gezichtscrème voor mannen

Ook mannen hebben een goede gezichtscrème nodig. Het woord gezichtscrème is een overkoepelende term en daarmee kunnen meerdere en verschillende crèmes bedoeld worden. De overeenkomst tussen al deze verschillende crèmes is dat ze bedoeld zijn voor hydratatie van je gezicht en hals.

Vooral na het douchen of het reinigen van je gezicht is het aan te raden om een goede gezichtscrème te gebruiken om je huid te voeden en te hydrateren met natuurlijke ingrediënten. Vooral wanneer je ergens woont waar het water harder is, met meer kalk, dan kan je huid redelijk droog aanvoelen na het douchen of wassen van je gezicht. Dan is het zeker aan te raden om een geode hydraterende gezichtscrème voor mannen aan te brengen om de vochtbalans weer aan te vullen.

Wat is het verschil tussen een gezichtscrème een dagcrème en een moisturizer?

Zowel een gezichtscrème als een moisturizer zijn overkoepelende termen voor een crème voor je gezicht. Een moisturizer en een gezichtscrème kunnen beide zowel een dagcrème of een nachtcrème zijn. Uiteraard wordt een dagcrème alleen overdag gebruikt. Daarnaast zijn er ook nog nachtcrèmes voor mannen. Zowel een moisturizer als een gezichtscrème kan in theorie ook een nachtcrème zijn.

Een voorbeeld van een gezichtscrème voor mannen die je overdag gebruikt, is een moisturizer met SPF. Deze gezichtscrème of dagcrème breng je aan in de ochtend na het reinigen van je gezicht. Ze hebben vaak een zonbeschermingsfactor 15 tot 20. Dat is genoeg bescherming als je buiten bent op weg naar een afspraak of winkel, maar als je echt gaat zonnen of naar het strand gaat, dan is het belangrijk om ten minste een zonnebrand te gebruiken met factor 30 en om je regelmatig opnieuw in te smeren.

Maar met zo’n gezichtscrème sla je mooi twee vliegen in één klap. Zonnebrand is niet bedoeld om je huid te hydrateren en voelt vaak zeer vettig aan. Deze dagcrèmes voor mannen met SPF zijn makkelijker te smeren en geven dus hydratatie en bescherming tegelijkertijd. Ideaal voor de lichtere bescherming van je huid wanneer het ‘zware geschut’ nog niet nodig is.

Gezichtscrèmes met SPF

Wat is de beste gezichtscrème of dagcrème voor mannen om te gebruiken?

Welke gezichtscrème je nodig hebt, hangt af van je wensen en huidtype. Veel mannen hebben een vettige huid en dan is het verstandiger om bijvoorbeeld een oil free moisturizer aan te brengen.

Deze gezichtscrèmes voor mannen zijn lichter en zullen minder snel je poriën verstoppen. Een vette huid heeft meer overtollige olie en dat kan je poriën verstoppen. En verstopte poriën kunnen weer zorgen voor onzuiverheden en zelfs acne. Dat wil je uiteraard voorkomen, dus let goed op bij het kiezen van een goede gezichtscrème of dagcrème.

Dagcrèmes voor mannen met een vettige huid

Wanneer je een droge huid hebt, dan kan je een iets vettigere dagcrème aanbrengen, want je huid heeft die hydratatie nodig. Je hoeft ook niet bang te zijn bij een droge huid dat je poriën heel snel verstopt zullen raken. Hoe weet je nou of je een droge huid hebt als man? Wanneer je onder de douche vandaan komt en niets aanbrengt op je gezicht, dan merk je dat je huid na een half uurtje trekkerig aanvoelt of je ziet zelfs kleine witte schilfertjes op je voorhoofd of wangen. Ook rode vlekjes komen voor.

Dan weet je dat jouw huid behoefte heeft aan een diep hydraterende en voedende gezichtscrème voor mannen. Meestal bevatten dagcrèmes en gezichtscrèmes verschillende natuurlijke ingrediënten voor een optimale verzorging van jouw mannenhuid.

Gezichtscrèmes voor mannen met een droge huid

Belangrijke ingrediënten in gezichtscrème voor mannen

Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld aloë vera, omdat het je huid verlicht en ontstekingsremmend werkt. Ook hyaluronzuur is een ingrediënt dat vaak aan de betere gezichtscrèmes wordt toegevoegd vanwege zijn zeer hydraterende eigenschappen. Het molecuul kan maar liefst 1000 keer zijn eigen gewicht in vocht vasthouden.

