• Je producten snel in huis!

  Voor 23:00 besteld = morgen in huis!
  En gratis thuisbezorgd vanaf €25

 • Volumekorting

  5% korting vanaf 3 producten.
  Oplopend tot 9% bij 5 items.

 • De beste klantenservice

  Altijd snel antwoord op je vragen.
  Per mail of social media.

 • Gratis cadeau bij €75+

  Een Billy Jealousy Ocean Front Wash
  met een waarde van €7,95

Moquer | It's a man's business

Winkelwagen 0
€ 0,00

Shampoo zonder Siliconen

Iedereen kijkt tegenwoordig steeds vaker naar de ingrediëntenlijst van zijn haarproducten, want je wilt natuurlijk wel gezonde ingrediënten in jouw haar aanbrengen. Een van de ingrediënten die men tegenwoordig liever niet in hun shampoo heeft zitten zijn siliconen. Daarom wat meer informatie over siliconen.

Wat zijn siliconen?

Om te weten wat een shampoo zonder siliconen is, is het handig om te weten wat siliconen nou eigenlijk zijn. Siliconen zijn synthetische stoffen die jouw haar zacht en smooth maken. Vooral in producten voor krullend haar en chemische behandeld haar zitten vaak siliconen vanwege deze eigenschappen. Maar bepaalde siliconen vormen een laagje om jouw haar en dat maakt jouw haar ondoordringbaar. Ook voor water of andere goede voedingsstoffen.

Daarom wordt er tegenwoordig een verschil gemaakt tussen siliconen die in water oplosbaar zijn en siliconen die niet in water oplosbaar zijn. De cosmetische industrie is namelijk met siliconen gekomen die nog wel de goede eigenschappen hebben, maar je haar niet meer ondoordringbaar maken.

De niet in water oplosbare siliconen vindt je als ingrediënten terug die eindigen op 'cone.' Enkele bekende voorbeelden zijn dimethicone en cyclomethicone. Maar als je een shampoo zonder siliconen wilt, dan moet je gewoon alle ingrediënten die eindigen op 'cone' vermijden. Vandaar dat in deze categorie alle shampoos zitten die geen siliconen bevatten.

Siliconen die wel in water oplosbaar zijn, eindigen vaak op copolyol, zoals dimethicone copolyol. En als een silicone wordt voorafgegaan door de afkorting PEG, zoals PEG-8 Dimethicone, is het ook een in water oplosbare silicone.

Shampoo zonder siliconen

In de onderstaande lijst van shampoos zonder siliconen is ervoor gekozen om alleen producten op te nemen die helemaal geen siliconen bevatten, dus ook geen siliconen die eindigen op copolyol of die beginnen met PEG. Op deze manier houden we de lijst overzichtelijk en weet je zeker dat om siliconenvrije shampoos gaat.

Wanneer je de filters gebruikt, kan je er ook nog voor kiezen om alleen siliconenvrije shampoos te tonen die ook geen parabenen en sulfaten bevatten. Dan zie je een lijstje van shampoos zonder siliconen, sulfaten en parabenen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-21 van 37

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-21 van 37

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Pagina