Trendy mannenkapsels najaar 2019

5 trendy mannenkapsels voor het najaar van 2019.

This blog post is also available in: Engels

Hoewel we nog lekker in de zomer zitten, kan het geen kwaad om alvast vooruit te kijken naar de mannenkapsel trends van het najaar van 2019. Een belangrijke indicator van de herfst- en wintertrends van 2019 zijn vaak de modeshows van de grote kledingmerken. Daar zie je dan de extravagante kapsels van de modellen en dat geeft een kleine impressie in de herfst/wintertrends van 2019.

In de herfst/winter van 2018 zagen we nog vooral de wat strakkere kapsels, maar daar kwam het langere haar al een beetje op. Nu zien we dat nog prominenter.

Eerste najaarstrend 2019: Kapsel op schouderlengte

jaren 90 lang haar najaarstrend 2019We zien in de herfst- en wintertrends voor mannen vaak dat langere kapsels meer hun intrede maken. Dat is uiteraard niet zo vreemd, want wanneer de temperaturen dalen is het geen gek idee om je haar eventueel wat langer te laten groeien.

De eerste herfsttrend van 2019 die we zien lijkt vooral op de boyband kapsels uit de jaren 90: lange lokken tot op de schouders. In de meeste gevallen is het haar steil of lichtelijk golvend voor deze look. Het heeft verder niet zoveel omhanden qua styling en het is vooral zaak dat je je haar zo lang kan laten groeien.

Producten om te bekijken wanneer je gaat voor een kapsel zoals dit zijn creams om je haar niet te droog te laten worden en om het een gezonde glans te geven. Ook een goede shampoo en conditioner zijn aan te raden zodat je zorgt dat je haar niet te vet en/of te droog wordt.

Indien je niet goed de verschillen weet tussen de verschillende haarstyling producten, lees dan deze blog even door!

Tweede najaarstrend 2019: Swept back wet look

swept back wet look 2019Een tweede herfst- en wintertrend voor 2019 qua mannenkapsels is de swept back wet look. Dit is een slick look maar dan minder strak vergeleken met een slick back of man-bun. Je haar dient medium lang te zijn en is in vergelijking met het eerste besproken kapsel hierboven een stukje korter.

Dit najaarskapsel doet een beetje denken aan een surferlook. Je komt uit het water na het pakken van een paar golven en je schud je haar eens goed uit. Aan zo’n look moet je denken bij deze swept back wet look.

Om zo’n wetlook kapsel te bereiken heb je glanzende producten nodig met een klein beetje hold. Je kan hierbij denken aan creams en pomades of eventueel een hold met een lichte wax en meer glans. Het voordeel van deze wetlook is dat het meteen minder opvalt wanneer weer eens natgeregend bent op een sombere novemberdag in Nederland.

Derde najaarstrend 2019: Krullend en messy

krullend en messy haar in het najaar van 2019De derde herfst- en wintertrend voor 2019 is een messy en krullend kapsel met wat glans. Het haar lijkt bijna enigszins vettig. Krullend haar is altijd iets lastiger in model te krijgen dan steil of golvend haar omdat het zich minder makkelijk laat leiden. Gelukkig mag jij je bij dit kapsel laten leiden door je krullende haar. Gewoon lekker warrig met een medium lengte en wat glans en je voldoet helemaal aan de najaarstrend van 2019.

Deze messy look is het makkelijkste te bereiken met producten die een medium tot hoge hold geven en een medium tot hoge glans geven. Het doel is om je haar vooral wat meer definitie te geven en te zorgen dat het er niet te droog uitziet, wat soms voor kan komen bij krullend haar. Een cream of lichte paste is het beste om te overwegen.

Vierde najaarstrend 2019: Part met krullen

winterkapsel 2019 mid-part met krullenKrullen lijken een belangrijk onderdeel te zijn van de 2019 najaarstrend voor mannen. Ook kapsels met een mid of side-part en krullen lijken tot de kapseltrend van deze winter/herfst te behoren. Bij een mid-part vallen je lokken eigenlijk vanuit het midden beide kanten op, zoals de foto hierboven. Je zet de kam in het midden van je haar, vooral aan de voorkant, en kamt dan je lokken naar beide kanten of je gebruikt eventueel je handen voor een lossere look.

Niet iedereen heeft uiteraard krullend haar, dus ook met golvend haar kun je deze look prima bereiken. En ben je geen fan van een mid-part, dan is ook er ook helemaal niks mis met een mooie wavy side-part. Voor deze kapsels mag je best wat lengte hebben, dus laat je haar gerust medium lang worden. In sommige gevallen gaat je haar dan vanzelf al wat meer golven of krullend omdat het langer wordt.

Je kan hiervoor het beste pastes en lichte waxen gebruiken omdat deze wat hold geven maar niet zo stroef zijn als haarclays of zware waxen. Je hebt een medium tot hoge hold nodig om dit najaarskapsel te bereiken en idealiter geeft dit product een semi-matte tot medium glanzende finish. In vergelijking met het krullende en messy kapsel die we als derde hebben besproken mag het best iets natuurlijker en matter.

Vijfde najaarstrend 2019: Lang en golvend haar

mannenkapsel 2019 lang haarHet laatste kapsel dat ik nog wil benomen is echt langer haar, dus soms nog langer dan je schouders. Dat betekent in de praktijk dat je al wel wat langer haar wilt hebben als je nu nog op tijd wilt zijn om je haar zo lekker lang te hebben in de herfst en winter van 2019.

Bij voorkeur heb je lang en golvend haar. Wanneer je haar helemaal steil is, dan kan je kapsel wat saai en futloos ogen. De golvend of lichte krullen geven het namelijk wat extra definitie. Deze najaarslook is wellicht niet voor iedereen weggelegd vanwege de lengte, maar het is ook al lang niet meer alleen voor de grunge jongens die in een rockband spelen. Wees dus niet bang om wat te experimenteren.

In het geval van deze lange look komt het productadvies aardig overeen met het schouderlengte kapsel dat ik als eerste benoemde. Deze look is alleen langer en minder steil bij voorkeur. Een goede cream geeft definitie en zorgt ervoor dat je haar niet te droog is. Lang haar dient ook goed verzorgd te worden dus denk aan een goede conditioner of eventueel een serum/grooming oil als je merkt dat je haar droog aanvoelt.

Conclusie

Welke conclusies kunnen we uit de modeshows van dit najaar trekken? Dat vooral langer haar het gaat zijn en dat het zeker allemaal niet zo strak of perfect hoeft. Ook golvend en krullend haar speelt een grote rol en dat in combinatie met langer haar is perfect voor die lossere en messy looks. Wees dus niet bang om een beetje te experimenteren met je kapsel in het najaar van 2019!

Ik ben uiteraard erg benieuwd voor welke look jij gaat deze herfst en winter, dus tag Moquer Hairstyling & Grooming in je post of gebruik de  hashtag #moquer om jouw kapsel te showen. Op die manier kan ik je ook featuren op de Moquer social media kanalen indien je dat wilt!

Weet jij nou niet welk kapsel goed bij jouw gezichtsvorm past, bekijk dan eens dit blog artikel!