Gezichtsscrub voor mannen

Een face-scrub is als een grote schoonmaak voor je gezicht. Waar een gewone gezichtsreiniger vooral vuil en vet van je gezicht haalt, haalt een gezichtsscrub ook dode huidcellen van je huid. Dit proces wordt ook wel exfoliëren genoemd en daarom wordt een gezichtsscrub ook wel een exfoliant genoemd. Je huid wordt dus extra schoon en doordat er een laagje dode huidcellen is verwijderd, wordt je huid ook extra ontvankelijk voor gezonde ingrediënten in moisturizers en dergelijke.

Omdat je met een gezicht scrub de dode huidcellen verwijdert, kan je deze niet dagelijks gebruiken. Afhankelijk van je huid kun je dit om de 3 dagen doen of zelfs 1 keer per week. Vooral bij een droge huid is 1 keer per week de max.

Het voordeel van exfoliëren om van dode huidcellen af te komen, is dat je minder kans hebt op verstopte poriën die weer voor een onzuivere huid of zelfs acne kunnen zorgen. Daarnaast kan het je huid gladder maken en een egalere tint geven.

Je huidtype en een goede gezichtsscrub

Je huidtype zegt vaak al iets over hoe vaak je jouw gezicht moet scrubben, maar daarnaast kan je ook naar verschillende bestanddelen kijken in de scrub die het beste passen bij jouw huid. Een vette huid heeft soms andere dingen nodig dan een gevoelige of droge huid.

Gezichtsscrub voor mannen met een vette huid

Wanneer je last hebt van een vette huid, dan heb je geen extra olie nodig in de gezichtsscrub. Die kunnen soms acne verergeren. In plaats daarvan is het handiger om te kijken naar stoffen die helpen om puistjes te verminderen.

Salicylzuur is bijvoorbeeld zo’n ingrediënt dat kan helpen tegen acne[1].

Gezichtsscrub voor mannen met een normale huid

Met een normale huid heb je vaak veel keuze in scrubs voor je gezicht. Het is wel fijn als je normale huid normaal blijft. Probeer daarom ook verzorgende gezichtsscrubs te gebruiken die eventuele roodheid verminderen.

Gezichtsscrub voor mannen met een droge huid

Met een droge huid is het verstandig om voorzichtig te zijn. Vandaar ook het advies om 1 keer per week te scrubben in plaats van 2 keer per week. Bij een droge huid kan je ook gebruikmaken van een gezichtsscrub die ook verzorgende oliën heeft zodat je huid direct gevoed wordt.

Gezichtsscrub voor mannen met een gevoelige huid

Als je last hebt van een gevoelige huid betekent dit vaak dat je snel reageert op stofjes en schimmels die van nature voorkomen op de huidflora (een trigger voor eczeem). Daarom is het handig om voor een gezichtsscrub te gaan die ook goed is voor de flora op je huid en die zo min mogelijk ingrediënten bevat waardoor je een allergische reactie kunt krijgen.

Het gebruiken van gezichtsscrub

Een gezichtsscrub wordt vaak onder de douche gebruikt omdat je huid nat moet zijn voor het aanbrengen van de scrub. Je brengt de scrub aan op de toppen van je vingers en wrijft lichtjes op je gezichtshuid in cirkels. Vermijd de gevoelige huid rond de ogen en je lippen. Die hebben geen scrub nodig en die zijn gevoelig voor beschadigingen. Daarbij kun je de scrubdeeltjes in je ogen krijgen en het laatste dat je wilt is dat je oogbol gescrubd wordt.

Na het scrubben spoel je je gezicht goed af.

Je dept je huid droog. Doordat je nu geen dode huidcellen meer op je huid hebt, kan je huid makkelijker beschadigd raken wanneer je je gezicht droog veegt. Houdt het daarom voor de zekerheid bij zachtjes deppen met een zachte handdoek. (In een droger wordt je handdoek vaak zachter dan bij drogen aan de lijn.)

Vervolgens kun je de toner, serum of moisturizer aanbrengen voor extra verzorging van je gezichtshuid, afhankelijk van je gezichtsverzorgingsroutine.

Gezichtsscrub als je een baard hebt

Juist als je een baard hebt kan een gezicht scrub handig zijn omdat je soms van witte vlokken in je baard kunt krijgen. Door de scrub door je baard heen te gebruiken verwijder je de dode huidcellen voordat het van die rare vlokken in je baard kunnen worden.

