facial scrub

Gezicht scrub: mannen hebben er baat bij

This blog post is also available in: Engels

Een face-scrub is als een grote schoonmaak voor je gezicht. Waar een gewone gezichtsreiniger vooral vuil en vet van je gezicht haalt, haalt een gezichtsscrub ook dode huidcellen van je huid. Je huid wordt dus extra schoon en doordat er een laagje dode huidcellen is verwijderd, wordt je huid ook extra ontvankelijk voor stoffen in moisturizers en dergelijke.

Omdat je met een gezicht scrub de dode huidcellen verwijdert, kan je deze niet dagelijks gebruiken. Afhankelijk van je huid kun je dit om de 3 dagen doen of zelfs 1 keer per week. Vooral bij een droge huid is 1 keer per week de max.

Het voordeel van het verwijderen van deze dode huidcellen is dat je minder kans hebt op verstopte poriën die weer voor een uitbraak van acne kunnen zorgen. Daarnaast kan het je huid gladder maken en een egalere tint geven.

Je huidtype en een goede gezichtsscrub

Je huidtype zegt vaak al iets over hoe vaak je jouw gezicht moet scrubben, maar daarnaast kan je ook naar verschillende bestanddelen kijken in de scrub die het beste passen bij jouw huid. Een vette huid heeft soms andere dingen nodig dan een gevoelige of droge huid.

Gezichtsscrub voor mannen met een vette huid

Wanneer je last hebt van een vette huid, dan heb je geen extra olie nodig in de gezichtsscrub. Die kunnen soms acne verergeren. In plaats daarvan is het handiger om te kijken naar stoffen die helpen om puistjes te verminderen.

Salicylzuur is bijvoorbeeld zo’n ingrediënt dat kan helpen tegen acne[1].

Gezichtsscrub voor mannen met een normale huid

Met een normale huid heb je vaak veel keuze in scrubs voor je gezicht. Het is wel fijn als je normale huid normaal blijft. Probeer daarom ook verzorgende gezichtsscrubs te gebruiken die eventuele roodheid verminderen.

Gezichtsscrub voor mannen met een droge huid

Met een droge huid is het verstandig om voorzichtig te zijn. Vandaar ook het advies om 1 keer per week te scrubben in plaats van 2 keer per week. Bij een droge huid kan je ook gebruikmaken van een gezichtsscrub die ook verzorgende oliën heeft zodat je huid direct gevoed wordt.

Gezichtsscrub voor mannen met een gevoelige huid

Als je last hebt van een gevoelige huid betekent dit vaak dat je snel reageert op stofjes en schimmels die van nature voorkomen op de huidflora (een trigger voor eczeem). Daarom is het handig om voor een gezichtsscrub te gaan die ook goed is voor de flora op je huid en die zo min mogelijk ingrediënten bevat waardoor je een allergische reactie kunt krijgen.

Het gebruiken van gezichtsscrub

Een gezichtsscrub wordt vaak onder de douche gebruikt omdat je huid nat moet zijn voor het aanbrengen van de scrub. Je brengt de scrub aan op de toppen van je vingers en wrijft lichtjes op je gezichtshuid in cirkels. Vermijd de gevoelige huid rond de ogen en je lippen. Die hebben geen scrub nodig en die zijn gevoelig voor beschadigingen. Daarbij kun je de scrubdeeltjes in je ogen krijgen en het laatste dat je wilt is dat je oogbol gescrubd wordt.

Na het scrubben spoel je je gezicht goed af.

Je dept je huid droog. Doordat je nu geen dode huidcellen meer op je huid hebt, kan je huid makkelijker beschadigd raken wanneer je je gezicht droog veegt. Houdt het daarom voor de zekerheid bij zachtjes deppen met een zachte handdoek. (In een droger wordt je handdoek vaak zachter dan bij drogen aan de lijn.)

Vervolgens kun je de toner, serum of moisturizer aanbrengen voor extra verzorging van je gezichtshuid, afhankelijk van je gezichtsverzorgingsroutine.

Gezichtsscrub als je een baard hebt

Juist als je een baard hebt kan een gezicht scrub handig zijn omdat je soms van witte vlokken in je baard kunt krijgen. Door de scrub door je baard heen te gebruiken verwijder je de dode huidcellen voordat het van die rare vlokken in je baard kunnen worden.

Door de baard vervolgens te verzorgen met baardolie verzorg je ook de huid die je net hebt gescrubd onder je baard.

