5 slechte mannenkapsels

Mannenkapsels waar je vroeger menig vrouwenhoofd mee kon laten draaien doen dit nu soms nog steeds, maar om de verkeerde redenen. Met de nieuwjaarsresoluties willen we ook even een aantal kapsels de wereld uit zweren. En stop ook meteen met het gebruik van die slechte haarproducten, maar ga eens kijken naar professionele en hoogwaardige mannenproducten.

Hieronder zal ik vijf kapsels bespreken die tegenwoordig toch echt niet meer kunnen als je er ook maar enigszins trendy bij wilt lopen. En weest niet bang als jij een van deze slechte kapsels hebt momenteel, want onderaan vindt je meteen een hele lading aan handige links om jouw look naar een hoger niveau te tillen.

De ‘Side Swept’

sideswept

Dat Justin Bieber er ooit massaal vrouwenhart(jes) sneller van deed kloppen wil niet zeggen dat het jou met dit kapsel nu nog steeds lukt. De Side Swept staat op onze lijst van slechte kapsel omdat niemand er graag 10 jaar jonger uit wilt zien door zijn kapsel, dus waarom zou je een kapsel kiezen wat de meesten met de middelbare school associëren. Dit slechte kapsel heeft gelukkig bijna iedereen ver achter zich gelaten, en dat blijven we graag zo zien. Vooral als je helemaal geen haarproduct aanbrengt, is het geen goed kapsel om te dragen als je met de tijd mee wilt gaan.

De 'Mullet'

Het ouderwetse matje

Van Billy Ray Cyrus tot Brat Pitt, de ‘mullet’ is ondertussen een iconische stijlvorm uit de jaren ’80 en ’90. In Nederland beter bekend als een matje. Onvergetelijk?  Ja. Nu nog steeds leuk? Nee. Niet bepaald een trend die we graag een herintrede zouden zien maken. Dit slechte kapsel is bedacht en gepopulariseerd in de jaren negentig door The Beastie Boys met het nummer Mullet Head. Daardoor werd het een kapsel dat je moést hebben.

De klassieke jaren 80 en 90 mullet is echt uit, maar tegenwoordig is een moderner matje aan het terugkomen. Je haar is minder lang en aan de achterkant steekt het vooral naar achteren, in plaats van met een rare krul omhoog.

Spikes

stekelig haar

Bijna iedereen kan uit zijn jongere jaren nog wel de grote gele gele pot van de Kruidvat of Etos herinneren met de daar bijbehorende kapsels. En zo ook spikes of stekelig haar. Of je nou skater of de stoerste jongen van de klas was; spikes waren cool. Tot de Milleniumwisseling dan.

We zijn nu twee decennia verder en gelukkig is dit slechte mannenkapsel daarmee (hopelijk) ook voor jou een vage herinnering waarbij je trots na een goed kwartier klooien wegliep bij de spiegel. Laten we dit slechte kapsel alsjeblieft bij de decenniawissel achterlaten, want er zijn zoveel betere kapsels en ook betere haarstylingproducten beschikbaar vandaag de dag.

Het bloempotkapsel

Bloempotkapsel

Wie kent hem niet! Het meest praktische kapsel wat iedereen thuis kon bijhouden. Benodigdheden: Een schaar, een bloempot, wat lef om je eigen haar te knippen en last-but-not-least, geen gevoel voor stijl. Wellicht dat je moeder jou het vroeger heeft aangedaan, maar echt mooi is het nooit geweest. Misschien is het wel het slechte kapsel uit onze lijst. Een ware hit voor nerds in menig Amerikaanse film. Gebruik die bloempot gewoon lekker waarvoor hij bedoeld is en laten we dit soort jaren 90 taferelen snel vergeten.

Het blonde koppie

blonde koppie

Het laatste slechte kapsel dat we hier bespreken is het geblondeerde kapsel. Hoewel een blonde top zijn herintrede heeft gemaakt een paar jaar terug, hopen we niet dat mensen weer zo enthousiast worden dat álles weer (wit)blond wordt geverfd bij mannen. Nee, je ziet er niet uit alsof je altijd onder de zon ligt als je elke paar weken je volledige kapsel bleekt. Dat Justin Timberlake er ooit de show mee stal, betekent niet dat dit vandaag de dag nog tendy is.

Als we nu terug kijken naar zijn koppie van toen, dan doet het ons meer denken aan een pakje instant-noodles. Laten we ook dit kapsel lekker in de nostalgische herinneringen van je de jaren ’90 achterlaten.

Blonde highlights zijn meer een hit tegenwoordig en je wilt vooral voorkomen dat je haar gelig gaat lijken, want dat staat echt niet. Wil je toch graag je haar blonderen, dan kan je maar beter deze blog post lezen voor wat handig tips!

Wat dan wel voor mannenkapsels?

We hopen dat we niemand hebben beledigd met onze 'slechte kapsels' lijst die dit artikel achter zijn computerscherm zat te lezen. Mocht je nu een van de bovenstaande slechte kapsels hebben en schaam je je nu een beetje, vrees dan niet; we schrijven namelijk vooral over hoe het wél kan. Neem het ook allemaal niet te serieus natuurlijk, want uiteindelijk is het belangrijk dat jij een kapsel hebt waar je je goed bij voelt. Of het nou trendy is nof niet.

Om je even op weg te helpen naar een top mannenkapsel, zal ik je even wat links verschaffen. Wil je graag een kapsel met het haar naar voren of juist met het haar naar achteren? Je kan daarnaast je haar kort houden of gaan voor langere looks. Ook is het populair om te gaan voor een opscheerkapsel (undercut) en het haar bovenop langer te laten. Voor een uitgebreide guide over mannenkapsels, kan je deze blog post lezen.

Conclusie

Dit waren vijf mannenkapsels die in mijn ogen echt niet meer kunnen en waarom zou je het ook jezelf aandoen als er zoveel goede alternatieven mogelijk zijn. Veelal zijn dit ook kapsels uit mijn eigen jeugd en ook ik liep vroeger rond met zo'n gelhoofd en stekelig haar. Toen was dat ook gewoon de look.

Gelukkig veranderen de tijden en hoef je niet rond te lopen met een slecht kapsel, maar dat mag uiteraard wel als je dat zelf graag wilt. Een laatste tip die ik wil meegeven als je bereid bent om jouw look naar een hoger niveau te tillen, is het gebruik van matte haarstylingproducten. Niet teveel glans is echt al jaren de trend voor mannen, dus dat kan een mooie eerste stap zijn om van een slechte look een trendy look te maken. En klik ook gewoon eens flink rond op de Moquer Blog, dan krijg je genoeg inspiratie!

Nieuwste matte producten in de shop

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste mannenkapsels, haarstyling, haarverzorging en meer! In onze Moquer shop vindt je daarnaast meer dan 900 producten om jouw te helpen met jouw beste look.