permanent krullen mannen

Permanent krullen: Mannen met krullen zijn leuker

This blog post is also available in: Engels

Is het je al eens opgevallen dat die maat van je met krullen tijdens het uitgaan altijd sjans heeft? Gewoon altijd? Wat is het aan die krullen wat een man schijnbaar onweerstaanbaar maakt. In dit blog ga ik dieper in op hoe je als man je haar kunt krullen en of permanent krullen een goede optie voor je is.

Natuurlijke krullen zijn vaak lastig te stylen, maar permanent krullen zijn vaak al gestyled omdat je van te voren bedenkt hoe groot je de krul wilt hebben. Hierdoor ben je wat sneller klaar met je ochtendroutine. Vooral kort haar met een permanent heeft ’s ochtends maar weinig aandacht nodig.

Een permanent krullen kan met korter haar, medium lengte haar en lang haar.

Vanaf de medium lengte krijg je meer de beach boy look en dan kan het gebruikmaken van bijvoorbeeld zeezout spray in de ochtend belangrijk zijn om de pluizigheid van krullen te verminderen.

Lang haar kun je met een permanent golvender en/of krullender maken voor een echte rockster look. Lang haar gaat wel korter lijken door de krullen. Dus laat je haar wat langer groeien dan je het wilt hebben met krullen erin.

Een permanent kan ook goed gecombineerd worden met het opscheer kapsel om het haar op het hoofd meer volume en uitstraling te geven.

Invloed van krullen op je gezicht

Als je normaal gesproken super steil haar hebt of haar met een lichte slag erin, dan ligt het vaak wat plat op je hoofd. Je moet dan erg veel moeite doen om het haar in de lucht te krijgen.

Ook als je wel krullen hebt, maar een ander soort krulslag wilt hebben kan een permanent je helpen.

Wordt je haar dunner en wil je dat verbergen? Dan kunnen krullen ook een uitkomst zijn.

Krullen zetten

Krullen kunnen je gezicht een totaal ander uiterlijk geven. Als je al weet wat voor soort krul je wilt hebben, dan kun je misschien eerst niet permanente krullen laten zetten om te zien of deze look bij je past.

Of je kunt je stylist vragen een formule te gebruiken die snel “uitgewerkt” is.

Permanent krullen

Misschien denk je dat je gelijk een afro moet nemen als je een permanent neemt, maar gelukkig is dat niet het geval. Er zijn allerlei soorten permanenten voor mannen. De een zorgt voor meer volume en de ander zorgt voor een totale krullenbol.

Hoe wordt een permanent geplaatst?

Voor een permanent is het belangrijk om naar een salon of barbier te gaan die ook gespecialiseerd is in krullend haar. Kom met schoon haar naar je afspraak, dus zonder stylingsproducten. Anders moet je haar eerst gewassen worden en dat kan je extra geld kosten.

Vervolgens wordt er een krulgrootte uitgezocht en wordt je haar in de krul gebracht in zogenoemde permanentwikkels. Daarna wordt de formule op je haar aangebracht die de textuur van je haar verandert.

Dit proces voelt nat aan en je kan het ook ruiken. Er vindt namelijk een chemisch proces plaats met je haar. Er wordt namelijk ammoniumthioglycolaat gebruikt om de eiwitverbindingen in je haar te veranderen.

Dit proces duurt 10 tot 20 minuten. Vervolgens wordt je haar langdurig uitgespoeld en verzorgd met een neutraliserende formule. Daarna wordt waterstofperoxide en conditioner gebruikt om de vorm van je haar vast te houden en permanent te maken. Daarna worden de permanentwikkels eruit gehaald en dan heb jij je nieuwe golvende of krullende coupe.

Je zult direct merken dat je haar een stuk droger aanvoelt dan anders. Probeer ook de eerste 2 dagen, of 48 uur, geen shampoo of producten met alcohol te gebruiken.

Producten die vocht inbrengen helpen je haar wel om te herstellen, maar vraag advies van de stylist die je heeft geholpen met het plaatsen van het permanent.

Permanent uitgroei

De formule is alleen toegepast op het haar dat er al is, je kunt dus ook last krijgen van uitgroei van je permanent. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het type permanent dat je kiest, zodat je weet of je maandelijks terug moet om je permanent weer mooi te maken of dat dit wat langer kan duren.

Haar krullen en verven

Het kan aantrekkelijk lijken om je haar in 1 keer te krullen en te verven, maar dit zijn beide chemische processen die niet super gezond zijn voor je haar. Laat daarom altijd een week tussen de afspraken voor het verven en krullen, zodat jij je haar de tijd gunt om bij te komen van deze behandelingen.

Soorten permanent krullen voor mannen

Er zijn meerdere soorten permanentkrullen voor mannen. Daar zal ik nu iets dieper op ingaan.

Wortel permanent

De wortel permanent is bijvoorbeeld de permanent die zorgt voor meer volume. Alleen het haar dicht bij je hoofdhuid krijgt dan een permanent behandeling waardoor je haar niet plat op je hoofd valt, maar eerst nog een beetje de lucht in gaat.

wortel permanent

Koreaanse permanent

De Koreaanse permanent heb je waarschijnlijk wel eens gezien als Twitter getrolld werd met K-pop muzikanten (of wat ervoor door moet gaan). Deze permanent geeft je haar een mooie golfslag.

Golvende permanent

Wil je iets meer golfslag die al neigt naar de krul, dan kan de golvende of wavy permanent een uitkomst zijn. Je hebt dan eigenlijk een grote krul.

Krullenpijp permanent

Wil je een duidelijke krul, maar een die niet te klein is? Dan is de pringlet permanent de uitkomst voor jou.

Spiraal permanent

Wil je kleine krulletjes die in een spiraaltje vallen? Dan is de spiraal permanent voor jou bedoelt.

Ongeacht welke permanent krul je neemt, je wilt je haar daarna goed verzorgen. De eerste paar dagen dus even geen shampoo, maar daarna kan je lekker aan de slag.

Shampoo voor krullen

Voor krullen kun je ook een droogshampoo gebruiken. Dit kan ideaal zijn als je ’s ochtends eigenlijk geen tijd hebt om even uitgebreid te douchen. De Label M. Dry Shampoo is speciaal gemaakt voor krullend haar. Het absorbeert vuil en olie en geeft structuur aan je haar met een matte finish.

Je kunt dit ook als stylingsproduct gebruiken op schoon haar.

Klik hier voor de Label M. Dry Shampoo.

Conditioner en styling voor krullen

Krullen hebben als voordeel dat het haar vaak zo droog is dat de styling gecombineerd kan worden met de conditioner. De Bumble and Bumble Curl Conditioning Mousse is speciaal ontwikkeld voor zeer golvend en zeer krullend haar. Het is ook geschikt voor haar dat chemisch behandeld is, zoals met een permanent, om het haar te verzorgen en te hydrateren.

Klik hier voor meer info over de Bumble and Bumble Curl Conditioning Mousse

Krullend haar borstelen of kammen

Heb je medium of lang haar met krullen? Dan krijg je vaak een pluizig resultaat als je deze borstelt of krult. Voor krullend haar kan je dan beter een grove kam gebruiken om klitten eruit te halen.

Klik hier voor de Moquer Styling Kam XL 

Wil je meer weten over haarverzorging, haarstyling en huidverzorging voor mannen? Volg Moquer dan ook op Facebook, Instagram en wordt lid van onze besloten community op Facebook. Vergeet je ook niet aan te melden voor onze wekelijkse update met nieuwtjes, kortingen en meer!