kun je ook stylen met een mousse, spray of haarklei.

De American Crew Tech Series Control Foam zorgt voor veel volume, controle en structuur. Dit product is zeer gemakkelijk in gebruik en geeft ook een goede hold. Deze control foam is vooral geschikt voor wat langer haar, maar kan ook prima als prestyler gebruikt worden wanneer je wat meer volume en lift wilt krijgen.

American Crew Tech Series Control Foam biedt absolute controle en bevat ingrediënten om jouw haar sterker te maken. Het is een veelzijdig product dat gebruikt kan worden voor alle haartypen (steil, golvend en krullend). De formule bevat geen parabenen of sulfaten.

Klik hier voor meer informatie over de American Crew Tech Series Control Foam. 

Warrig haar

Een ander kapsel dat je kunt uitproberen is haar wat 3 tot 5 centimeter lang is en wat je vervolgens een wat warrige stijl geeft. Dit zorgt ervoor dat je haar wat dikker lijkt en maakt de inhammen minder opvallend.

Voor het stylen heb je eigenlijk alleen een beetje haarklei nodig. Je haar moet bij dit kapsel ook niet te lang zijn, omdat je haar dan te zwaar wordt om over je inhammen te blijven zitten.

Naar voren gekamd

Een naar voren gekamd kapsel staat bekend als een Ceasar kapsel. Je haar is korter aan de zijkant en langer aan de bovenkant. Het haar op je hoofd kun je naar voren borstelen of kammen waardoor jij je inhammen bedekt.

Dit kapsel werkt ook goed met krullen.

Het is bij dit kapsel wel handig om een styling product te gebruiken waardoor je haar op de goede plaats blijft zitten en niet alsnog wegvalt waardoor je inhammen zichtbaar worden.

Je stylingsproduct moet dan een goede hold hebben. Gebruik geen gel, want dat kan ervoor zorgen dat je haar te veel aan elkaar plakt en dan kijk je juist makkelijker op de hoofdhuid. Een matte haarklei werkt dan ook goed, zoals de By Christiaan Calypso Hair Clay.

By Christiaan Calypso Hair Clay is een echte heavy haar klei met bentoniet als basisingrediënt. Dat zorgt voor een hoge hold met een (semi) matte finish. Je haar krijgt veel structuur en je kan makkelijk met je handen door je haar. Deze haar klei is vooral goed voor messy en warrige kapsels, maar veelzijdig genoeg om ook andere looks te stylen.

Klik hier voor meer informatie voor de By Christiaan Calypso Hair Clay. 

Er zijn dus meerdere opties en van die opties weer variaties die je kun gebruiken om je inhammen minder opvallend te maken.

Wil je meer weten over haarverzorging en -styling? Volg Moquer dan ook op Facebook of word lid van onze besloten community op Facebook.