Droge huid man

Droge huid, mannen hebben hier ook last van. Een droge huid lijkt heel leuk in de pubertijd, want jij hebt dan geen of nauwelijks last van jeugdpuistjes. Helaas is dat ook het enige moment in je leven wanneer een droge huid kan voelen als een soort zegen. Want een droge huid heeft ook flink wat nadelen.

Je huid voelt vaak trekkerig aan en je kan zelfs een gebarsten huid krijgen als het te erg wordt. Daarbij krijg je sneller last van rimpels als je een droge huid hebt vergeleken met mannen met een normale, gecombineerde of vette huid.

Daarnaast heb je ook vaker last van huidschilfers die nog een beetje aan je hoofd hangen. Vooral de baard is een plaats waar die huidschilfers graag blijven zitten omdat je baardharen ze graag vasthouden. Deze witte vlokken worden ook we baardroos genoemd.

Droge huid verzorgen

Vooral het inbrengen van vocht is ontzettend belangrijk voor het verzorgen van een droge huid als man. Daarnaast wil je niet dat gezichtsreinigers je huid ontdoen van de natuurlijke oliën, want daar heb je er al zo weinig van. Het is wel belangrijk om je gezicht te reinigen voordat je moisturizer aanbrengt, zodat de moisturizer goed wordt opgenomen door je huid.

Daarom moet je goed kijken naar je huidverzorgingsroutine en producten gebruiken die geformuleerd zijn voor een droge huid. Op die manier kan je toch gaan voor een mooie huid, maar hoef je niet bang te zijn dat je droge huid erger wordt.

Gezichtsreiniger voor droge huid man

Wanneer je last hebt van een droge of trekkerige huid, dan is het belangrijk om een milde gezichtsreiniger te gebruiken. Op die manier kan je je huid wel goed reinigen, maar droogt deze niet uit door het wegwassen van de natuurlijke oliën. Hoe natuurlijker, hoe beter en als een gezichtsreiniger ook nog organische ingrediënten bevat, dan is dat helemaal ideaal voor een droog huidtype.

Gezichtsscrub voor droge huid tegen schilfers

Heb je last van huidschilfers? Dan kan het handig zijn om je huid af en toe te exfoliëren. Je verwijdert dan de dode huidcellen en dus ook de witte vlokken. Een goede scrub zorgt ervoor dat alle losse huidschilfers los komen van je huid en worden verwijderd. Het is aan te raden om een gezichtsscrub zo'n 2 keer per week te gebruiken. Wanneer je last hebt van een droog gezicht, dan kan je het beter ook niet te vaak gebruiken, want een scrub reinigt meer in vergelijking met een gezichtsreiniger.

Moisturizer voor mannen met droge huid

Na het reinigen van een droge huid, is het enorm belangrijk om deze weer heel goed te hydrateren met een gezichtscrème. Deze creams voeden je huid en brengen de vochtbalans weer op peil. Dit soort dag- of nachtcrèmes bevatten soms ook goede ingrediënten die goed werken voor anti-aging. Hyaluronzuur is bijvoorbeeld een ingrediënt dat perfect werkt voor mannen met een droog gezicht en die ook wel wat anti-aging willen gaan toepassen.

Droge huid of eczeem?

Je hebt ook een grotere kans op eczeem als je last hebt van een droge huid. Als je merkt dat normale moisturizers niets doen aan je droge plekken is de kans groot dat je last hebt van seborroïsch eczeem. Dit is onder andere te herkennen aan huidschilfers en het wordt vaak erger als je meer last hebt van stress[1].

Dit soort droge plekken heb je dan vaak op je T-zone. Dit is bij en tussen je wenkbrauwen, rond je neus, mond en kin.

Als je last hebt van eczeem zijn bepaalde toevoegingen aan de moisturizer handig om alsnog het gewenste effect te hebben. Je kunt daarnaast ook naar een dermatoloog gaan om jouw huidklachten te onderzoeken.

Over het algemeen lijkt seborroïsch eczeem een beetje op roos, maar dan dus op je gezicht. Net als bij roos is het belangrijk om de flora op je huid gezond te houden, zodat de hydratatie goed gaat.

Droge huid met eczeem verzorgen

Er zijn bepaalde natuurlijke stoffen die je huid helpen vocht vast te houden wanneer je last hebt van eczeem, zoals:

Uit onderzoek blijkt dat zink en groene thee extract helpen om seborroïsch eczeem te verminderen. Hyaluronzuur werkt juist ontzettend goed om vocht vast te houden en dit kan zelfs rimpels minder diep maken. Deze is ook sowieso handig in een moisturizer, dus bekijk daarom de gezichtscrèmes hierboven eens.

Baardolie tegen drogen huid

Baardolie is niet alleen goed voor je baardharen. Het is ook goed voor een droge huid of een huid met eczeem. Daarom is het zo belangrijk om de huid onder je baard heel goed mee te pakken wanneer je een baardolie aanbrengt. Je neemt een paar druppels baardolie op je handpalm en wrijft dan je handpalmen tegen elkaar (en niet je vingers). Veeg daarna met je handpalm je baard omhoog terwijl je contact maakt met de huid eronder. Strijk daarna je baard weer terug.

Op die manier verdeel je de baardolie heel gelijkmatig en hydrateer je tegelijkertijd de huid eronder. Op die manier, in combinatie met het gebruik van een scrub, verklein je de kans op witte vlokken in je baard. Een droge gezichtshuid verzorgen als man is dus een kwestie van dode huidcellen verwijderen en je huid gevoed en gehydrateerd te houden.

Conclusie

Een droge huid kan dus gewoon droog zijn of je kunt last hebben van seborroïsch eczeem. In beide gevallen is het belangrijk om de huid goed schoon te maken en te hydrateren. Gezichtscrèmes met hyaluronzuur zijn ontzettend handig voor het hydrateren van je huid en hebben anti-aging eigenschappen.

Daarnaast is het bij eczeem handig om ook ingrediënten als zink, avocado olie of groene thee te hebben, omdat die helpen om het eczeem te bestrijden.

Naast de praktische kanten van huidverzorging is het ook belangrijk om stress zoveel mogelijk te vermijden om zo min mogelijk last te hebben van eczeem.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste huidverzorging, haarverzoring, haarstyling en nog veel meer! In onze Moquer shop vindt je daarnaast honderden producten om een mooie huid te bereiken!