Droog haar mannen

Droog haar mannen: wat kan je er tegen doen?

This blog post is also available in: Engels

Droog haar is iets waar best veel mannen last van kunnen hebben. Verschillende haartypes hebben meer last van droog haar dan andere. Krullend haar, maar ook zeer dun haar staat erom bekend vaker droog aan te voelen. In deze blogpost ga ik in op de oorzaken van droog haar en welke producten kunnen helpen om dit te verminderen.

Wanneer je last hebt van droog haar, dan is je haar vaak wat futloos en voelt het sprieterig aan, zoals stro. Je haar ziet er vaak ook wat dof uit, omdat het niet meer genoeg vocht bevat. Dat is niet alleen ongezond voor je haar, maar het ziet er ook niet bepaald mooi uit.

Wat zijn de oorzaken van droog haar bij mannen?

Er zijn enorm veel verschillende oorzaken te bedenken waarom je als man last kan hebben van droog haar. De belangrijkste zal ik hieronder even kort toelichten, maar de lijst is veel langer. Het is vaak ook een persoonlijk probleem, want voor iedereen is de oorzaak weer anders.

Te vaak en te veel shampoo gebruiken

Wanneer jij heel vaak je haar wast en veel shampoo gebruikt, dan kan dat zeker leiden tot droog haar. Mannen zijn geneigd om even snel een shampoo te gebruiken, maar het is wel belangrijk om een goede shampoo te gebruiken die jouw haar niet teveel ontdoet van zijn natuurlijke oliën.

Elke shampoo wast wel een klein beetje van de natuurlijke oliën weg, maar (goedkope) shampoos met schadelijke ingrediënten doen dat nog veel meer. Dan doen je haar en hoofdhuid er veel langer over om deze oliën weer aan te vullen met als gevolg droger haar. Vooral met heel dun en/of krullend haar kan je dan last krijgen van broos en droog haar.

Ook hoef je niet telkens als je onder de douche gaat een shampoo te gebruiken. Wanneer je haarproducten volledig uit je haar wilt wassen, dan is een shampoo nodig uiteraard, maar als je gaat sporten zonder haar styling producten in je haar, dan kan je ook je haar wassen met alleen warm water na afloop.

Te vaak je haar met shampoo wassen geeft je haar niet de tijd om te herstellen. Zeker als je ook geen conditioner gebruikt, dan leidt dat op termijn tot erg droog haar.

Je ontkomt er natuurlijk niet aan om jouw haar te wassen, hoe droog je haar ook is. Je kan niet al het vuil laten ophopen, want dan wordt je haar vanzelf erg vettig en vies. Het is daarom belangrijk om milde shampoos te gebruiken die jouw haar niet nog droger maken.

Milde shampoos voor mannen met droog haar

American Crew Moisturizing Shampoo Baxter of California Fortifying Shampoo Jack Black True Volume Thickening Shampoo

Bovenstaande shampoos werken goed voor droog haar en bevatten in veel gevallen natuurlijke ingrediënten en extracten. Klik op de foto’s om meer info te krijgen over deze producten.

Te vaak en te veel blootstelling aan hitte

Net zoals je huid zal je haar droog worden als het veelvuldig wordt blootgesteld aan hitte zonder dat er hydratatie plaatsvindt. Teveel in de hete zon zitten is dus niet goed, maar ook wanneer je graag je haar föhnt kan dit tot droog haar leiden als je een te hete stand gebruikt. Föhn je haar dus niet op de heetste stand!

Wanneer het erg warm is, zal je ook wel eens in een zwembad komen. Een zwembad bevat veel chloor en als je vaak in een zwembad te vinden bent, dan gaat dat effect hebben op je haar. Probeer dus je haar droog te houden tijdens het zwemmen of zorg dat je niet veel dagen achter elkaar gaat zwemmen in een zwembad.

Na blootstelling aan hitte is het dus zaak om jouw droge haar goed te hydrateren. Een conditioner is de eerste stap om jouw droge haar aan te pakken. De meeste conditioners zijn geschikt voor droog haar, zolang ze maar goede en voedende ingrediënten hebben.

Voedende conditioners voor mannen met droog haar

Brickell Revitalizing Conditioner Jack Black Nourishing Conditioner Pete and Pedro Cream Conditioner

De conditioners hierboven bevatten allemaal geen parabenen of sulfaten. Ze zijn geschikt om droog en broos haar te repareren en om jouw haar sterker te maken. Ze bevatten gezonde extracten en ingrediënten die jouw droge haar voeden en hydrateren.

Chemische behandelingen

Ben jij een fan van gekleurd haar en is jouw haar altijd de meest trendy kleur? Dan kan dat zorgen voor beschadigingen aan je haar. Het veelvuldig kleuren, stijlen of blonderen van je haar maakt je haar broos en droog. In veel gevallen komt hier ook hitte bij kijken en dan raakt jouw haar vocht kwijt.

Het is dus belangrijk om jouw haar de tijd te geven om te herstellen. Wanneer je merkt dat een reguliere conditioner nog niet genoeg hydratatie geeft, omdat je wel eens je haar chemische behandelt, dan zou je ook kunnen kijken naar leave-in conditioners.

Deze speciale conditioners was je niet uit je haar, maar laat je gewoon zitten. Op die manier voeden en hydrateren ze jouw haar over een langere tijd voor een dieper herstel van beschadigd en droog haar.

Leave-in conditioners voor mannen met droog haar

Billy Jealousy CBD Leave-In Conditioner Men-U Leave in Conditioner Seb Man The Cooler Leave in Tonic

Op zoek naar de ultieme hydratatie?

Als jij op zoek bent naar echt super veel hydratatie bovenop een conditioner of leave-in conditioner, dan zijn er haarolies en haarserums te vinden. In deze blogpost ga ik daar uitgebreider op in. Een haarolie bevat meestal natuurlijke oliën zoals arganolie, jojoba olie, olijfolie en dergelijke als basisingrediënt.

Deze natuurlijke oliën helpen om jouw haar flink te hydrateren. Na een aantal weken zal je merken dat je haar significant minder droog aanvoelt. Je haar zal ook makkelijker in model te brengen zijn.

Haarolies voor mannen met droog haar

Blumaan Cloud Control No Gunk Argan Oil Pete and Pedro Argan Oil

Conclusie

Er zijn veel oorzaken van droog haar voor mannen. De belangrijkste zijn besproken, maar uiteraard zijn er ook huidaandoeningen en hormonale veranderingen die kunnen leiden tot broos en droog haar. In deze gevallen is het belangrijk om contact op te nemen met een dermatoloog.

In veel andere gevallen heeft het met gedrag te maken. Te vaak wassen met een shampoo of te veel tijd doorbrengen in de zon of te vaak en te warm föhnen, allemaal zaken die je haar droger maken. Het is dus belangrijk om al die zaken in mate te doen.

Maar gelukkig zijn er veel goede producten beschikbaar in onze Moquer shop om jouw te helpen jouw droge haar weer sterk en gezond te maken. Conditioners, leave-in conditioners en haarolies helpen jou van je droge haar af en voeden het met natuurlijke ingrediënten en extracten.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste kapsels, baarden en huidverzorging.

In onze Moquer shop vindt je daarnaast meer dan 900 producten om jouw te helpen met jouw beste look!