Haar verzorgen en stylen tijdens de verschillende seizoenen

Ieder seizoen heeft zijn eigen voor en nadelen. Zo hangt het van de temperatuur af wat van producten je moet gebruiken om je haar in topvorm te houden.

In deze blogpost ga ik per seizoen vertellen wat jij het beste voor je haar kan doen en welke producten je het beste kan gebruiken of juist beter kan vermijden. Op die manier kan je het beste voor je haar zorgen en je haar beschermen tegen de weersomstandigheden in alle seizoenen.

Je haar verzorgen en stylen in de zomer

Aangezien we aan het begin van de zomer zitten, begin ik met het seizoen de zomer. In de zomer is de temperatuur over het algemeen hoger en is er ook veel meer zonlicht en UV-straling. Dat heeft ook een effect op je haar.

Net zoals je huid beschadigd kan raken door de zon kan ook je haar beschadigd raken door de zon. Teveel zonlicht en UV-straling kan je haar droog en dof maken. Daarom is het belangrijk om je haar goed te verzorgen en om te proberen te voorkomen dat je teveel tijd in de volle zon doorbrengt.

Wanneer het warm is in de zomer ga je wellicht ook vaker naar het strand of het zwembad. Het zoute water of het chloor in het zwembad zijn allebei niet goed voor je haar wanneer het er vaak aan wordt blootgesteld.

Wanneer je veel buiten bent in de zomer, dan zal je ook regelmatig zweten. Veel buiten zijn zorgt er wellicht voor dat je vaker onder de douche gaat. Te vaak je haar wassen kan zorgen voor droog en dof haar. Ook dat is belangrijk om te onthouden in de zomer wanneer je je haar goed wilt verzorgen.

In de zomer is het dus vooral belangrijk om je haar goed te verzorgen en te hydrateren. Dat kan met een conditioner en ook bijvoorbeeld met een haarolie als je merkt dat je haar zeer droog is. Vooral wanneer je vaak je haar föhnt is het extra belangrijk om je haar goed te verzorgen in de zomer. Zo is het aan te raden om een pre styling spray te gebruiken om je haar te beschermen tegen de hitte van de föhn.

Nieuwste conditioner voor mannen in de shop:

 Je haar verzorgen en stylen in de herfst

In de herfst begint het weer kouder te worden en is het vaker regenachtig en winderig. Zowel kou, regen en wind kunnen je haar beschadigen. Ook zorgen regen en wind er natuurlijk voor dat je haar sneller uit model gaat. Vooral wanneer je producten op waterbasis gebruikt, zal dat sneller voorkomen in de herfst.

In de herfst kan het dus beter zijn om producten te gebruiken die minder op waterbasis zijn en daardoor zal je kapsel minder snel uit model gaan. Enkele voorbeelden van zulke producten zijn bijvoorbeeld een haarwax, haarklei, paste en andere producten met meer waxen en kleien in de formule.

Het voordeel van deze haarstyling producten is ook dat ze vaker een hogere hold hebben en daardoor je haar beter in model kunnen houden. Nog een voordeel van deze producten is dat ze niet opdrogen in je haar, waardoor restylen gemakkelijker is, mocht je haar toch een beetje door de war zijn gegaan door regen of wind.

Producten om te vermijden wanneer het regent zijn pomades, haarcrèmes, haargels en andere waterbasis producten. Deze producten lossen sneller op in water en wanneer het regent, dan kunnen deze producten veranderen in een natte drap.

Dit overkwam mij vroeger regelmatig toen ik nog goedkope haargel gebruikte van de Kruidvat of drogist. Toch een fan van dit soort producten, dan kan je beter gaan voor een oliebasis pomade.

Met al die regen, wind en eventueel kouder weer kunnen je haren het flink te verduren krijgen in de herfst, dus een goede reiniging is aan te raden. In de Moquer shop hebben we een grote selectie van shampoos om te kiezen wanneer je weer een keer flink bent natgeregend.

Nieuwste mannen shampoo in de shop:

Je haar verzorgen en stylen in de winter

In de winter is het natuurlijk het koudst. Dat betekent qua temperatuur dat je haar het meest te verduren heeft In de winter. Je haar heeft dan vooral goede verzorgingsproducten nodig om gezond en glanzend te blijven.

Daarom kan je in de winter het beste een conditioner gebruiken wanneer je je haar hebt gewassen met shampoo. Dan wordt je haar weer gevoed met natuurlijke ingrediënten en krijgt het extra hydratatie. Wanneer je merkt dat je haar zeer droog is, dan kan je ook gaan voor een leave-in conditioner of een haarolie.

Qua stylingproducten wil je, net zoals de herfst, wellicht de waterbasis producten minder gebruiken. Zeker als het vriest, dan worden deze producten zeer stug in je haar en dat is ook niet gezond voor je haar. In de winter zijn de weersomstandigheden ook grilliger, dus een product dat flexibel blijft is gemakkelijker in het gebruik. Een wax, clay of paste droogt meestal niet op en dan kan je je haar weer restylen wanneer dat nodig is.

Nieuwste hair clay in de shop:

Je haar verzorgen en stylen in de lente

De lente is wellicht het beste seizoen voor je haar. In de lente zijn de temperaturen nog niet extreem hoog en ook niet extreem laag. Daarnaast is het ook niet zo winderig als in de herfst en minder regenachtig. Daarom is de lente het mildste seizoen voor je haar.

Dat betekent dat je in de lente gebruik kunt maken van veel verschillende producten zonder al te veel rekening te houden met de weersomstandigheden. Op een zeer regenachtige of zeer winderige dag kan je dan altijd beslissen om die ochtend een ander haarstyling product te gebruiken.

Uiteraard is een shampoo altijd aan te raden om te gebruiken, ook in de lente. Het is meestal handig om te volgen met een goede conditioner om jouw haar in topconditie te houden. Merk je toch dat je haar wat droog is in de lente, dan kan je gaan voor een leave-in conditioner of haarolie, zoals eerder genoemd in deze post.

Op zoek naar een fijn haarproduct in de lente om alvast een beetje te flaneren op het terras? In dit geval zou je kunnen gaan voor een pomade om van die strakke kapsels te creëren. Een mooie look die opvalt.

Nieuwste haar pommade voor mannen:

Conclusie

Zoals je hebt gelezen, heeft ieder seizoen zijn eigen eigenschappen en je haar krijgt ze allemaal te verduren. Het is wellicht verleidelijk om altijd dezelfde producten te gebruiken voor je haar, maar ieder seizoen vereist andere verzorging en dus ook andere producten. Qua haarstyling is dat niet anders. Vooral als je in de zomer bijvoorbeeld een korter kapsel aanhoudt en in de winter een langere look, dan heb je zeker andere haarstylingproducten nodig per seizoen.

Het is vooral belangrijk om goed op te letten hoe jouw haar reageert in bepaalde weersomstandigheden. Wanneer je haar droog en dof aanvoelt, dan kan je gebruik maken van een conditioner of andere hydraterende producten. Wanneer je haar snel pluizig wordt vanwege een hogere luchtvochtigheid, dan kan je kiezen voor producten die pluis verminderen. Kijk goed naar je haar en voel hoe je haar eraan toe. Op basis daarvan is het eenvoudig om keuzes te maken en bij te sturen om jouw haar elk seizoen in topconditie te houden.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste kapsels, haarverzorging en grooming. In onze Moquer shop vindt je daarnaast meer dan 900 producten om jouw te helpen met jouw beste look!