In dagcrèmes en gezichtscrèmes voor mannen vind je ook regelmatig meerdere soorten oliën, zoals jojoba olie en avocado olie. De structuur en samenstelling van jojoba olie komt het dichtst in de buurt van de olie die onze huid zelf aanmaakt.

Je ziet ook dat crèmes vaak bepaalde extracten bevatten voor een optimale verzorging. Denk aan witte- of groene thee extracten, want deze bevatten antioxidanten. Ook andere antioxidantenrijke extracten worden regelmatig toegevoegd aan gezichtscrèmes om jouw huid te beschermen tegen vrije radicalen. Dat zijn minuscule deeltjes die door zonlicht en luchtvervuiling schade kunnen aanrichten aan je huid. In sommige gevallen kunnen vrije radicalen zelfs leiden tot kanker.

Dit zijn dus de ingrediënten waar je naar op zoek moet gaan als je op zoek bent naar een hoogwaardige gezichtscrème of dagcrème voor mannen. Veel producten in de supermarkt of bij de drogist bevatten deze ingrediënten niet. Goede ingrediënten zijn te duur om in een goedkope crème te stoppen.

Hoe breng je een gezichtscrème of dagcrème aan?

Het aanbrengen van een gezichtscrème is meestal een van de latere stappen in een volledige huidverzorgingsroutine. Uiteraard hoef je niet per se al deze producten altijd te gebruiken, maar de juiste skincare routine voor overdag ziet er meestal als volgt uit:

Reinigingsfase:

Dit is een onmisbare fase, want iedereen moet zijn gezicht goed reinigen om onzuiverheden te voorkomen.

Gezichtsreiniger: een product dat je dagelijks moet gebruiken in de ochtend om jouw huid te reinigen.
Gezichtsscrub: gebruik je na een gezichtsreiniger, maar slechts 2-3 keer per week om dode huidcellen te verwijderen en je poriën vrij te houden.

Behandelfase:

De behandelfase bevat producten die gerichter worden aangebracht of om specifieke problemen aan te pakken voor een mooiere huid.

Gezichtstoner: een gerichte behandeling om de pH balans van je huid te verbeteren en het helpt je huid te herstellen na het reinigen.
Serum: bevat antioxidanten en belangrijke voeddingstoffen en werkt heel goed samen met je gezichtscrème als je een serum als eerste aanbrengt.
Oogcrème: ideaal om kraaienpootjes aan te pakken en om fijne lijntjes te verminderen. Dus goed als anti-aging product.
Spot treatment: bedoelt om pigmentvlekjes te behandelen of andere gebieden die wat extra verzorging nodig hebben.

Hydraterende/voedende fase

In deze fase is het tijd om jouw huid weer goed te hydrateren en te voeden. En dat is wanneer een gezichtscrème of dagcrème om de hoek komen kijken. Ze zitten dus relatief laat in een correcte skincare routine.

Gezichtscrème/dagcrème: Het hydrateert en voedt je huid en vergroot de effectiviteit van eerder aangebrachte producten zoals een serum.
Gezichtsolie: kan eventueel aangebracht worden als extra hydratatie en bescherming.
Zonnebrand (eventueel): een zonnebrand breng je altijd als laatste aan, want anders biedt het geen of minder bescherming. Het laatste laag je op je huid moet uiteraard bedoeld zijn om schadelijke UV-straling het hoofd te bieden.

Conclusie

Een gezichtscrème is een onmisbaar product. Helaas is het wat verwarrend omdat je ook nog moisturizers en dagcrèmes hebt, maar zorg ervoor dat je ten minste één dagcrème, gezichtscrème of moisturizer voor overdag hebt om aan te brengen na de reinigingsfase.

Ook als je een vette huid hebt, dan is het nog steeds verstandig om een gezichtscrème aan te brengen. Wanneer je je huid gaat uitdrogen, dan gaan er juist meer problemen ontstaan.

Je hoeft wellicht niet alle producten in de bovengenoemde routine te gebruiken, maar een goede gezichtsreiniger en gezichtscrème heb je absoluut nodig.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste huidverzorging, kapsels en meer. In onze Moquer shop vindt je daarnaast meer dan 900 producten om jouw te helpen met jouw beste look!