beste winterkapsels mannen 2018

Winterkapsels 2018 voor Mannen: Ga voor Frisse Kapsels

Heb je behoefte aan een nieuw winterkapsel nu de bomen weer kaal zijn en het weer koud is? We hebben de populairste en meest passende winterkapsels voor komend seizoen voor je op een rijtje gezet zodat ook jij met een frisse look de winter in kunt gaan.

Winterkapsel 1: De ‘Hard Side Part’ oftewel een Scheiding

Deze scheidingsstijl met sterke fade zien we de laatste tijd steeds meer voorbij komen. Een scheidingslijn helpt voor een strakkere look, zeker als je wat warrig haar hebt van nature.

Als je opzoek bent naar een nette gepolijste look is dit een ideaal winterkapsel voor jou. Hoe steiler jouw haar is, hoe makkelijker dit kapsel is om in model te brengen. Met golvend haar kost dit model logischerwijs wat meer werk. Maar wat je haartype ook is, het belangrijkste startpunt voor deze stijl is de lengte van je haar. Maak je kapper ervan bewust dat je een scheiding in je haar wilt, want dit is niet iets wat je later na je knipbeurt nog kunt beslissen. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten scheidingen, dus bespreek ook dit goed met je kapper voordat de schaar er in gaat. Over het algemeen kost het maar weinig tijd en moeite om een scheiding in model te brengen. Wat zeker kan helpen is een goede haardroger en een haarproduct met een medium hold, zoals een goede pomade. Gebruik iets meer haarproduct dan je wellicht gewend bent voor een gepolijste look.

Winterkapsel 2: De Pomp

Deze hedendaagse favoriet is ondertussen behoorlijk tijdloos geworden. De meest populaire snit variaties op de Pompadour maken allemaal gebruik van een fade – oftewel opgeschoren zij- en achterkanten. Je kunt er bij de Pomp natuurlijk ook kiezen voor een iets langere top en medium lengte aan de zijkant zonder fade. Zoals je misschien al wel door hebt is dit een veelzijdige stijl die makkelijk kunt toepassen op verschillende haarlengtes en stijlen. Een ideaal winterkapsel om je koppie warm te houden.

Let bij de kapper vooral even goed op hoe hij het kapsel in model brengt en vraag eventueel om tips, zodat ook jij thuis voor de spiegel met een tevreden grijns kan weglopen. Wat tips bij het stylen van deze look: Strijk je haar in de de natuurlijke richting, dus de richting waar het de neiging heeft om naar toe te vallen; zo bereik je moeiteloos de vorm. Gebruik een föhn om het haar de goede kant op te helpen. Als je eenmaal tevreden bent, gebruik je een wax of haarspray om het model voor de dag vast te leggen. En Klaar is je winterkapsel!

Winterkapsel 3: De GI Crew

Voor een maximale impact met minimaal gedoe ga je voor de crew cut. De winter is het ideale jaargetijde om zoiets te proberen, want je kan anders gewoon lekker een muts opzetten als blijkt dat je liever niet de tondeuse in je haar had gezet.  Maar als je genoeg hebt van de haast gestandaardiseerde huidige stijl met het achterover geslagen golvend, middellang haar, dan is dit de eenvoudigste manier om de show te stelen met een edgy nieuwe militaire stijl.

Dit kapsel is een nieuwe evolutie van de korte stijlen die we vorig jaar al zagen. De achter- en zijkant mogen gewoon op standje 1, terwijl je bovenop standje 6 van de tondeuse het werk laat doen. Idealiter laat je de kapper het werk bovenop met een schaar doen, zodat het wat meer structuur krijgt.

Misschien wel het grootste voordeel van dit kapsel is dat het niet de helft van je ochtendritueel beslaat, maar denk er wel aan dat je ongeveer elke 2 weken in de kappersstoel moet zitten om niet die scherpe lijnen van militaire precisie te verliezen.

Winterkapsel 4: Klassiek

Een goed winterkapsel voor diegenen die op kantoor werken en niet de volledige vrije hand hebben, maar er toch stijlvol uit willen zien. Dit klassieke en vooral tijdloze kapsel lijkt weer helemaal zijn herintrede te maken en is eigenlijk nooit écht uit de mode geweest.

 

Je kapper zou geen uitgebreide beschrijving nodig moeten hebben. Wat betreft haarproduct werd er vroeger waarschijnlijk gebruik gemaakt van een zwaar product op vet- of oliebasis toen het oorspronkelijk populair was in de jaren 30-40. Gelukkig hebben we nu in 2018 wat meer productkeus. Het gaat er weer om het kapsel er natuurlijk uit te laten zien, dus gebruik een mat product zoals zoals een matte wax, klei of paste.

Als je toch een kleine hippere variatie op het kapsel wil, dan kun je je kapper ook vragen om een lage fade of taper aan de achterkant-en zijkanten voor een mooie moderne look.

Winterkapsel 5: Lang haar

Lekker warm voor de winter. Lange haarstijlen zijn weer helemaal terug. Wel zijn de dagen van de man-bun voorbij. Ook hier gaat de populaire stijl voor een natuurlijke look. Dus geen elastiekjes meer maar losse en golvende manen.

Het moge duidelijk zijn dat voor lang haar enige toewijding vereist is. Het vergt niet alleen de juiste genen, maar ook een constante routine van onderhoud. Als je besluit de lange weg naar lange manen af te leggen, dan moet je rekening houden met hoe vaak je je haar wast en is het gebruik van een goede conditioner aan te raden.

Wat styling betreft is het wat minder ingewikkeld. Een haardroger, goede borstel en een lichte cream of paste is alles wat je nodig hebt. Voor de snit is het het beste om schouderlengte aan te houden.