anti aging nachtcrème voor mannen

Een nachtcrème is een belangrijke stap in je huidverzorgingsroutine als je graag fijne lijntjes en rimpels wilt verminderen. Het is dus een echt anti-aging product en goed om te hebben wanneer je hier serieus werk van gaat maken.

Wat is een nachtcrème precies?

Ik hoor je al denken: “Wat maakt een nachtcrème anders dan een moisturizer?” Goed dat je het vraagt, want in eerste instantie lijken ze veel op elkaar.

Beide producten zijn bedoeld om je huid te hydrateren en te verzorgen. Maar een moisturizer is een dagcrème en heeft daardoor andere eigenschappen. Denk aan bescherming tegen de zon (SPF), omgevingsfactoren en vuil.

Een nachtcrème voor mannen hoeft zich hier niet op te focussen wanneer je gewoon lekker licht te ronken op je kussen. Daarom is een nachtcrème ideaal voor de maximale hydratatie en om ervoor te zorgen dat je huid de gezonde voedingsstoffen optimaal opneemt.

Een nachtcrème kan dus eigenlijk zo’n 8 uur lang ongestoord zijn werk doen en daarom extra veel verzorging bieden. Daarom is deze categorie het best toegerust om jouw fijne lijntjes, rimpels en dergelijke aan te pakken.

Daarom zijn nachtcrèmes voor mannen ook dikker in vergelijking met een reguliere moisturizer.

Wat zit er meestal in een nachtcrème?

Een nachtcrème bevat in veel gevallen behoorlijk veel verschillende ingrediënten om jouw huid optimaal te verzorgen gedurende je slaap.

Natuurlijke oliën:

Ten eerste kan je veel natuurlijke oliën vinden in je nachtcrème en de reden laat zich raden: hydratatie. Uitdroging van je huid is een van de voornaamste redenen waarom je huid rimpels en fijne lijntjes begint te vertonen. Naarmate je ouder wordt heeft je huid steeds meer hydratatie nodig.

Welke oliën in je nachtcrème zitten hangt er helemaal vanaf, want er zijn veel goede keuzes. Populaire opties zijn arganolie, druivenpitolie, kokosolie, tea tree olie en dergelijke.

Vitamines:

Een tweede categorie die je in de ingrediëntenlijst kan vinden zijn vitamines. Veel ingrediënten bevatten ook hun eigen vitamines, maar er zijn een paar vitamines die vaak worden toegevoegd aan je nachtcrème.

Een voorbeeld is bijvoorbeeld vitamine C. Deze voedingstof werkt heel goed om de schade van de zon te repareren en het vertraagt het verouderingsproces. Ook vitamine E zie je regelmatig in nachtcrèmes omdat het je huid beschermt tegen vrije radicalen.

Gezonde zuren:

Het bekendste zuur dat je in nachtcrèmes voor mannen en andere hydraterende anti-aging producten terugvindt, is hyaluronzuur.

Dat komt omdat dit molecuul zo’n 1000 keer zijn eigen gewicht in vocht kan vasthouden en dus zorgt voor maximale hydratatie. Natuurlijke ideaal als zo’n ingrediënt jouw huid lekker de hele nacht kan hydrateren.

Vitamine C is ook een zuur eigenlijk, want het wordt ook wel ascorbinezuur genoemd.

De beste nachtcrèmes voor mannen

In de Moquer shop hebben we uiteraard een paar goede nachtcrèmes om te bekijken als jij serieus werkt wilt gaan maken van jouw anti-aging routine.

Brickell Men’s Revitalizing Anti-Aging Cream

Wij zijn altijd een fan van de producten van Brickell en dit is een ideale nachtcrème voor de dikkere mannenhuid. Mannenhuid is altijd iets dikker in vergelijking met vrouwenhuid en daarom kan je niet zomaar dezelfde producten gebruiken.

Deze Revitalizing Anti-Aging Cream is de tegenhanger van de dagcrème van Brickell genaamd Resurfacing Anti-Aging Cream. Beide zijn ook verkrijgbaar als handig Day and Night pakket.

De formule van deze nachtcrème is 100% natuurlijke en 81% organisch.

Dit product zit boordevol natuurlijke extracten en oliën. Het maakt je huid strakker en elastischer. Vooral na een week of twee ga je echt de beste resultaten waarnemen. Dit product is beschikbaar als scented en unsceted versie.

Jack Black BAK-up Night Cream

Jack Black heeft meerdere producten om de tekenen van veroudering aan te pakken en dit product is hun nachtcrème. Deze hydraterende crème gaat fijne lijntjes en rimpels tegen met behulp van natuurlijke ingrediënten en extracten.

Deze nachtcrème voor mannen bevat geen retinol, maar bakuchiol, want dat ingrediënt geeft minder irritatie en heeft nog steeds dezelfde eigenschappen als retinol. Namelijk, het egaliseren van je huid en het verbeteren van de elasticiteit.

Deze Jack Black BAK-up Night Cream bevat meerdere natuurlijke oliën voor een optimale verzorging en is geschikt voor alle huidtypes.

Lumin Skin Super Biome Gel Moisturizer

Ook Lumin Skin is een mannenmerk dat bekend staat om zijn vele goede huidverzorgingsproducten. De formules zijn gebaseerd op Koreaanse skincare producten en bevatten veel natuurlijek ingrediënten. Deze moisturizer is een licht product dat helpt om jouw huid flink te hydrateren waardoor fijne lijntjes minder zichtbaar worden.

Je kan deze oil free moisturizer perfect gebruiken als nachtcrème omdat het de tekenen van veroudering bestijdt en de celgeneratie bevordert. Dit product bevat ook hyaluronzuur voor ongekende hydratatie. De formule bevat veel natuurlijke extracten en ingrediënten om jouw huid te voeden met belangrijke voedingstoffen.

 

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van nachtcrèmes voor mannen, maar in de Moquer shop hebben we nog veel meer producten gericht op anti-aging. Denk bijvoorbeeld aan een dagserum en nachtserum, maar ook andere soorten moisturizers en producten om donkere kringen en wallen aan te pakken.

Conclusie

Een nachtcrème is wellicht geen product waar je meteen mee hoeft te beginnen op je 18de. Het is echt een geavanceerd product dat verschilt van een reguliere moisturizer of dagcrème en daardoor ook vaak iets prijziger is. Ook omdat het meestal meer ingrediënten bevat.

Maar wanneer je de 30 gepasseerd bent en je op een natuurlijke manier jouw huid zo lang mogelijk mooi wilt houden, dan is een anti-aging nachtcrème onmisbaar in jouw huidverzorgingsroutine.

In veel gevallen hebben premium nachtcrèmes voor mannen ook een tegenhanger om te gebruiken overdag, dus dan weet je dat die twee producten naadloos aansluiten op elkaar.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste huidverzorging, kapsels en baarden. Kortom, alles voor mannen!