mullet kapsel man

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat het mullet kapsel weer in begint te raken. In het Nederlands verwijzen we er vaak naar als een matje of haarmatje. In deze post zal ik er voornamelijk het woord mullet of mullet kapsel gebruiken.

Hoewel de meesten waarschijnlijk denken aan de jaren 70, 80 of eventueel 90 van de vorige eeuw bij een mullet kapsel, is dit kapsel al vele honderden jaren oud. De een vindt het geweldig en de ander vindt het verschrikkelijk.

Het echte klassieke matje is geen aanrader, maar er zijn tegenwoordig veel verschillende varianten. De moderne varianten worden weer wat populairder. Ook de eigenaar van het merk Blumaan had een mullet kapsel nog niet zo lang geleden.

1. Geföhnde mullet

Het eerste matje wat ik wil bespreken is een geföhnde mullet met medium lang haar. Een van de beste voorbeelden hiervan is Joe Keery, de acteur uit Stranger Things die Steve speelt. Bij dit mullet kapsel moet je je haar wat langer laten groeien en naar achteren in model brengen met behulp van een föhn.

Als je gaat voor het meeste volume, dan zou ik een skeleton- quiff- of vented brush gebruiken tezamen met de föhn, zodat je mooie banen kan creëren. Het helpt bij dikker haar ook om je haar te ontwarren, zodat je matje luchtig blijft.

Dit kapsel is eigenlijk een soort slick-back, maar dan dus met langer haar aan de achterkant. Het loopt netjes in elkaar over en dit geföhnde mullet kapsel heeft veel volume. Dat volume kan je bereiken met een goede sea salt spray en daarna kan je je matje in model brengen met een medium hold clay.

Medium hold hair clays in de shop

2. afro mullet

Een afro mullet werkt erg goed voor mannen met kort kroeshaar, zoals de naam al doet vermoeden. Zowel Kanye West als Usher hebben wel eens zo’n matje gehad. Je haar laat je relatief kort in dit geval en, indien gewenst, kan je de zijkanten nog wat korter laten. Bovenop en achter is het ongeveer dezelfde lengte.

Een afro mullet vergt weinig styling, want het blijft goed zitten van zichzelf. Het is eventueel aan te raden om een beetje haarcrème te gebruiken voor wat glans. Op die manier zal je mullet kapsel er minder snel droog uit komen te zien en krijg je wat meer definitie.

Haarcrème in de shop

3. Golvende mullet

Dit mullet kapsel heeft wel iets weg van het geföhnde matje waar ik mee begon, maar het haar is veel golvender. Golvend haar is erg geschikt voor een mullet, want je kan het lekker los in model houden. Je haar mag dus wel een beetje messy en warrig in model zitten en gewoon je natuurlijke golven in het haar volgen.

Dit golvende matje loopt mooi over van het haar bovenop naar achteren. Er is geen duidelijk scheiding te zien tussen het matje aan de achterkant en je haar bovenop. Dit kapsel kan ook wel wat volume gebruiken, dus een sea salt spray of pre-styling spray is wel aan te raden.

Daarna kan je dan eventueel een medium hold, matte clay aanbrengen voor wat extra hold en styling. Een natuurlijke, semi-matte finish staat het mooiste bij dit mullet kapsel voor golvend haar.

Sea salt spray in de shop

4. Pompadour matje

De eerste drie haarmatjes die ik genoemd heb zijn wat modernere varianten, maar een Pompadour matje is ook interessant. Het is een wat klassieker kapsel, maar niet ouderwets of uit de tijd.

Bij een Pompadour kapsel kan je je haar omhoog. Meestal worden de zijkanten en achterkant korter gehouden, maar als je gaat voor een matje, dan laat je de achterkant langer. De zijkanten kan je iets korter houden of gaan voor een fade.

Een Pompadour mullet komt het beste tot zijn recht met wat meer glans. Net zoals bij een reguliere Pompadour, werken pommades het beste om dit kapsel in model te brengen en te houden. Je kan zowel gaan voor een olie- als waterbasis pommade, afhankelijk van je voorkeuren.

Voor dit haarmatje kan het ook handig zijn om een kam of haarborstel te gebruiken, zodat je dit mannenkapsel gemakkelijker in model kan brengen en houden.

Haar pommade in de shop

5. Krullende mullet

Dit matje lijkt uiteraard veel op het golvende matje, maar dan voor krullend haar of mannen met een permanent, als je niet van jezelf krullen hebt. Een krullend matje is ook een iets klassiekere look, maar komt tegenwoordig steeds vaker terug.

Dit kapsel is mooi om je te onderscheiden en wat anders te doen met je krullen. In de meeste gevallen is het altijd het beste om je krullende haar te omarmen en er leuke kapsels mee te bereiken. Een krullende mullet mag lekker warrig blijven en je kan eventueel wat meer volume aanbrengen met behulp van een föhn.

Qua styling zou ik het extra luchtig houden en alleen een lichte haarcrème gebruiken of wellicht een beetje sea salt spray. Ik zou geen zwaardere styling producten gebruiken, zoals een wax of klei, want dan kan je krullende matje wat inzakken en dat is jammer.

Haarcrème in de shop

Conclusie

Een mullet kapsel of matje begint weer populairder te worden. Niet zozeer de hele klassiek variant die jou eruit laat zien als een muzikant uit de jaren 80, maar wel de modernere mullet opties. Een paar jaar terug hebben we de mullet wel eens bestempeld als een van de slechtste mannenkapsels en dat gaat vooral over de klassieke versies.

In deze blog post heb ik vijf verschillende mullet kapsels besproken en voor ieder haartype zit er wel een versie bij. Een matje past bij zowel stijl, golvend, krullend of zelfs kroeshaar. Uiteindelijk is een mullet niets meer dan lang haar aan de achterkant. Vaak wordt het matje dan een beetje naar voren in model gebracht of met een soort krul onderaan.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste kapsels, haarverzorging en grooming. In onze Moquer shop vindt je daarnaast meer dan 900 producten om jouw te helpen met jouw beste look!