Door de baard vervolgens te verzorgen met baardolie verzorg je ook de huid die je net hebt gescrubd onder je baard.

Populaire face scrub voor mannen

In de Moquer shop vindt je alles voor mannen op het gebied van huidverzorging, dus ook de nodige scrubs. Het kan soms lastig zijn om een goede keuze te maken voor jouw huidtype, dus ik zal hieronder drie populaire opties bespreken. Dan weet jij al een stuk beter welke exfoliant iets voor jou zou kunnen zijn.

Lumin Exfoliating Rub

Lumin Scrub is misschien wel de populairste exfoliant in onze shop en dat is niet heel verwonderlijk. De formule is gebasseerd op Koreaanse huidverzorgingsproducten en bevat veel natuurlijke ingrediënten en extracten. Het stimuleert de celvernieuwing en heeft daardoor een verjongend effect op je huid.

De formule bevat houtskool om viezigheid uit je huid te trekken. Het bevat ook groene thee om je huid te beschermen en te verlichten. Dit product bevat geen sulfaten of parabenen. Combineer deze Lumin Scrub met andere producten van Lumin Skin voor de meest optimale huidverzorging.

Brickell Renewing Scrub

Voor de droge huid is de Brickell Men's Renewing Face Scrub goed te gebruiken. Het is een diep reinigende gezichtsscrub voor mannen die vuil, dode huidcellen en andere onzuiverheden verwijdert. Dit zorgt voor een beter uitziende huid en minder puistjes. De wetenschappelijke formule is 98% natuurlijk en 70% organisch en bevat geen parabenen, sulfaten, siliconen of andere chemische bestanddelen.

Brickell Men's Renewing Face Scrub bevat ook natuurlijke moisturizers om irritatie en een droge huid te voorkomen. Je complexie verbetert en je poriën zullen niet meer verstopt zijn. Dit product is ook perfect te gebruiken voor het scheren omdat moeilijke haartjes verzacht worden en rechtop worden gezet voor een makkelijkere scheerbeurt.

Deze Brickell exfoliant is zowel beschikbaar in een potje of in een handige tube. Brickell Men's Products is een Amerikaans merk met nog veel meer natuurlijke huidproducten voor mannen.

Cagil zegt op onze website het volgende over deze scrub:

“Ik kreeg meestal tijdens het scheren pukkels, scheer irritaties. Nu ik de product brickell face scrub gebruik heb ik nergens last van.”

Baxter of California Facial Scrub

In de Moquer shop is de Baxter of California Exfoliating Facial Scrub een van de meest populaire keuzes. Deze scrub is speciaal voor de mannenhuid. Deze milde gezichtsexfoliant verwijdert voorzichtig onzuiverheden en dode huidcellen. Tegelijkertijd stimuleert het de huidvernieuwing. De hydraterende formule bevat maismeel en walnootschilpoeder als exfoliërende ingrediënten om je huid soepel te houden.

Baxter Facial Scrub is ook zeer goed te gebruiken als pre-shave product, omdat het de haartjes goed overeind zet en ingroeiende haren helpt te voorkomen. Ook helpt de formule tegen ontstekingen en roodheid. Uiteraard werkt dit product goed samen met de andere huidverzorgingsproducten van Baxter of California.

In een review zegt Geoffrey:

“My face feels freshly renewed and smooth after using it in my daily skin care routine twice a week. The smell is amazing but won't please everyone.”

Conclusie

Een gezichtsscrub of exfoliant is dé volgende stap na het gebruik van een face wash. Een aantal keer per week heeft je gezicht gewoon wat extra reiniging nodig als je wilt voorkomen dat je poriën verstopt raken en onzuiverheden kunnen veroorzaken. Gelukkig zijn er veel natuurlijke exfoliants beschikbaar die jouw huid goed scrubben en daarmee de celvernieuwing stimuleren. Een goede scrubsessie is ook bevorderend voor je scheerervaring daarna.

Voeg een goede face scrub dus toe aan je gezichtsverzorgingsroutine als je gaat voor de meest optimale verzorging. Vergeet niet daarna een toner of moisturizer aan te brenge voor het beste resultaat. En gebruik een scrub niet te vaak, want anders droog je je huid uit en krijg je last van andere problemen. Ook bij een vettigere huid.

En dan nog even dit...

Wil je meer weten over gezichtsverzorging en styling? Volg Moquer dan ook op Facebook en Instagram. Vind je het leuk om vaker blogs van ons te lezen, abonneer je dan op onze wekelijke update.