• Voor 23 uur besteld = morgen in huis
  • 5% korting vanaf 3 producten
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Cadeau t.w.v. € 7,95 bij aankoop van € 75+

Baardbalsem

Wat is baardbalsem?

Lees meer

Baardbalsem is een product dat helpt om jouw baard in model te houden. Het heeft hydraterende eigenschappen, maar je kan er ook je baard mee stylen of in model brengen. Baardhaartjes die bijvoorbeeld moeilijk te temmen zijn, krijg je makkelijker glad met een baardbalsem. De structuur van baardbalsem is een beetje zoals harde boter.

Eigenschappen van baardbalsem

Een baardbalsem heeft meerdere belangrijke eigenschappen om jouw baard en huid in topconditie te houden. Dit zijn de belangrijkste:

  • Het geeft je baard een beetje glans.
  • Het helpt om vocht wat je met een conditioner op je baard hebt gebracht in je baard te houden.
  • Het zorgt voor een beetje extra gewicht, waardoor je baard steiler wordt.
  • Het voedt je baardhaar met vitaminen en mineralen waardoor het gezond blijft.

Baardbalsem vs baardolie

Hoewel een baardbalsem veel lijkt op een baardolie en wordt gebruikt voor dezelfde redenen, zijn er wel degelijk belangrijke verschillen tussen een baardbalsem en een baardolie. Hieronder de belangrijkste verschillen:

  • Een baardbalsem bevat andere ingrediënten. Een baardolie is, zoals de naam doet vermoeden, opgebouwd uit meerdere oliën. Een baardbalsem bevat vaak boters, zoals shea boter of mangoboter.
  • Doordat baardbalsem andere ingrediënten bevat, is ook de structuur en viscositeit heel anders dan baardolie. Het heeft een dikkere structuur, vergelijkbaar met een zachte wax. Baardolie is vloeibaar.
  • Een baardbalsem zorgt voor een lichte tot medium hold en kan daardoor goed gebruikt worden om je baard in model te brengen. Een baardolie is daar minder geschikt voor.

Hoe baardbalsem gebruiken en aanbrengen?

Een baardbalsem is ietsjes lastiger in het gebruik van een baardolie. Aangezien een baardbalsem vaak wat harder is, druk je het product met de achterkant van je nagel uit het potje. Daarna laat je de balsem een beetje smelten tussen je vingers. Dan wordt de baardbalsem zachter en is het makkelijker aan te brengen in je baard.

Gebruik je vingers om de baardbalsem te verdelen en om je baard in model te brengen en lastige haartjes onder controle te krijgen. Gebruik niet teveel in eerste instantie, want je kan altijd wat meer aanbrengen.

Beste baardbalsem

Baardbalsem is op veel plekken verkrijgbaar, maar meestal ga je de beste baardbalsems niet vinden bij de Kruidvat, Etos of supermarkt. Reuzel baardbalsem is erg populair en tevens een Nederlands product. De Reuzel baardbalsem is verkrijgbaar in twee aangename geuren. De ene is houtachtig en de andere is houtachtig en kruidig.

Daarnaast zijn ook de American Crew Baardbalsem en Uppercut Baardbalsem erg populair wereldwijd. En suavecito heeft ook meerdere beard balms beschikbaar in aangename geuren. Baardbalsems zijn in vergelijking met veel andere producten meestal behoorlijk betaalbaar, dus dat is mooi meegenomen.

Filters
12 producten
Sorteren op
12 producten
Sorteren op