What to do against dry skin for men?

Droge huid mannen: wat kan je er tegen doen?

Droge huid, mannen hebben hier ook last van. Een droge huid lijkt heel leuk in de pubertijd, want jij hebt dan geen of nauwelijks last van jeugdpuistjes. Helaas is dat ook het enige moment in je leven wanneer een droge huid kan voelen als een soort zegen. Want een droge huid heeft ook ontzettend veel nadelen.

Je huid voelt vaak trekkerig aan en je kan zelfs een gebarsten huid krijgen. Daarbij krijg je sneller last van rimpels als je een droge huid hebt vergeleken met mannen met een normale tot vette huid.

Daarnaast heb je ook vaker last van huidschilfers die nog een beetje aan je hoofd hangen. Vooral de baard is een plaats waar die huidschilfers graag blijven zitten omdat je baardharen ze graag vasthouden. Dat wordt ook wel baardroos genoemd.

Droge huid verzorgen

Vooral het inbrengen van vocht is ontzettend belangrijk voor het verzorgen van een droge huid. Daarnaast wil je niet dat gezichtsreinigende producten je huid ontdoen van de natuurlijke oliën, want daar heb je er al zo weinig van.

Het is wel belangrijk om je gezicht te reinigen voordat je moisturizer aanbrengt, zodat de moisturizer goed wordt opgenomen door je huid.

Een goede gezichtsreiniger voor de droge huid is de Brickell Men’s Purifying Charcoal Face Wash. Deze is geschikt voor alle huidtypen en met name voor de droge en gevoelige huid. Deze wetenschappelijke formule is 99% natuurlijk en 60% organisch. Dit product is helemaal vrij van parabenen, sulfaten, siliconen en andere chemische bestanddelen.

Doordat deze vooral natuurlijk is, is deze ontzettend goed voor de huid en droogt hij niet uit. Het enige bijzondere aan deze face wash is dat hij niet schuimt en dat kan even wennen zijn.

Klik hier voor meer informatie over de Brickell Men’s Purifying Charcoal Face Wash.

Na het reinigen kun je je favoriete moisturizer aanbrengen. Als je een droge huid hebt kan het handig zijn om meerdere keren per dag moisturizer aan te brengen. Brickell heeft hier rekening mee gehouden en heeft hiervoor een set ontwikkeld. De Brickell Men’s Day and Night Anti-Aging Cream Routine.

Deze bevat twee anti-aging crèmes voor mannen om de tekenen van veroudering tegen te gaan. Je huid zal gevoed en gehydrateerd worden gedurende 24 uur.

Klik hier voor meer informatie over deze set. 

Heb je last van huidschilfers? Dan kan het handig zijn om je huid af en toe te exfoliëren. Je verwijdert dan de dode huidcellen en dus ook de schilfers.

De Billy Jealousy White Knight Gentle Daily Facial Cleanser is speciaal ontwikkeld voor de droge en gevoelige huid. Dit is een milde gezichtsscrub voor de gevoelige huid. De niet-agressieve formule verwijdert voorzichtig dode huidcellen, vuil en onzuiverheden uit je poriën voor een beter uitziende huid.

Billy Jealousy White Knight Gentle Daily Facial Cleanser bevat natuurlijke extracten en oliën om jouw huid te voeden en te verzorgen. Je huid krijgt een betere structuur en zal niet strak aanvoelen. De formule bevat geen parabenen of sulfaten en heeft een frisse geur.

Klik hier voor meer informatie over de Billy Jealousy White Knight Gentle Daily Facial Cleanser. 

Droge huid of eczeem?

Je hebt ook een grotere kans op eczeem als je last hebt van een droge huid. Als je merkt dat normale moisturizers niets doen aan je droge plekken is de kans groot dat je last hebt van seborroïsch eczeem. Dit is onder andere te herkennen aan huidschilfers en het wordt vaak erger als je meer last hebt van stress[1].

Dit soort droge plekken heb je dan vaak op je T-zone. Dit is bij en tussen je wenkbrauwen, rond je neus, mond en kin.

Als je last hebt van eczeem zijn bepaalde toevoegingen aan de moisturizer handig om alsnog het gewenste effect te hebben. Je kunt daarnaast ook naar een dermatoloog gaan om jouw huidklachten te onderzoeken.

Over het algemeen lijkt seborroïsch eczeem een beetje op roos, maar dan dus op je gezicht. Net als bij roos is het belangrijk om de flora op je huid gezond te houden, zodat de hydratatie goed gaat.

Droge huid met eczeem verzorgen

Er zijn bepaalde natuurlijke stoffen die je huid helpen vocht vast te houden wanneer je last hebt van eczeem, zoals:

  • Zink.
  • Groene thee[2].
  • Hyaluronzuur.

Uit onderzoek blijkt dat zink en groene thee extract helpen om seborroïsch eczeem te verminderen. Hyaluronzuur werkt juist ontzettend goed om vocht vast te houden en dit kan zelfs rimpels minder diep maken. Deze is ook sowieso handig in een moisturizer.

De Brickell Men’s Daily Essential Face Moisturizer heeft onder andere groene thee en hyaluronzuur. Dit is een lichte en super snel absorberende moisturizer speciaal voor mannen. De formule zit boordevol natuurlijke ingrediënten om je huid te hydrateren, voeden, vernieuwen en beschermen. Geschikt voor alle huidtypes, inclusief en droge en gevoelige huid.

Klik hier voor meer informatie over de Brickell Men’s Daily Essential Face Moisturizer. 

Baardolie tegen huidschilfers

Baardolie is niet alleen goed voor je haren. Het is ook goed voor een droge huid of een huid met eczeem. De Shear Revival Sawbones All Purpose Oil is een zeer veelzijdig product dat je kan gebruiken voor zowel je haar, baard en huid. Dit product bevat vele natuurlijke oliën voor een optimale hydratatie. Je baard, haar en huid worden gevoed en verlicht.

In deze baardolie zit avocado olie. Dat werkt ook goed om eczeem te behandelen[3]. Shear Revival Sawbones All Purpose Oil is volledig vegan en gemaakt van plantaardige ingrediënten. De formule bevat geen parabenen of sulfaten en heeft een aangename geur van bergamot, rozemarijn en amber.

Klik hier voor meer informatie over de Shear Revival Sawbones All Purpose Oil.

Een droge huid kan dus gewoon droog zijn of je kunt last hebben van seborroïsch eczeem. In beide gevallen is het belangrijk om de huid goed schoon te maken en te hydrateren. Moisturizers met hyaluronzuur zijn ontzettend handig voor het hydrateren van de huid.

Daarnaast is het bij eczeem handig om ook ingrediënten als zink, avocado olie of groene thee te hebben omdat die helpen om het eczeem te bestrijden.

Naast de praktische kanten van huidverzorging is het ook belangrijk om stress zoveel mogelijk te vermijden om zo min mogelijk last te hebben van eczeem.

Wil je meer weten over gezichtsverzorging voor mannen? Volg Moquer dan ook op Facebook of word lid van onze besloten community op Facebook.

[1] https://link.springer.com/article/10.1007/s13555-019-00319-0

[2] https://assets.researchsquare.com/files/rs-129183/v1/81bb6909-efb4-4eaa-9222-f4d93f3dcd42.pdf

[3] http://jddtonline.info/index.php/jddt/article/view/1962