Kapsel mannen weinig haar

Helaas krijgen veel mannen er op een bepaald moment mee te maken. Je haar wordt dunner en eventueel krijg je ook inhammen of wordt het haar op je kruin minder. Dat heeft vaak te maken met erfelijke kaalheid en er zijn wel oplossingen voor, maar deze zijn niet eenvoudig.

Wanneer je geaccepteerd hebt dat je weinig haar hebt, dan is het belangrijk om te gaan voor een kapsel waarbij je je fijn voelt. Deze blog post is voor mannen met weinig en dun haar.

1. Buzz cut

Het eerste kapsel voor mannen met weinig haar is een buzz cut, ook wel gemillimeterd haar genoemd. Dat betekent dat je haar zeer kort is, maar niet volledig afgeschoren met een scheermes. Door voor een zeer kort kapsel te gaan, wordt de aandacht verlegd naar je gezicht. Het valt dan minder op dat je dun of weinig haar hebt.

In eerste instantie kan je wellicht nog wel gaan voor andere kapsels, maar vroeg of laat ga je vermoedelijk uitkomen bij een buzz cut wanneer je echt weinig haar hebt. Eenzelfde kapsel, maar dan iets langer, heet een crew cut.

2. Comb-over

Wanneer het nog geen tijd is voor een gemillimeterd kapsel, zoals de buzz cut, dan kan je gaan voor een comb-over als je haar wat minder en dunner wordt. De naam zegt het eigenlijk al, je kamt het haar een bepaalde kant op om te verbergen dat je weinig haar hebt. Dat kan best lang een goede optie zijn om te verhullen dat je haar dunner wordt.

Wanneer je weinig haar hebt aan de voorkant, bij je inhammen, dan kam je het haar over de plek waar je het minste haar hebt. In heel veel gevallen zijn inhammen nooit exact even groot. Dus je kamt je haar over de plek met het minste haar. Qua productopties kan je kiezen uit een goede wax of paste met niet teveel glans.

Nieuwste haarpaste met een medium hold en niet te glanzend

3. Slick back

Een andere optie voor mannen met weinig haar is de slick-back. Dat is een kapsel waarbij je het haar naar achteren in model brengt. Een ideale manier om te verhullen dat je wat kaler wordt op je kruin. Inhammen vallen wel wat meer op als je je haar naar achteren doet, maar zeker niet op een storende manier.

De slick-back is een stoer mannenkapsel dat je wel vaak ziet bij iets oudere mannen die weinig of minder haar hebben. Een beetje pommade in je haar en je bent er helemaal klaar voor, maar het is wel verstandig om niet een te glanzend product te gebruiken.

Nieuwste pomade zonder teveel glans

4. Faux Hawk

Bij dit kapsel word je haar naar voren in model gebracht. Ideaal om te verhullen als je daar weinig haar hebt. Een ideaal herenkapsel om te verhullen dat je inhammen hebt. Dit kapsel heeft ook veel structuur en structuur zorgt er altijd voor dat het minder opvalt dat je weinig haar hebt.

Wanneer je een terugtrekken haarlijn hebt, dan heb je meestal nog wel haar in het midden van je voorhoofd. Bij een fauw hawk breng je het haar naar voren in model in een soort punt.

Het beste gebruik je een matte paste, wax of clay om de faux hawk in model te brengen. Ook een volumepoeder werkt erg goed voor een kapsel met veel structuur. Bij een mat kapsel kijk je minder snel op de hoofdhuid en lijk je minder kaal. Het is dus een ideaal kapsel voor mannen met weinig haar.

5. Textured fringe

Een ietwat warrig kapsel, vooral bij je haarlijn, helpt erg goed voor mannen met weinig haar. Als je kapsel een beetje messy is, dan lijkt het alsof je meer volume in je haar hebt en de aandacht wordt wat afgeleid. Warrige kapsels werken daarom goed voor mannen met weinig haar.

Bij een textured fringe laat je je haar over je voorhoofd vallen en daarmee verberg je dus eventuele kale plekken. Bij dit kapsel voor mannen met weinig haar gebruik je dezelfde soort producten als bij de faux hawk. Ook een Caesar cut is een herenkapsel om te overwegen.

Nieuwste haarklei met een medium hold en matte finish

6. Stekels

Hoewel het voor jongere mannen vrij uit de mode is geraakt, kan het wel een idee zijn voor iets oudere mannen met weinig of dun haar, stekels. Stekelig haar was in de jaren 90 erg populair. Stekelig haar zorgt voor wat meer structuur en leidt de aandacht af van een terugtrekkende haarlijn.

Ook wanneer je gehele haarlijn zich heeft teruggetrokken, kan je dit kapsel nog proberen. Het beste is om producten te gebruiken met maximaal een medium glans, bijvoorbeeld een goede haarwax.

7. Korte kuif

Een ander kapsel dat wat lijkt op het stekelige kapsel, is de korte kuif. Als jij een man bent met weinig haar, dan kan een korte kuif uitkomst bieden. Je brengt het haar iets naar boven in model om meer volume te creëren. Zoals gezegd, volume en structuur helpe altijd om dunner haar te verhullen.

Een korte kuif breng je ideaal in model met een ronde borstel. Op die manier kan je je haar omhoog en lichtelijk naar achteren stijlen voor een gestileerde look. Een handig herenkapsel wanneer je weinig haar hebt, maar nog wel genoeg om een bepaalde look te bereiken. Ook hier kan een haarwax uitkomst bieden.

Nieuwste haarwax met een medium tot hoge hold

8. Krullen

Een laatste kapsel voor mannen met weinig haar is krullend haar. Vooral wanneer de krullen iets kleiner zijn, kunnen ze goed dunner haar verhullen. Krullen zorgen voor volume, structuur en dat er meer ruimte tussen de haren zit. Daardoor lijkt het alsof je meer haar hebt, dan je daadwerkelijk hebt.

Wanneer je van jezelf geen krullen hebt, dan kan je gaan voor een permanent, maar dat vergt wat meer moeite. Met krullen is het verstandig om te gaan voor producten die iets meer glans geven, want anders kan je haar wat droog worden. In krullend haar heb je niet al teveel hold nodig, dus een goede haarcrème werkt prima.

Nieuwste haarcrème in de shop

Conclusie

Dat waren acht herenkapsels om te proberen wanneer je weinig haar hebt als man. Uiteraard zijn er meer opties om te overwegen, maar dit zijn acht populaire opties wanneer je er nog niet klaar voor bent om je gehele hoofd kaal te scheren.

Het belangrijkste bij kapsels voor mannen met weinig haar is om het haar dikker en voller te laten lijken dan het daadwerkelijk is. Daarom werkt het goed om voor warrige kapsels of volumineuze kapsels te gaan met structuur.

De beste producten voor dunner haar zijn mattere producten over het algemeen. Een wax, paste of clay zorgt ook voor meer volume dan een pommade, crème of haargel. En volume poeder is ook erg interessant om te gebruiken als je weinig haar hebt.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste kapsels, haarverzorging en grooming. In onze Moquer shop vindt je daarnaast meer dan 900 producten om jouw te helpen met jouw beste look!