haar naar achter

Wanneer we het over herenkapsels hebben, dan zijn er natuurlijk extreem veel verschillende mogelijkheden. Een bepaalde groep kapsels die ik vandaag ga bespreken zijn de herenkapsels waarbij je het haar naar achter in model brengt.

Waarom haar naar achter stylen als man?

Het is vervelend als je haar wat langer wordt, dat het dan soms voor je gezicht kan vallen. Dit gebeurt nog iets eerder wanneer je kleine inhammen hebt, omdat je langere haar aan de voorkant dan minder steun heeft en eenvoudiger langs je voorhoofd valt.

Het is dus praktisch om je haar naar achter te stylen als man, maar uiteraard is het ook gewoon een bepaalde look die je jezelf kan aanmeten. Er zijn verschillende mooie herenkapsels waarbij je je haar naar achter in model brengt.

1. Klassieke Slick back

klassieke slick-back

Dit is eigenlijk het klassieke kapsel dat de meeste mannen in gedachten hebben wanneer we het hebben over mannenkapsels waarbij het haar naar achteren in model wordt gebracht. Een klassieke slick back is het haar strak naar achteren kammen met meestal een glanzend product.

Het haar bovenop, maar ook het haar aan de zijkanten kam of borstel je strak naar achteren. Deze look roept ook wel eens wat vooroordelen op, want mannen met dit kapsel worden soms als glad of onbetrouwbaar gezien. Een voorbeeld van dit kapsel is het karakter Michael Corleone in The Godfather.

Bij dit kapsel naar achter zal je meestal gebruik maken van een water- of oliebasis pomade. Deze producten zijn wat plakkerig en helpen om het haar gemakkelijk naar achteren te houden. Een waterbasis pomade droogt ook op, dus dan blijft je haar goed zitten. Een oliebasis pomade blijft flexibel, maar is wel een stuk vettiger en lastiger uit te wassen.

Hier vindt je onze meest recent toegevoegde pomades:

 

Variatie op de klassieke slick-back

Een veel geziene variatie op dit strakke kapsel naar achteren is opgeschoren zijkanten. De bekende undercut of in sommige gevallen zelfs een skinfade geven dit herenkapsel een moderner tintje.

Ook kan je kiezen voor mattere producten, zoals een clay of matte pomade als je niet houdt van te veel glans en de slick-back wat moderner eruit wilt laten zien.

2. Slick back met knotje

Slick Back met Knotje

Dit tweede voorbeeld is een echt hipsterkapsel met het haar strak naar achteren en dan in een knotje, ook wel man bun genoemd. Voor dit mannenkapsel met het haar naar achteren heb je wel wat lengte nodig, want anders kan je geen knotje maken.

Enkele voorbeelden van de slick-back met man-bun zijn Jared Leto, Jason Momoa en zelf Leonardo DiCaprio had er eentje op een bepaald moment. Ook dit kapsel naar achteren is zeker niet voor elke man weggelegd, maar interessant voor de echte hipstermannen.

Voor dit mannenkapsel kan je ook pommades gebruiken of eventueel een cream met iets meer hold. Het knotje helpt om je haar strakker naar achteren te houden, maar je hebt nog steeds wel wat styling nodig. In principe breng je een slick back met man-bun in model met je handen. Trek je haar niet te strak naar achteren, want dat is niet gezond voor je haar.

Hieronder een selectie met de meest recent toegevoegde haarcrèmes.

 

Variatie op de slick-back met knotje

Je kan bij dit kapsel er ook voor kiezen om de zijkanten korter te houden en dan krijg je een extremere versie met het haar bovenop naar achter. Daarnaast kan je het knotje zowel aan de achterkant hebben, als een kleine paardenstaart of juist meer bovenop je hoofd.

3. Kuif naar achteren

Kuif naar achteren

De eerste twee voorbeelden zijn beide glanzende herenkapsels die vaak redelijk strak naar achteren gaan, maar dat hoeft uiteraard niet. Tegenwoordig zijn juist mannenkapsels met weinig glans erg populair.

De kuif naar achteren wordt ook wel de slicked-back quiff genoemd of The Pomp. Het haar gaat wat minder naar achteren, maar wordt wat meer omhoog gestyled zodat je meer volume krijgt. Dit is een heel modern herenkapsel met het haar wat naar achteren waar je niet mee verkeerd kan gaan tegenwoordig.

De kuif naar achteren is ook een heel flexibel kapsel met heel veel varianten. Een paar voorbeelden van beroemdheden die dit kapsel wel eens hebben gehad zijn David Beckham, Harry Styles en Justin Bieber.

Om de slicked-back quiff in model te brengen is het aan te raden om een föhn te gebruiken met een ronde of skeleton borstel zodat je je haar gemakkelijker omhoog en naar achteren in model kunt brengen. Op die manier creëer je ook heel veel volume.

