• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Blok Zeep

Wat is een blok zeep?

Lees meer

In principe zullen de meesten wel een blok zeep herkennen. In de eerste plaats om je handen te wassen, maar je kan ook een zeepblok gebruiken om je lichaamshuid te wassen onder de douche. Gewoon een goed blok zeep wordt steeds populairder om te gebruiken in plaats van een reguliere douchegel.

Is een blok zeep wel hygiënisch?

Er gaan veel misverstanden rond over zeepblokken, want ze zouden niet hygiënisch zijn. Een douchegel zit in een flacon of fles, maar een blok zeep niet. Wanneer je de zeep goed laat drogen na het gebruik, dan hebben bacteriën geen kans om zich te vermenigvuldigen. Het is belangrijk om de zeep op een bakje te leggen waar het extra water uit kan lekken.

De flacon of het pompje van een reguliere douchegel bevat meestal nog meer bacteriën dan gewoon een blok zeep.

Voordelen van een blok zeep voor mannen

Een van de voorstelen van een zeepblok, is dat het erg lang meegaat. Je kan heel lang doen met een body bar. Een bijkomend voordeel is dat bepaalde blokken zeep ook lichte scrub deeltjes bevatten, zodat je meteen je huid een beetje kan exfoliëren voor een extra diepe reiniging.

En tegenwoordig is ook het milieu erg belangrijk. Een natuurlijk blok zeep komt vaak in een kartonnetje en bevat dus geen plastic verpakkingen. Daarnaast is ook de productie van een blok zeep veel milieuvriendelijker in vergelijking met vloeibare zepen.

Hoe gebruik je een blok zeep?

Wanneer je gaat douche is het eerst altijd belangrijk om je even snel af te spoelen met warm water. Dan heb je de grootste vuildeeltjes en het meeste zweet al weggewassen en dan kan je daarna goed een stuk zeep gebruiken.

Zorg ervoor dat je huid nat is en maak ook het blok zeep een beetje nat. Masseer nu de zeep op je huid. Doe dat in ronde bewegingen, vooral als de zeep ook scrubdeeltjes bevat. Vervolgens spoel je jezelf en het blok zeep goed af. Laat de zeep goed uitlekken in een bakje waar het water uit kan ontsnappen, zodat de zeep goed opdroogt. Op die manier geef je bacteriën en schimmels geen kans.

Breng op je afgedroogde huid vervolgens een goede bodylotion aan om jouw huid weer te hydrateren en te voeden.

Beste zeepblokken voor mannen

Hieronder in de shop kan je zien dat we een aantal blokken zeep voor mannen aanbieden. Sommige daarvan hebben ook scrubdeeltjes en andere blokken zeep bevatten geactiveerde houtskool. De houtskool helpt om dieper gelegen vuil uit je poriën te trekken zodat je minder snel last krijgt van puistjes of acne.

Vooral de stukken zeep van Baxter of California zijn erg populair vanwege de gezonde ingrediënten en de grootte van de zeep. Die gaan een lange tijd mee.

Lees minder
Filters
8 producten
Sorteren op
8 producten
Sorteren op