Opscheer kapsel man

De opscheer voor mannen is een klassiek element in het kapsel van mannen. Veel mannen kiezen voor koter haar bij de zijkanten en de achterkant hun hoofd en dit wordt onder andere gedaan door de opscheer techniek.

Dit kapsel gaat soms geleidelijk over in langer haar, maar soms is er ook een duidelijke grens van waar het korte haar overgaat in het langere haar op het hoofd. Soms wordt er dan zelfs een scheiding in het haar geschoren om de grens nog duidelijker te maken. Zo'n harde scheiding is trouwens niet aan te raden, want het is niet goed voor je haarlijn.

Kapsel met de tondeuse

Dit is een kapsel dat met de tondeuse kan worden gemaakt. Dit kan ook de reden zijn waarom het zo populair is, want als je een beetje handig bent kan je een deel van het kapsel zelf maken.

Er zijn ook veel tutorials op YouTube te vinden om de opscheer kapsels voor mannen zelf uit te voeren.

Dit kapsel is onder andere ontzettend populair geworden door de Netflix serie Peaky Blinders, waarin zo’n beetje alle mannen een extreme versie van een opscheerkapsel hebben. Je ziet in die serie ook duidelijk wat je kan doen met het haar op je hoofd, zoals een zijscheiding, niets aan doen, of juist naar achteren kammen voor een slick back kapsel.

Opscheer voor elk gezicht?

De opscheer is populair, maar helaas niet altijd geschikt voor elk gezicht. Het is vooral geschikt voor mannen met een recht of hoekig gezicht, dan maakt dit kapsel je gezicht namelijk vaak wat zachter en minder hoekig.

Als je een rond hoofd hebt dan kan de opscheer die rondheid soms iets te veel accentueren. Een goede barbier kan je dan wel een semi-opscheer kapsel geven waardoor dit alsnog werkt.

Opscheer met langer haar

Er zijn veel manieren waarop je jouw haar kunt stylen wanneer je een opscheer kapsel hebt. Je kunt het haar op je hoofd bijvoorbeeld extra lang laten groeien.

Dit kan je partner ook leuk vinden zodat zij lekker door je haar kan woelen als er nog geen stylingsproducten inzitten, of juist voor het slapengaan als het allemaal niet zoveel uitmaakt.

Met langer haar kun je het ook naar de zijkant dragen, een zijscheiding, maar dat is een formelere en strakkere look. Wil je iets cooler of gedistingeerder overkomen, dan kam je die lokken naar achteren stylen met een pommade die een goede hold heeft. Dan krijg je meer een slick-back kapsel.

Dit ziet er gelijk een stuk stijlvoller uit en geeft je een extra mannelijke look. Het is ook wel een zeer stoere look die je ziet bij 'badboys.' Daarbij kan deze look ook in het zakenleven laten zien dat je vol zelfvertrouwen en lastig te temmen bent.

Om het haar goed naar achteren te stylen kun je het beste gebruikmaken van een pommade met een stevige hold.

Pommades met een hoge hold

Opscheer met middellang haar

opscheer middellang

Waar de meeste mannen voor keizen is een opscheer met middellang haar, van zo’n 5 tot 7 centimeter, dan kan het namelijk nog iets omhoog stylen. Deze lengte is ook ideaal om een soort kuif te creëren of juist een modernere versie hiervan. Ook faux hawks werken goed met deze lengte.

Dit soort opscheer kapsels zijn het mooist met een matte finish, dus kies voor een haar wax, klei of paste met een medium tot hoge hold en een matte finish. Dan ziet deze look er het meest natuurlijk uit.

Wanneer je je haar nog iets langer laat, dan krijg je een messy opscheer kapsel en dat ziet er wat nonchalanter uit. In dat geval werkt een product met een medium hold meestal wat beter, want dan houdt je het flexibeler en iets warriger. Op die manier is je opscheer kapsel ook weer makkelijk in model te brengen als het door de wind een beetje uit model is geraakt.

Voor extra veel volume in jouw opscheer kapsel kan je een sea salt spray gebruiken in lichtelijk vochtig haar en vervolgens je haar föhnen. Dat zorgt ook veel veel structuur en dat werkt extra goed voor een faux hawk of andere structureerde kapsels.

Haarklei met een medium hold en een matte finish

Opscheer met korter haar

opscheer kort haar

Wat ook populair is, is de opscheer met korter haar. Dit lijkt vaak iets meer op de klassieke militaire look, maar dat hoeft niet. Dit kapsel is erg populair omdat je haar zonder styling niet direct in je ogen valt. Ideaal voor de haastige man die wel iets, maar niet al te veel om zijn looks geeft.

Het is natuurlijk wel mogelijk om ook dit iets kortere kapsel te stylen. Je kunt het meer structuur en hold geven. Dit kan ook een fijn kapsel zijn om golvend of krullend haar iets handelbaarder te maken, want korter haar is gewoon handelbaarder. En door de zijkanten op te scheren, ziet het er allemaal gewoon wat strakker en in verhouding uit.

Beginnende kaalheid is ook goed met dit kapsel te camoufleren, omdat je het haar naar voren kan stylen. Om dit haar te stylen kun je het beste gebruikmaken van producten met een matte finish, zodat alles er zo natuurlijk mogelijk uit blijft zien.

Haarwax met een hoge hold en een matte finish

Conclusie

Het opscheer kapsel is al jaren behoorlijk populair. In het Engels wordt dit kapsel vaak een undercut genoemd. Het betekent dat de zijkanten relatief kort zijn en soms zelfs volledig zijn opgeschoren en dat heet dan een fade. Bovenop kan je het haar langer laten waardoor je een strakke look kan creëren.

Je kan zowel gaan voor een kort, medium of lang kapsel, zolang de zijkanten maar kort zijn opgeknipt. Op die manier blijft jouw opscheer kapsel mooi in model en strak. In de meeste gevallen zullen mattere producten het mooiste staan, want dan blijft het er natuurlijk uitzien.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van mannenkapsels, haarverzorging, baarden en meer!