Nachtcrème voor Mannen

Beste anti-aging nachtcrèmes voor mannen

This blog post is also available in: Engels

Een nachtcrème is een belangrijke stap in je huidverzorgingsroutine als je graag fijne lijntjes en rimpels wilt verminderen. Het is dus een echt anti-aging product en goed om te hebben wanneer je hier serieus werk van gaat maken.

Wat is een nachtcrème precies?

Ik hoor je al denken: “Wat maakt een nachtcrème anders dan een moisturizer?” Goed dat je het vraagt, want in eerste instantie lijken ze veel op elkaar.

Beide producten zijn bedoeld om je huid te hydrateren en te verzorgen. Maar een moisturizer is een dagcrème en heeft daardoor andere eigenschappen. Denk aan bescherming tegen de zon (SPF), omgevingsfactoren en vuil.

Een nachtcrème voor mannen hoeft zich hier niet op te focussen wanneer je gewoon lekker licht te ronken op je kussen. Daarom is een nachtcrème ideaal voor de maximale hydratatie en om ervoor te zorgen dat je huid de gezonde voedingsstoffen optimaal opneemt.

Een nachtcrème kan dus eigenlijk zo’n 8 uur lang ongestoord zijn werk doen en daarom extra veel verzorging bieden. Daarom is deze categorie het best toegerust om jouw fijne lijntjes, rimpels en dergelijke aan te pakken.

Daarom zijn nachtcrèmes voor mannen ook dikker in vergelijking met een reguliere moisturizer.

Wat zit er meestal in een nachtcrème?

Een nachtcrème bevat in veel gevallen behoorlijk veel verschillende ingrediënten om jouw huid optimaal te verzorgen gedurende je slaap.

Natuurlijke oliën:

Ten eerste kan je veel natuurlijke oliën vinden in je nachtcrème en de reden laat zich raden: hydratatie. Uitdroging van je huid is een van de voornaamste redenen waarom je huid rimpels en fijne lijntjes begint te vertonen. Naarmate je ouder wordt heeft je huid steeds meer hydratatie nodig.

Welke oliën in je nachtcrème zitten hangt er helemaal vanaf, want er zijn veel goede keuzes. Populaire opties zijn arganolie, druivenpitolie, kokosolie, tea tree olie en dergelijke.

Vitamines:

Een tweede categorie die je in de ingrediëntenlijst kan vinden zijn vitamines. Veel ingrediënten bevatten ook hun eigen vitamines, maar er zijn een paar vitamines die vaak worden toegevoegd aan je nachtcrème.

Een voorbeeld is bijvoorbeeld vitamine C. Deze voedingstof werkt heel goed om de schade van de zon te repareren en het vertraagt het verouderingsproces. Ook vitamine E zie je regelmatig in nachtcrèmes omdat het je huid beschermt tegen vrije radicalen.

Gezonde zuren:

Het bekendste zuur dat je in nachtcrèmes voor mannen en andere hydraterende anti-aging producten terugvindt, is hyaluronzuur.

Dat komt omdat dit molecuul zo’n 1000 keer zijn eigen gewicht in vocht kan vasthouden en dus zorgt voor maximale hydratatie. Natuurlijke ideaal als zo’n ingrediënt jouw huid lekker de hele nacht kan hydrateren.

Vitamine C is ook een zuur eigenlijk, want het wordt ook wel ascorbinezuur genoemd.

De beste nachtcrèmes voor mannen

In de Moquer shop hebben we uiteraard een paar goede nachtcrèmes om te bekijken als jij serieus werkt wilt gaan maken van jouw anti-aging routine.

Brickell Men’s Revitalizing Anti-Aging Cream

Brickell Revitalizing Anti-Aging CreamWij zijn altijd een fan van de producten van Brickell en dit is een ideale nachtcrème voor de dikkere mannenhuid. Mannenhuid is altijd iets dikker in vergelijking met vrouwenhuid en daarom kan je niet zomaar dezelfde producten gebruiken.

Deze Revitalizing Anti-Aging Cream is de tegenhanger van de dagcrème van Brickell genaamd Resurfacing Anti-Aging Cream. Beide zijn ook verkrijgbaar als handig Day and Night pakket.

De formule van deze nachtcrème is 100% natuurlijke en 81% organisch.

Dit product zit boordevol natuurlijke extracten en oliën. Het maakt je huid strakker en elastischer. Vooral na een week of twee ga je echt de beste resultaten waarnemen.

Klik hier om de Brickell Men’s Revitalizing Anti-Aging Cream te bekijken.

Jack Henry Nightly Detox Moisturizer

Jack Henry Nightly DetoxJack Henry is een zeer interessant en modern merk. Ze gaan een klein beetje tegen de stroom in, omdat hun producten juist heel weinig ingrediënten bevatten. Hun filosofie is dat je juist maar heel weinig goede ingrediënten nodig hebt voor een goede verzorging van je huid en haar.

Jack Henry Nightly Detox Moisturizer bevat daarom maar enkele ingrediënten. De natuurlijke oliën in deze nachtcrème voor mannen bevorderen de collageenproductie en zorgen voor heel veel hydratatie.

De formule heeft ook anti-ontstekende eigenschappen en helpt bij vlekjes en roodheid. Jack Henry heeft ook een Morning Hydrate Moisturizer als tegenhanger die je juist gedurende de dag gebruikt.

Klik hier om de Jack Henry Nightly Detox Moisturizer te bekijken.

Brickell Men’s Repairing Night Serum

Brickell Night SerumDit serum bevat plantaardige stamcellen, hyaluronzuur, vitamine C en nog veel meer gezonde ingrediënten om de collageenproductie te verbeteren waardoor jouw huid weer strakker en elastischer wordt.

Dit nachtserum is geschikt voor alle huidtypen en dringt diep door tot in jouw huid om al deze goede voedingstoffen af te leveren. Dit product kan ook ideaal gecombineerd worden met andere anti-aging producten.

Ook deze Repairing Night Serum heeft een tegenhanger om te gebruiken overdag, namelijk de Brickell Day Serum.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van premium nachtcrèmes voor mannen. In de shop vindt je nog veel meer anti-aging producten, waaronder een grote selectie aan producten die speciaal voor de gevoelige huid onder je ogen is en voor de gevoelige huid bij je jukbeenderen.

Klik hier om de Brickell Men’s Repairing Night Serum te bekijken.

Conclusie

Een nachtcrème is wellicht geen product waar je meteen mee hoeft te beginnen op je 18de. Het is echt een geavanceerd product dat verschilt van een reguliere moisturizer of dagcrème en daardoor ook vaak iets prijziger is. Ook omdat het meestal meer ingrediënten bevat.

Maar wanneer je de 30 gepasseerd bent en je op een natuurlijke manier jouw huid zo lang mogelijk mooi wilt houden, dan is een anti-aging nachtcrème onmisbaar in jouw huidverzorgingsroutine.

In veel gevallen hebben premium nachtcrèmes voor mannen ook een tegenhanger om te gebruiken overdag, dus dan weet je dat die twee producten naadloos aansluiten op elkaar.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste huidverzorging, kapsels en baarden. Kortom, alles voor mannen!