Populaire gezicht scrubs in de Moquer shop

Op Moquer is de Baxter of California Exfoliating Facial Scrub een van de meest populaire keuzes. Deze scrub is speciaal voor de mannenhuid. Deze milde gezichtsexfoliant verwijdert voorzichtig onzuiverheden en dode huidcellen. Tegelijkertijd stimuleert het de huidvernieuwing. De hydraterende formule bevat maismeel en walnootschilpoeder als exfoliërende ingrediënten om je huid soepel te houden.

Baxter of California Facial Scrub is ook zeer goed te gebruiken als pre-shave product, omdat het de haartjes goed overeind zet en ingroeiende haren helpt te voorkomen. Ook helpt de formule tegen ontstekingen en roodheid.

In een review zegt Geoffrey:

“My face feels freshly renewed and smooth after using it in my daily skin care routine twice a week. The smell is amazing but won’t please everyone.”

Klik hier voor meer informatie over de Baxter of California Exfoliating Facial Scrub.

Voor de droge huid is de Brickell Men’s Renewing Face Scrub goed te gebruiken. Ook Mens Health geeft aan dat deze scrub in 2021 in de top behoort[2]. Het is een diep reinigende gezichtsscrub voor mannen die vuil, dode huidcellen en andere onzuiverheden verwijdert. Dit zorgt voor een beter uitziende huid en minder puistjes. De wetenschappelijke formule is 98% natuurlijk en 70% organisch en bevat geen parabenen, sulfaten, siliconen of andere chemische bestanddelen.

Brickell Men’s Renewing Face Scrub bevat ook natuurlijke moisturizers om irritatie en een droge huid te voorkomen. Je complexie verbetert en je poriën zullen niet meer verstopt zijn. Dit product is ook perfect te gebruiken voor het scheren omdat moeilijke haartjes verzacht worden en rechtop worden gezet voor een makkelijkere scheerbeurt.

Cagil zegt op onze website het volgende over deze scrub:

“Ik kreeg meestal tijdens het scheren pukkels, scheer irritaties. Nu ik de product brickell face scrub gebruik heb ik nergens last van.”

Klik hier voor meer informatie over de Brickell Men’s Renewing Face Scrub. 

Ook de Billy Jealousy Sucker Punch Face Scrub is speciaal voor de mannenhuid geformuleerd. Je gezicht krijgt overdag allerlei soorten vuiltjes te verduren die op je huid kunnen gaan zitten en onzuiverheden kunnen veroorzaken. Deze scrub verwijdert deze vuiltjes, dode huidcellen en andere onzuiverheden. Een ideaal product om te gebruiken voordat je je gaat scheren.

Billy Jealousy Sucker Punch Face Scrub zit tjokvol met allerlei natuurlijke ingrediënten om daarbij te helpen, zoals vitaminen en oliën. Daarnaast bevat de formule vulkanisch zand en gemalen walnootschillen om vuil weg te scrubben. De formule bevat geen parabenen of sulfaten.

Toby zegt het volgende over deze scrub:

“Ik heb dit product nu voor de 2e keer gekocht. De reden hiervoor was dat dit product mijn gigantisch goed bevalt in combinatie met de Billy Jealousy, white knight. Daarnaast gebruik ik een crème van Billy Jealousy. Mijn gezicht ziet er een stuk rustiger uit door deze scrub, heb geen last van puisten, rode huid of iets in die trend. Elke keer dat ik de scrub gebruik voelt mijn gezicht weer heerlijk zacht aan en daarnaast kalmeert de scrub mijn gezicht ook, wel is het belangrijk om daarna een crème te gebruiken aangezien je huid anders een beetje droog kan worden. Maar dit heb ik met elke scrub die ik gebruik. De scrub voelt daarnaast fijn aan op de huid, deze is namelijk zeer fijn en zonder grove stukken of andere gekkigheid. MAAR voordat je deze verpakking weg doet, snij hem alsjeblieft open. De reden hiervoor is dat ik hierdoor er minimaal nog 2 a 3 weken scrub uit heb kunnen halen.”

Klik hier voor meer informatie over de Billy Jealousy Sucker Punch Face Scrub. 

Met dit overzicht weet je nu meer over goede gezichtsscrubs voor mannen en kan je de scrub vinden die past bij jouw huid. Op de website kan je jouw huidtype aangeven en worden de scrubs aan je getoond die passen bij dat huidtype.

Wil je meer weten over gezichtsverzorging en styling? Volg Moquer dan ook op Facebook en Instagram. Vind je het leuk om vaker blogs van ons te lezen, abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Deze bevat elke week een nieuwe blog en andere nuttige informatie over haarstyling en huidverzorging.

Bronnen:

[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19250161/

[2] https://www.menshealth.com/grooming/g21601437/best-face-scrubs-for-men/