Anti rimpel crème mannen

Wanneer we ouder worden, dan krijgen we allemaal rimpels. Er wordt wel eens gezegd dat mannen er steeds beter gaan uitzien naarmate ze ouder worden, maar het is lastig om daar uitspraken over te doen.

Op de Moquer blog kan je al verschillende artikelen vinden over anti-aging producten, nachtcrèmes voor mannen en ook producten om donkere kringen onder je ogen te verminderen, maar deze blog post gaat specifiek over anti rimpel crème voor mannen.

Hoe ontstaan rimpels?

Vaak begint het met een rimpel op je voorhoofd en later krijg je ook rimpels bij je ogen (kraaienpootjes) en rimpels rondom je mond. Lachen is gezond, maar zorgt over tijd ook voor meer rimpels.

Wanneer je ouder wordt, dan wordt je huid dunner, slapper en minder elastisch. Dat komt mede door de verminderde aanmaak van collageen. Daardoor kan je huid zich minder goed beschermen en krijg je rimpels.

De mannenhuid is wat dikker en daarom vallen rimpels wellicht iets minder op, maar een anti rimpel crème kan zeker helpen. Vooral als je er op tijd mee begint. Ik zal straks een aantal goede opties benoemen.

Wat kan je zelf doen om rimpels te voorkomen?

Anti rimpel crème of zelfs cosmetische ingrepen kunnen gebruikt worden om rimpels aan te pakken, maar er zijn verschillende zaken waar je zelf rekening mee kan houden om te zorgen dat je niet te snel en niet te diepe rimpels krijgt.

Al vanaf rond je 25ste à 30ste ga je fijne lijntjes ontwaren en ook vanaf die leeftijd kan het al nuttig zijn om na te denken over anti-aging producten.

1. Erfelijke factor

Ik begin met een belangrijke factor waar je zelf maar weinig aan kan doen. De genetische factor. Als in jouw familie, mannen snel rimpels kregen en niet zo’n hele mooie of strakke huid hebben, dan is de kans groot dat jij dit ook gaat merken. Daar doe je weinig aan.

2. Blootstelling aan de zon

Het is wel vaker aan bod gekomen, want te veel zonlicht of UV is eigenlijk nergens goed voor, dus ook niet voor rimpels. Bescherm je huid dus goed met zonnebrand als je gaat zonnen en gebruik op andere dagen een dagcrème met SPF.

3. Roken

Roken is slecht voor je huid, dus ook slecht voor je rimpels. Het heeft weinig zin om bijvoorbeeld een goede anti rimpel crème te gebruiken als je daarnaast gewoon blijft door roken. Stoppen met roken is moeilijk, maar je zult op zoveel vlakken het verschil gaan merken.

Ook alcohol maakt je huid er niet beter op over tijd als je er te veel van nuttigt.

4. Hydratatie

Water drinken is altijd aan te raden en al helemaal om jouw huid goed te verzorgen. Hoe droger de huid, hoe eerder er lijntjes en barstjes ontstaan. Meer water = minder rimpels over tijd, dus drink genoeg water op dagelijkse basis om jezelf een plezier te doen.

5. De elementen

Als je heel veel buiten werkt, in weer en wind, dan ga je dat ook terugzien in je gezicht en je handen. De huid die blootgesteld is aan de elementen verouderd sneller en krijgt eerder te maken met rimpels vanwege uitdroging, de zon, wind en vervuiling. Probeer daar dus ook op te letten.

Anti rimpel crème voor mannen

Zoals gezegd is het aan te raden om rond je dertigste al te beginnen met anti rimpel crème en eventueel andere anti-aging producten. Voorkomen is beter dan genezen, dus het is beter om je huid zo lang mogelijk mooi te houden, dan op latere leeftijd opeens proberen om van je rimpels af te komen.

Voordat ik zo meteen een aantal van de betere anti rimpel crèmes voor mannen benoem, is het wellicht goed om te weten hoe en waarom anti rimpel crèmes werken.

Hoe werkt anti rimpel crème?