Qua styling is het mooier om te kiezen voor bijvoorbeeld een wax, clay of paste met minder glans en een medium tot hoge hold. Je haar blijft dan flexibel en je kan gemakkelijk met je hand door je haar mocht er onverhoopt een plukje terugvallen.

Hieronder een selectie met onze nieuwste waxen die een medium tot hoge hold hebben met een matte tot semi-matte finish:

 

Variatie op de kuif naar achteren

Dit mannenkapsel met het haar naar boven en achteren kan in veel verschillende varianten worden gedragen. Zo kan je gaan voor een hele gestileerde en strakke look die in model is gebracht met een kam en een glanzend product of je kan juist gaan voor een lekkere losse optie die er wat warrig uitziet.

4. Comb-over

Comb-over kapsel

De eerste drie herenkapsels met het haar naar achteren die ik heb toegelicht gaan allemaal recht naar achteren. De kuif hierboven gaat eerst wat omhoog en daarna naar achteren, maar de Comb-Over gaat schuin naar achteren.

Een Comb-Over is een zeer verzorgd mannenkapsel waarbij je voorkomt dat je haar voor je gezicht gaat vallen. Je kiest zelf welke kant je je haar gaat laten vallen. Vaak heeft je haar van nature al een voorkeur om een bepaalde kant op te vallen, dus dan kan je gemakkelijker je haar schuin naar achteren modelleren.

Justin Timberlake, George Clooney en Ryan Gosling zijn allemaal bekende mannen die regelmatig een Comb-Over dragen. Het is een kapsel dat niet zo veel onderhoud nodig heeft en gemakkelijk in model gebracht kan worden voor een evenement.

Je gebruikt gewoon een beetje wax of paste met een natuurlijke tot medium glans. Je kan zowel een kam of haarborstel gebruiken om je haar netjes schuin naar achteren in model te brengen.

Hieronder een selectie van onze nieuwste pastes met een natuurlijke tot medium glans:

 

Variatie op de Comb-Over

De naam zegt het al, in veel gevallen wordt dit kapsel schuin naar achteren gemodelleerd middels een kam of borstel, maar je kan ook gewoon lekker je handen gebruiken voor een messy look die niet zo strak is. Ook de hoeveelheid glans is een persoonlijke keuze bij dit kapsel.

5. Slick-back met zijscheiding

Slick Back met Zijscheiding

Het laatste herenkapsel naar achter dat ik wil benoemen is de zijscheiding of ook wel de side-part genoemd. Dit mannenkapsel gaat nog iets meer naar de zijkant dan de Comb-Over, maar wel degelijk ook nog naar achteren.

Ook de slick-back met zijscheiding is meer een klassiek kapsel, zoals de eerste optie die ik besprak. Vaak gaat dit mannenkapsel naar achteren met behulp van een glanzender product, zoals een pomade of haarcrème.

Hier een selectie met onze nieuwste creams met glans:

 

Deze look is een echt rodeloperkapsel en enkele bekende acteurs die dit kapsel wel eens hebben gehad zijn Colin Farrel, Tom Hardy en Brad Pitt. In een bepaalde mate zou je kunnen zeggen dat de strakke zijscheiding naar achter de klassiekere versie is van de Comb-Over.

Variatie op de slick-back met zijscheiding

Een eerste variatie die je relatief veel ziet bij zijscheidingen, is dat er een lijntje is ingeschoren in het haar. Dat geeft dit kapsel een veel modernere look, maar het is niet altijd even goed voor je haar om zo’n lijntje in te scheren, omdat je dan aan je haarlijn zit.

Een andere variatie om je haar toch mooi semi-strak naar achteren en de zijkant in model te brengen, maar zonder te veel glans is andere stylingproducten gebruiken dan traditionele glimmende haarproducten. Denk aan een matte wax, klei of paste die niet te droog is.

Conclusie

Hopelijk heeft deze blogpost geholpen om te laten zien dat er veel goede herenkapsels zijn om jouw haar meer naar achteren in model te brengen dan alleen de reguliere slick-back. Het haar naar achter als man is erg populair tegenwoordig en nu ken je 5 goede opties om eens te bekijken.

Of je nou gaat voor een klassiek mannenkapsel of een moderne look, er zijn altijd geschikte varianten die bij jouw passen om jouw haar mooi naar achteren of schuin naar achteren te modelleren zodat je haar niet voor je gezicht valt.

Uiteraard vind je in de Moquer shop honderden haarstyling producten voor mannen om jouw favoriete kapsel goed naar achteren te stylen. Zowel glanzende als matte producten zijn veelvuldig beschikbaar om jouw kapsel next level te krijgen.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van baardverzorging, haarstyling en grooming!