Volumepoeder mannen

Volumepoeder voor mannen: Wat kan je er mee?

This blog post is also available in: Engels

Wellicht heb je er wel eens van gehoord: volumepoeder. Dit relatief nieuwe product is ook wel bekend als haarpoeder, texture powder of styling powder. Het is in principe allemaal hetzelfde. Wat is het precies en waarom zou je het gebruiken?

Volumepoeder is de afgelopen tijd echt razend populair geworden en veel mannen gebruiken het frequent. Je kan het op zichzelf gebruiken, maar in veel gevallen wordt het ook gebruikt als een pre-styling product.

Wat is volumepoeder eigenlijk?

Een volumepoeder wordt gemaakt van silica silylate of bepaalde zetmelen, zoals aardappel,- mais of rijstzetmeel. Dit poeder wordt geabsorbeerd door je haar en maakt het daardoor dikker en voller. Ook absorbeert het overtollige olie in je haar, waardoor je altijd een matte finish kan verwachten.

Volumepoeders lenen zich ook erg goed voor extra volume en structuur. Dat is ook waarom veel mannen het als pre-stylingproduct gebruiken, want je kan dan wat meer volume in je haar krijgen zonder het te föhnen.

Eigenschappen van volumepoeder

Lichte tot medium hold

Over het algemeen geven volumepoeders een lichte tot medium hold. Dat betekent dat het jouw haar redelijk in model houdt, maar niet zo goed als een sterke haar wax of klei.

Matte finish

Veel mannen gebruiken een volumepoeder omdat het zorgt voor een absoluut matte finish. Er zijn niet zoveel producten die zo’n matte finish hebben als volumepoeders. De poeder absorbeert olie en zweet uit je haar waardoor je haar niet zo glanst.

Structuur

Haarpoeders geven ook veel structuur. Dat werkt goed voor lossere kapsels, want de volumepoeder voorkomt dan dat je haar aan elkaar gaat plakken. Op die manier krijg je veel structuur en daarom heten deze producten in het Engels ook wel texture powders.

Volume

Wanneer je een volumepoeder aanbrengt bij je haarwortels, dan kan je veel volume en lift verwachten. Je haar zal voller en dikker lijken.

Opvullen kale plekken

Als je een klein beetje kaal begint te worden op je kruin, dan kan een volumepoeder helpen om dat te verbloemen als het nog niet te erg is. Vanwege het volume en de matte finish kijk je minder makkelijk op de hoofdhuid.

Welke kapsels werken het beste met volumepoeder?

Je ziet dat volumepoeders vaak gebruikt worden voor matte kapsels met veel structuur. Zeer populaire kapsels zijn dan de French crop kapsels, fringe looks, textured quiffs en faux hawks.

French Crop
French Crop
Fringe Hair
Fringe Hair
Textured Quiff
Textured Quiff

Deze kapsels hebben met elkaar gemeen dat ze vaak een matte finish hebben met veel structuur. Een volumepoeder werkt bijvoorbeeld niet voor klassieke slick-looks of andere glanzende kapsels.

Uiteraard kan je een volumepoeder wel combineren met een glanzender product als je niet houdt van een matte finish, bijvoorbeeld omdat je haar dan te dof oogt.

In dat geval gebruik je de volumepoeder als een prestyler. Dat betekent dat je het product aanbrengt voordat je je favoriete wax, clay, gel of pomade aanbrengt. Veel prestylers breng je aan in vochtig haar, maar dat is juist niet de bedoeling met een volumepoeder.

Een volumepoeder breng je altijd aan in droog haar en uiteraard moet je ook niet je haar gaan föhnen, want dan blaas je de poeder weer uit je haar. Laat je haar de poeder absorberen en kneed het goed door je haar.

Wanneer kan ik beter geen volumepoeder gebruiken?

In principe is volumepoeder geschikt voor alle haar types, maar het werkt het beste voor mannen met dun tot normaal dik haar. Wanneer je zeer dik haar hebt, dan voegt een volumepoeder niet altijd wat toe en kan het je haar wat stroef maken.

Ook als je van jezelf zeer droog haar hebt, dan is een volumepoeder wellicht niet iets voor jou. Vanwege de absorberende eigenschappen en de matte finish, maakt het je haar wat droger. Daarom werkt het extra goed voor mannen met wat vettiger haar.

Wanneer je graag je haar in model föhnt en andere pre-stylingproducten gebruikt, dan is een volumepoeder niet handig om te gebruiken. In dat geval kan je beter een sea salt spray gebruiken om meer volume in je haar te krijgen.

Kan een volumepoeder slecht voor je haar of hoofdhuid zijn?

Het is niet bekend dat een volumepoeder slecht voor je haar of hoofdhuid is, tenzij je uiteraard gevoelig bent voor een bepaald ingrediënt. In de Moquer shop vermelden we altijd de ingrediëntenlijst op de productpagina, dus kijk daar goed naar.

Het is daarom ook belangrijk om premium producten te gebruiken. Goedkopere producten bevatten ook goedkopere ingrediënten. Volumepoeders van de Kruidvat, Etos of Action zijn van een ander kaliber vergeleken met de premium producten in onze Moquer shop.

Zoals met alle haarproducten moet je ze niet te lang in je haar laten zitten. Wanneer je haarproducten te lang in je haar laat zitten, dan kan dat zorgen voor een geïrriteerde hoofdhuid, witte vlokken of een vettig (of juist droog) gevoel.

Was haarproducten, en dus ook volumepoeders, ’s avonds weer uit of eventueel de volgende ochtend. Gebruik daarvoor een goede mannenshampoo.

Populaire volumepoeders voor mannen in onze Moquer shop

In de shop hebben we zo’n 15 verschillende volumepoeders beschikbaar, maar hieronder heb ik de 3 populairste even uitgelicht. Klik op de afbeelding voor meer informatie over de afzonderlijke producten.

American Crew Boost Powder
American Crew Boost Powder
Uppercut Styling Powder
Uppercut Styling Powder
Slick Gorilla Powder
Slick Gorilla Powder

 

Conclusie

Zoals je hebt gelezen is een volumepoeder dus een zeer interessant product als je op zoek bent naar wat meer volume of structuur in je haar. En mocht je eventueel een klein kaal plekje hebben ergens, dan kan een volumepoeder helpen om die minder op te laten vallen.

Gebruik je meerdere producten om jouw ultieme kapsel te bereiken? Vergeet dan niet om ook eens te kijken naar een volumepoeder, want dat is een perfecte prestyler om aan te brengen op droog haar.

Ga voor de kapsels met lekker veel structuur zoals een faux hawk, fringe look, textured quiff of een van de vele andere opties. Volumepoeders zullen alleen nog maar populairder gaan worden, dus sla je slag.

Veel succes!

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste kapsels, baarden en huidverzorging.