Er zijn een aantal aspecten die anti rimpel crème verbetert waardoor fijne lijntjes en rimpels minder worden over tijd. Meestal dien je een crème wel minstens zo’n twee weken op dagelijkse basis te gebruiken om het beste resultaat te bereiken.

1. Hydratatie

Ten eerste bevatten goede anti rimpel crèmes voor mannen ingrediënten om jouw huid te hydrateren. Een populair ingrediënt is hyaluronzuur vanwege zijn hydraterende eigenschappen. Er kunnen ook oliën worden gebruikt of bijvoorbeeld glycerine en panthenol.

2. Versteviging

Zoals gezegd is een slapper huid een belangrijke reden waardoor rimpels zichtbaarder worden. Het is dus belangrijk om je huid weer wat strakker en steviger te maken. Dit kan door middel van extra collageenaanmaak. Retinol helpt jouw huid om meer collageen aan te maken.

3. Bescherming

Een andere belangrijke boosdoener die jouw huid beschadigt en daardoor de kans op rimpels vergroot, zijn vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen ontstaan door (milieu)vervuiling en ook door schadelijks UV.

Verschillende vitaminen en ingrediënten bevatten antioxidanten die helpen om deze vrije radicalen onschadelijk te maken, zodat je minder snel rimpels krijgt. Voorbeelden van ingrediënten met veel antioxidanten zijn vitamine A, C, E en groene thee.

Beste anti rimpel crème voor mannen in de Moquer shop

“Oké, leuk al deze nuttige informatie, maar welke anti-rimpel crème moet ik nou gebruiken om mijn rimpels te verminderen of eventueel te voorkomen,” hoor ik je denken.

Brickell Men's Resurfacing Anti-Aging Cream

Dit is een anti rimpel dagcrème voor mannen die verschillende oliën en boters bevat om jouw huid te voeden. Ook bevat dit product vitamine C en hyaluronzuur. Het zorgt dus zowel voor hydratatie als bescherming van jouw huid. Het helpt ook om je huid elastischer te maken, dus allemaal zaken om rimpels te verminderen.

De anti-rimpel nachtcrème van Brickell is de Revitalizing Anti-Aging Cream. Daarnaast heeft Brickell nog veel meer producten die goed zijn om rimpels en kraaienpootjes aan te pakken. Hieronder zie je een aantal van deze producten.

Jack Black BAK-up Night Cream

Dit is ook een anti rimpel nachtcrème voor mannen. Het bevat glycerine, verschillende oliën en bakuchiol (een beter te verdragen alternatief voor retinol). Rimpels zullen verminderd worden en je huid zal egaler worden.

Jack Black heeft ook nog drie andere producten in de pro series/age control groep, zoals hieronder te zien.

Lumin Skin Anti Wrinkle Vitamin Serum

Een laatste anti rimpel product dat ik wil noemen is deze anti wrinkle serum van Lumin Skin. Dit product is speciaal bedoeld voor de rimpels onder je ogen en op je jukbeenderen. Het bevat vitamine C, hyaluronzuur en veel antioxidanten voor een optimale behandeling.

Ook Lumin Skin is een merk met nog veel meer anti rimpel producten speciaal voor mannen. Denk aan moisturizers/dagcrèmes en een product om donkere kringen onder je ogen aan te pakken.

Conclusie

Vroeg of laat krijgen ook mannen rimpels en daar doe je weinig aan. Je huid wordt minder elastisch en verliest vocht waardoor rimpels steeds beter zichtbaar worden. Gelukkig zijn er wel een aantal zaken die je zelf kan doen om het proces te vertragen en te verminderen.

Blijf uit de zon, rook niet en zorg goed voor jezelf. En daarnaast zijn er veel anti rimpel producten beschikbaar om jouw huid te ondersteunen. In de Moquer shop hebben we een groot assortiment aan anti rimpel producten voor mannen.

Ook producten tegen kraaienpootjes en donkere kringen onder je ogen zijn beschikbaar, dus eigenlijk alles voor anti-aging voor mannen.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van huidverzorging, haarstyling, grooming en meer!